Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια παρουσιάζουν τη νέα τους κυκλοφορία στη σειρά Μαρτυρίες, το βιβλίο των Theodor W. Adorno – Thomas Mann, Αλληλογραφία 1943-1955, σε μετάφραση Λευτέρη Αναγνώστου, το οποίο περιλαμβάνει την αλληλογραφία δύο λαμπρών εκπροσώπων της φιλοσοφίας και της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα.
Ένας θησαυρός προσωπικών εκμυστηρεύσεων γύρω από τη ζωή και το έργο τους, τις πνευματικές τους αναζητήσεις και τις εμπειρίες και παρατηρήσεις τους σχετικά με τις συνέπειες του μακαρθισμού ή την τύχη της σύγχρονης γερμανικής κουλτούρας. Κι ακόμη ένα απροσδόκητα συγκινητικό ντοκουμέντο του αμοιβαίου σεβασμού και θαυμασμού, της επιφυλακτικής οικειότητας και της πνευματικής συγγένειας που χαρακτήρισαν τη σχέση τους, από τα χρόνια της κοινής εξορίας τους στην Καλιφόρνια μέχρι εκείνα της νέας ζωής τους στη μεταπολεμική Ευρώπη.

Η συνάντηση δύο κορυφαίων πρωταγωνιστών της γερμανικής και ευρωπαϊκής κουλτούρας, όπως αποτυπώθηκε στην απαράμιλλη αλληλογραφία του.

Οι επιστολές συνοδεύονται από εκτενείς σημειώσεις των επιμελητών, ιδιαίτερα διαφωτιστικές για τα έργα, τα γεγονότα και τα πρόσωπα που αναφέρουν ή υπαινίσσονται οι εκλεκτοί τους συντάκτες.