Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Γεωργία Σάνδη: Μουσικό αναλόγιο

Γεωργία Σάνδη: Μουσικό αναλόγιο

Στις 5 Ιανουαρίου το Ίδρυμα Μ. & Β. Θεοχαράκη θα παρουσιάσει μια θεατροποιημένη συναυλία με τίτλο Γεωργία Σάνδη, η οποία βασίζεται στη ζωή της εκκεντρικής συγγραφέα της ρομαντικής εποχής, Γεωργία Σάνδη, με αφηγήτρια την ηθοποιό Μάγδα Μαυρογιάννη.

Η Γεωργία Σάνδη γεννήθηκε το 1804 και πέθανε το 1876. Έγινε το επίκεντρο των διανοούμενων της υψηλής κοινωνίας και της πολιτικής ζωής του Παρισιού.  Ντυμένη αντρικά με ένα πούρο στο χέρι με έντονη προσωπικότητα και ερωτισμό ξεσήκωσε ένα κίνημα υπέρ της ελευθερίας και των δικαιωμάτων της γυναίκας. 

Στο περιβάλλον της είχε μεγάλους συγγραφείς, μουσικούς, ζωγράφους:  τον Μπαλζάκ, τον Φλωμπέρ, τον Σταντάλ, τον Ντελακρουά, τον Λιστ.  Την ερωτεύτηκαν με πάθος ο Άλφρε ντε Μυσέ και ο Φρεντερίκ Σοπέν. Η ζωή της συγκλονιστική. χαρακτηρίζεται από πάθος, έρωτα και δύναμη. Η Γεωργία Σάνδη έμεινε στην ιστορία ως γυναίκα-σύμβολο.

Συντελεστές της παράστασης η ηθοποιός Μάγδα Μαυρογιάννη και ο πιανίστας Κάρολος Ζουγανέλης.
Ο Κάρολος Ζουγανέλης ανέλαβε την Μουσική Επιμέλεια και την Ερμηνεία των έργων Σοπέν και List, Νυχτερινά, Μαζούρκες, Μπαλάντες, Σπουδές, Valses, κ.ά.

Η Μάγδα Μαυρογιάννη αφηγήτρια της ιστορίας, ανέλαβε το Κείμενο και την Σκηνοθετική Επιμέλεια. Η Γεωργία Σάνδη ανήκει στον κύκλο Classic Music Box που δημιούργησε η Μάγδα Μαυρογιάννη παρουσιάζοντας βιογραφίες γυναικών.

Σχετικές ειδήσεις
Η ομάδα «ΚωμωΔίνω» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
07.02.2017 11:34
Η θεατρική ομάδα «ΚωμωΔίνω» παρουσιάζει 3 Μουσικές Νύχτες Κωμωδίας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Up Stage, τις Κυριακές 5 – 12 – 19 Μαρτίου 2017.
Η Ωραία Ελένη, του Ζακ Όφενμπαχ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
20.12.2016 10:46
H Αθηναία «Ωραία Ελένη», η ξεκαρδιστική οπερέτα - έκπληξη που κέρδισε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει, για τρίτη συνεχή χρονιά, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ και μουσική διεύθυνση Χρύσας Γρένδα. Από την Κυριακή 15 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή, στις 21.00, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.
Του κύκλου τα γυρίσματα, από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας στο Θέατρο Τέχνης
24.11.2016 10:22
Μια συγκινητική παράσταση από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας που παρακολουθήσαμε με τα μέλη του Σωματείου Πολιτών "Διάζωμα" τον Απρίλιο 2016 στο αρχαίο θέατρο Κασσώπης έρχεται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 12:00 στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - Υπόγειο και μας προσκαλεί όλους με ελεύθερη είσοδο.
Άνεμος, το μουσικό θέαμα του Κωνσταντίνου Ρήγου στο Θέατρο Rex
16.11.2016 16:51
Η δεύτερη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου στο Θέατρο Rex - Σκηνή « Μαρίκα Κοτοπούλη», είναι το μουσικό θέαμα "Άνεμος" σε σύλληψη και δημιουργία Κωνσταντίνου Ρήγου.
Έλα στο Cabaret και εσύ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
02.03.2016 13:12
Η παράσταση Έλα στο Cabaret και εσύ έρχεται τη Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.