Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Ο Χρουσοαϊτός και η Βασιλοπούλα

Ο Χρουσοαϊτός και η Βασιλοπούλα
Η παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών παρουσιάζει ένα μικρασιάτικο λαϊκό παραμύθι, Ο Χρουσοαϊτός και η Βασιλοπούλα, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Τάσος Ράτζο, στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια στις Σέρρες, από τις 10 Ιανουαρίου.
Το παραμύθι διηγείται τις περιπέτειες της βασιλιοπούλας Ροδογάλης, που μετά το θάνατο του Βασιλιά πατέρα της διώχνεται από τις κακές αδερφές της και ζει με την παραμάνα της σ’ ένα μικρό πύργο .

Μια μέρα ένας ολόχρυσος αϊτός μπαίνει στην κάμαρα της βασιλιοπούλας, τινάζει τα φτερά του και εμφανίζεται μπροστά της ένα παλικάρι σαν άγγελος, ένα βασιλιόπουλο μαγεμένο, ο Άτυς. Η αγάπη τους, που μόλις γεννήθηκε, θα χρειαστεί ωστόσο να ξεπεράσει πολλά εμπόδια πριν τους χαρίσει την ευτυχία…

Η παράσταση , σαν να ξετυλίγεται μέσα από ένα μαγικό χάρτινο κουτί, βασίζεται στη χρησιμοποίηση «απλών» μέσων, όπως το χαρτί, με τρόπο ώστε να μεταμορφώνονται και να μεταμορφώνουν, οδηγώντας τους θεατές στον υπέροχο κόσμο του παραμυθιού… 

Χορογραφίες: Κική Μπάκα, Σκηνικά, κοστούμια, μάσκες: Μάρθα Φωκά και Χαρίτων Παπαδόπουλος, Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κωνσταντινίδης και Κική Μπάκα, Φωτισμοί: Τάσος Ράτζος, Βοηθός σκηνογραφίας: Ματίνα Μέγκλα, Βοηθός σκηνοθέτη : Φώτης Δούσος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αυλωνίτη Χρυσάνθη, Βασιλοπούλου Κορίνα, Μελέτης Δημήτρης, Σωτηρούδη  Άννα, Τσαλκιτζόγλου Μαρίτα.
Σχετικές ειδήσεις
Τα Δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ, από την ομάδα Art Vouveau στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης
03.08.2016 12:43
Η ομάδα Art Vouveau παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ή πώς ξέμαθα να περπατώ», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο ινδικό λαϊκό παραμύθι, στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016.
Η Σταχτοπούτα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
06.07.2016 11:45
Ποια ψάχνει το γοβάκι της στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας; Το κλασικό αγαπημένο παραμύθι των παιδιών «Η Σταχτοπούτα» παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Μπροντγουαίη το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.

Follicle / Θύλαξ: Ένα οπτικοακουστικό παραμύθι στο Bios
06.05.2016 15:50
Το Bios παρουσιάζει από την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 ένα οπτικοακουστικό παραμύθι με τίτλο Follicle / Θύλαξ.
Το χειμωνιάτικο παραμύθι, του Σαίξπηρ από την ομάδα Νοσταλγία στο Rabbithole
18.03.2016 17:01
Το έργο του William Shakespeare ανεβαίνει στο RABBITHOLE με μία μόνο ηθοποιό επί σκηνής.
Ο Γλάρος Ιωνάθαν, σε σκηνοθεσία Πάρι Μέξη για μία μόνο παράσταση στη Στέγη
16.12.2015 16:05
Μια παράσταση, βασισμένη στο παραμύθι «Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον», η οποία απευθύνεται σε ειδικές ομάδες κοινού με περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης, όπως ασθενείς, ηλικιωμένους, έγκλειστους ή κατοίκους ακριτικών περιοχών, ταξιδεύοντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, κάνει μια στάση τις ημέρες των εορτών, στο 2ο φουαγιέ της Στέγης, για μία μόνο παράσταση στις 23 Δεκεμβρίου 2015.