Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το έργο του Κώστα Βαρώτσου στην Αίγινα

Το έργο του Κώστα Βαρώτσου στην Αίγινα
Το έργο του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, που έχει τον τίτλο Η Πύλη της Αίγινας, ολοκληρώθηκε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, φωτίστηκε, έγινε αντικείμενο φωτογράφησης, άλλα έδειξε την πραγματική του δυναμική πολύ αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν το λιμάνι ήταν άδειο, δίνωντας την ευκαιρία για τις πρώτες εικόνες!

Η πρώτη έκπληξη ήταν κάτι που δεν φαινόταν με το φως της ημέρας. Το έργο σε προκαλεί κυριολεκτικά να κοιτάξεις μέσα από αυτό. Πολύ γρήγορα καταλαβαίνεις ότι η ουσία δεν βρίσκεται στην ίδια την πύλη, αλλά στο τι μπορείς να δεις μέσα από αυτή και αυτό που βλέπεις δεν είναι πότε το ίδιο, ακόμη και για αυτά που είσαι βέβαιος ότι ξέρεις καλά.

Τα φώτα του λιμανιού, οι στολισμένες βάρκες, ο ψαράς που περνάει, μοιάζουν να αφήνουν πίσω τους ένα φως απογυμνωμένο από κάθε τι υλικό. Το παιχνίδι με το φως προσφέρει άπειρες προοπτικές και δημιουργεί διαρκώς καινούργιες ευκαιρίες για εικόνες. Οι φωτογράφοι θα το λατρέψουν, όπως και το ίδιο λατρεύει το φωτογραφικό φακό.

Ο Κώστας Βαρώτσος ζει και εργάζεται με την οικογένεια του τα τελευταία χρόνια στην Αίγινα. Αισθάνεται δε απολύτως ευχαριστημένος με την επιλογή του, καθώς έχει αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί και τους ανθρώπους του, οι οποίοι όπως λέει είναι αληθινοί. Ο κ. Βαρώτσος μιλάει επίσης για τα καλλιτεχνικά δρώμενα στην Αίγινα και το κατά πόσο αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή περαιτέρω καλλιτεχνικών ανησυχιών.

Σχετικές ειδήσεις
Η Αίγινα του Γιάννη Μόραλη: έκθεση για τα 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου ζωγράφου
05.09.2016 15:53
Στις 9 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες της η έκθεση με έργα του Γιάννη Μόραλη, η οποία πραγματοποιείται στην Αίγινα, στο πλαίσιο του αφιερώματος  «Η Αίγινα του Γιάννη Μόραλη»,  που διοργανώνει ο Δήμος Αίγινας, με την απλότητα και την σεμνότητα που θα επιθυμούσε και ο ίδιος, με την ευκαιρία της ανακήρυξης της φετινής χρονιάς ως «Έτους Γιάννη Μόραλη» από το Υπουργείο Πολιτισμού.
27 Εικαστικοί & 27 Σχεδιαστές Κοσμημάτων στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ
22.07.2016 16:18
Από 30 Ιουλίου 2016 θα φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ έκθεση με εικαστικά κοσμήματα 27 σχεδιαστών από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε συνομιλία με ζωγραφικά έργα τέχνης μικρής κλίμακας 27 εικαστικών.
Παιχνίδι και Αντικείμενο Θεάτρου: Έκθεση του Σωτήριου Μίχου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
30.06.2016 15:29
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση Σ. Μίχου Παιχνίδι και Αντικείμενο Θεάτρου_ΔΩΡΕΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΙΧΟΥ (1936-2010), από τις 7 Ιουλίου έως τις 30 Οκτωβρίου 2016.
Roundabout: ομαδική εκθεση στην Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery
30.03.2016 14:19
Η Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery γίνεται ο τόπος συνάντησης 4 καλλιτεχνών με έντονες διαφοροποιήσεις στο έργο τους. Διαφορετικά εκφραστικά μέσα, ανομοιογενή υλικά, ασύμβατες επιδιώξεις. Χαρακτική, αντικείμενο – κατασκευή, ψηφιακή εγκατάσταση.
Eye phone: έκθεση του Κώστα Βέργα στην Image Gallery
04.03.2016 15:35
Η Image Gallery παρουσιάζει τη νέα δουλειά του φωτογράφου Κώστα Βέργα με τον τίτλο eye phone.