Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Γεωργία Σάνδη: Μουσικό αναλόγιο

Γεωργία Σάνδη: Μουσικό αναλόγιο

Στις 5 Ιανουαρίου το Ίδρυμα Μ. & Β. Θεοχαράκη θα παρουσιάσει μια θεατροποιημένη συναυλία με τίτλο Γεωργία Σάνδη, η οποία βασίζεται στη ζωή της εκκεντρικής συγγραφέα της ρομαντικής εποχής, Γεωργία Σάνδη, με αφηγήτρια την ηθοποιό Μάγδα Μαυρογιάννη.

Η Γεωργία Σάνδη γεννήθηκε το 1804 και πέθανε το 1876. Έγινε το επίκεντρο των διανοούμενων της υψηλής κοινωνίας και της πολιτικής ζωής του Παρισιού.  Ντυμένη αντρικά με ένα πούρο στο χέρι με έντονη προσωπικότητα και ερωτισμό ξεσήκωσε ένα κίνημα υπέρ της ελευθερίας και των δικαιωμάτων της γυναίκας. 

Στο περιβάλλον της είχε μεγάλους συγγραφείς, μουσικούς, ζωγράφους:  τον Μπαλζάκ, τον Φλωμπέρ, τον Σταντάλ, τον Ντελακρουά, τον Λιστ.  Την ερωτεύτηκαν με πάθος ο Άλφρε ντε Μυσέ και ο Φρεντερίκ Σοπέν. Η ζωή της συγκλονιστική. χαρακτηρίζεται από πάθος, έρωτα και δύναμη. Η Γεωργία Σάνδη έμεινε στην ιστορία ως γυναίκα-σύμβολο.

Συντελεστές της παράστασης η ηθοποιός Μάγδα Μαυρογιάννη και ο πιανίστας Κάρολος Ζουγανέλης.
Ο Κάρολος Ζουγανέλης ανέλαβε την Μουσική Επιμέλεια και την Ερμηνεία των έργων Σοπέν και List, Νυχτερινά, Μαζούρκες, Μπαλάντες, Σπουδές, Valses, κ.ά.

Η Μάγδα Μαυρογιάννη αφηγήτρια της ιστορίας, ανέλαβε το Κείμενο και την Σκηνοθετική Επιμέλεια. Η Γεωργία Σάνδη ανήκει στον κύκλο Classic Music Box που δημιούργησε η Μάγδα Μαυρογιάννη παρουσιάζοντας βιογραφίες γυναικών.

Σχετικές ειδήσεις
Άνεμος, το μουσικό θέαμα του Κωνσταντίνου Ρήγου στο Θέατρο Rex
16.11.2016 16:51
Η δεύτερη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου στο Θέατρο Rex - Σκηνή « Μαρίκα Κοτοπούλη», είναι ένα μουσικό θέαμα σε σύλληψη και δημιουργία Κωνσταντίνου Ρήγου.
Έλα στο Cabaret και εσύ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
02.03.2016 13:12
Η παράσταση Έλα στο Cabaret και εσύ έρχεται τη Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.
Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες, του Ρόμπερτ Μούζιλ στο Θέατρο Πόρτα
18.02.2016 15:30
Η Γεωργία Μαυραγάνη παρουσιάζει από 28 Φεβρουαρίου στο ΠΟΡΤΑ τις «Αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες» του Ρόμπερτ Μούζιλ, ένα έργο η διασκευή του οποίου ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή.
Ισορροπιστής αεροσκαφών, του Θόδωρου Θεοδωρίδη στον Πολυχώρο Αθηναΐς
20.01.2016 12:15
Το έργο του Θόδωρου Θεοδωρίδη «Ισορροπιστής αεροσκαφών» σε παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία του ως θεατρικό αναλόγιο στην Καβάλα, «πετάει» ως θεατρική παράσταση για την Αθήνα και προσγειώνεται στον Πολυχώρο Αθηναϊς για 17 μόνο παραστάσεις.
Από τη Γεωργία… με αγάπη!, του Ευάγγελου Σαμιώτη στο Life n’ Art Theater
29.12.2015 12:20
Το L.A.( Life n’ Art) Theater παρουσιάζει τη νέα, επίκαιρη κωμωδία καταστάσεων του πολυγραφότατου Ευάγγελου Σαμιώτη (“Γηροκομείον Ο Παράδεισος”, “Από το μέλλον έρχομαι”) με τίτλο “Από τη Γεωργία… με αγάπη!”.