Στην κορυφή του καταλόγου εισπράξεων του αμερικανικού κινηματογράφου βρίσκεται η ταινία επιστημονικής φαντασίας, Avatar. Η τρισδιάστατη ταινία έχει ήδη συγκεντρώσει από τις πωλήσεις εισιτηρίων στη Βόρεια Αμερική περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια!

Τη δεύτερη εβδομάδα προβολής της η ταινία συγκέντρωσε μόνο στις ΗΠΑ 75 εκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας το ρεκόρ ανοίγματος ταινίας τον Δεκέμβριο. Συνολικά η ταινία από τότε που άρχισε να προβάλλεται, πριν από 10 ημέρες, έχει συγκεντρώσει 212,3 εκατομμύρια δολάρια σε ΗΠΑ και Καναδά και 467,9 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Η ανορθόδοξη ματιά στη ζωή του Σέρλοκ Χολμς από το βρετανό σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι βρίσκεται στη δεύτερη θέση με εισπράξεις που ανέρχονται σε 65,4 εκατομμύρια δολάρια. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ταινία κινουμένων σχεδίων Ο Άλβιν και η Παρέα του με εισπράξεις 50,2 εκατομμύρια δολάρια.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η ταινία Είναι Μπερδεμένο με την Μέριλ Στριπ και τον Αλεκ Μπάλντγουιν με 22,1 εκατομμύρια δολάρια, που ξεκίνησε να προβάλλεται το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.