Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Γεωγραφία Pound στη Knot Gallery

Γεωγραφία Pound στη Knot Gallery
Η πολιτιστική εταιρία Knot εγκαινιάζει το θεατρικό πρόγραμμά της με την παράσταση Γεωγραφία Pound στην Knot Gallery, τον καινούριο χώρο της εταιρίας που είναι αφιερωμένος στις σύγχρονες τάσεις των πειραματικών τεχνών.

Οι Γεωγραφίες, σκηνικές εγκαταστάσεις τοπίων και συμβάντων, αποτελούν ένα μακρόπνοο σχέδιο του σκηνοθέτη Ντίνου Νικολάου , βασισμένο στην ιδέα της δημιουργίας ανοίκειων πορτραίτων.

Η Γεωγραφία Byron υπήρξε πρώτη εφαρμογή αυτού του σχεδίου τον Απρίλιο του 2009 στο θέατρο Κλειώ στη Θεσσαλονίκη. Μία σπουδή πάνω στο σχεδόν τίποτα στη naïf μελαγχολία στο σχεδόν τίποτα στην ελαφράδα στην ειρωνεία στο σχεδόν τίποτα.

Η Γεωγραφία Pound, εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του Αμερικάνου ποιητή Ezrα Pound, αποτελεί το δεύτερο μέρος των Γεωγραφιών. Μία σκηνική εγκατάσταση για το αρχιτεκτόνημα του ερειπωμένου τοπίου, για την φωνή που ηχεί αλλόκοτη και ξένη, για την κίνηση που είτε έχει σταματήσει είτε όχι.

Σύλληψη, σκηνοθεσία: Ντίνος Νικολάου, σχεδιασμός παράστασης, σκηνικού χώρου, κοστουμιών, φωτισμών: Ντίνος Νικολάου / Μυρτώ Βαγιώτα, σύνθεση και επεξεργασία ηχητικού περιβάλλοντος: Δημήτρης Καλλίρης, σχεδιασμός και κατασκευή γλυπτού φορέματος: Βαγγέλης Μακρόπουλος / Νικολίνα Μπαϊρακτάρη, 0σχεδιασμός εντύπου, φωτογραφίες: Μάριος Γαμπιεράκης.

Με τους: Βασιλική Ανδρέου και Θέμελη Γλυνάτση.

Σχετικές ειδήσεις
Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο: Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται το Εθνικό Θέατρο
17.10.2016 16:31
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο σε μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δράση. Κάθε Τρίτη από τις 8 Νοεμβρίου 2016 έως τις 28 Μαρτίου 2017 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε μια εντελώς διαφορετική μουσειακή περιήγηση.
Θέατρο 104: Το πρόγραμμα της νέας σεζόν 2016-17
28.09.2016 10:45
Το Θέατρο 104 θα κλείσει 4 χρόνια στο σπίτι της Ευμολπιδών. Τέσσερα χρόνια που κάθε πολιτιστική δράση του τόπου γινόταν (και γίνεται) στη σκιά ενός κόσμου που καταρρέει.
Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας: 30 χρόνια δημιουργικής πορείας
28.06.2016 09:56
Τον προσεχή Χειμώνα συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής θεατρικής εταιρίας «Πράξη».
Ελιξίριον Τσέχωφ από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Αίγιο
09.06.2016 12:07
Το «Άρμα Θέσπιδος», το θεατρικό σχήμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με τη θεατρική παράσταση «Ελιξίριον Τσέχωφ», ταξιδεύει στο Αίγιο, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 9.15, όπου θα δώσει παράσταση, στο Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς”.
Το Χειρόγραφο της Χάρις Αλεξίου για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα
08.04.2016 11:17
Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, η παράσταση της Χάρις Αλεξίου, "Χειρόγραφο", που έχει ανέβει σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη σε παραγωγή της εταιρίας Λυκόφως στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, θα είναι αφιερωμένη στις δράσεις της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα για τους πρόσφυγες και τα έσοδα από την παράσταση, θα διατεθούν αποκλειστικά στα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την προσφυγική κρίση.