Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Παράταση της έκθεσης κοστουμιών - σκηνικών των Ολυμπιακών Αγώνων

Παράταση της έκθεσης κοστουμιών - σκηνικών των Ολυμπιακών Αγώνων
Παρατείνεται, λόγω μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών, μέχρι τις 29 Μαρτίου η έκθεση Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 / Κοστούμια – Σκηνικά / Τιμή στους Εθελοντές που φιλοξενείται στην Εθνική Γλυπτοθήκη (Πάρκο Γουδή).

Η έκθεση, που προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον του κοινού αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια, διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού και την Εθνική Γλυπτοθήκη – Εθνική Πινακοθήκη / Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου.

Άνοιξε τις πόρτες της στις 8 Ιουλίου και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό για τρεις ακόμη μήνες (αρχικά η διάρκεια της έκθεσης ήταν προγραμματισμένη μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2009).

Η μεγάλη έκθεση η οποία είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που δημιούργησαν την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, τους 7.000 εθελοντές, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για όλους να κατανοήσουν πως στήθηκε αυτή η ελληνική γιορτή, αλλά  και για τους εθελοντές να θυμηθούν τις μοναδικές στιγμές που έζησαν συμμετέχοντας στις Τελετές Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004.

Στην έκθεση παρουσιάζονται κοστούμια, αντικείμενα, φωτογραφίες και video από την προετοιμασία και την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004.

Στους δύο μεγάλους τοίχους της αίθουσας βρίσκονται αναρτημένα τα ονόματα όλων των εθελοντών που δούλεψαν για τις Τελετές των Αγώνων της Αθήνας.Τα κοστούμια της τελετής δημιουργήθηκαν από τον εικαστικό καλλιτέχνη Άγγελο Μέντη και την ομάδα του. Πρόκειται για κοστούμια κατασκευασμένα από χαρτί, γάζα και πλαστικό, ζωγραφισμένα στο χέρι, έτσι ώστε να αναπαριστούν ακριβώς το πρωτότυπο.

Τα κοστούμια και τα αντικείμενα που παρουσιάζονται στην έκθεση συντηρήθηκαν από το εξειδικευμένο προσωπικό της Δ/νσης Συντήρησης Αρχαίων & Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στην έκθεση προβάλλονται επίσης βίντεο από την προετοιμασία των τελετών (making off), σε σχεδιασμό και σκηνοθεσία Αθηνάς Τσαγγάρη, μέλους της δημιουργικής ομάδας των τελετών. Τα βίντεο αυτά παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

Οι φωτογραφίες του Σωκράτη Σωκράτους από την προετοιμασία των τελετών παρουσιάζονται στην έκθεση, επίσης για πρώτη φορά.

Σύλληψη και σκηνοθεσία της Τελετής: Δημήτρης Παπαϊωάννου . Επιμέλεια και σχεδιασμός έκθεσης: Λίλη Πεζανού, σκηνογράφος των Τελετών Έναρξης και Λήξης.

Σχετικές ειδήσεις
Τα τάματα του Σπύρου Βασιλείου και η γενιά του '30: έκθεση αφιέρωμα στο Zonars
09.11.2016 14:20
Το Zonars μας προσκαλεί στα εγκαίνια έκθεσης αφιέρωμα στη Γενιά του ‘30 και στη πρώτη παρουσίαση σκηνικών του Σπύρου Βασιλείου απο την παράσταση «Λειτουργία κάτω απο την Ακρόπολη».
Βαλτινός – Εικαστικώς... στο Σπίτι της Κύπρου
04.11.2016 17:20
Εικαστικά έργα εμπνευσμένα από την πεζογραφία του Θανάση Βαλτινού, παρουσιάζονται στο Σπίτι της Κύπρου, στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης ΒΑΛΤΙΝΟΣ – Εικαστικώς…, που συνδιοργανώνεται από το Σπίτι της Κύπρου και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο: έκθεση κοστουμιών από το ΚΘΒΕ στο Αλατζά Ιμαρέτ
04.10.2016 15:35
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος οργανώνει μια έκθεση κοστουμιών, σχεδιασμένων από σημαντικούς ενδυματολόγους που συνεργάστηκαν με το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 55 χρόνων λειτουργίας του. H Έκθεση έχει τίτλο «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των Δημητρίων.
Εγκαίνια της έκθεσης για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στη Μόσχα
09.09.2016 14:49
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Μηχανισμός Αντικυθήρων: Ο αρχαιότερος Υπολογιστής και το αρχαιότερο Μηχανικό Σύμπαν-2ος αιώνας π.Χ.» πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, 8 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτά στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής Α.Β. Σούσεφ στη Μόσχα. Την έναρξη της έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας Ρωσίας, κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρ. Δούρου.
1896-2016, Ολυμπιακό Ταξίδι: Έκθεση με τις αφίσες των Ολυμπιακών Αγώνων στον Ι.Ο. Χανίων
11.08.2016 12:46
Τα εγκαίνια της έκθεσης “1896-2016, Ολυμπιακό Ταξίδι - Το Πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από τις αφίσες της διοργάνωσης” θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 και ώρα 8:30 μμ, στο Νεώριο του Μόρο – Ι.Ο. Χανίων, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.