Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Συναυλία με θέμα τον μουσικό ιμπρεσιονισμό

Συναυλία με θέμα τον μουσικό ιμπρεσιονισμό
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και η Όπερα Δωματίου Αθηνών παρουσιάζουν σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών, την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, στο Αuditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου, μία συναυλία με θέμα τον μουσικό ιμπρεσιονισμό.

Η συναυλία αυτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της έκθεσης της πλήρους συλλογής γλυπτών του E. Degas στο Μουσείο Ηρακλειδών και αποτελεί αφιέρωμα στον Αρχιμουσικό Λευτέρη Χαλκιαδάκη.

Η πολυβραβευμένη πιανίστρια Φιόνα Μαρί Μάτο και η επίσης βραβευμένη βιολονστελίστρια Λουκία Λουλάκη ερμηνεύουν έργα των Debussy, Henri Duparc, Camille Saint-Saens, Jules Massenet, Eric Satie...

Συμμετέχουν το Piano Quarteto ANIMA της Όπερας Δωματίου Αθηνών, με τους ταλαντούχους μουσικούς Miegen Mato στο πιάνο , Alexander Mato στο βιολί , Lindita Nina στη βιόλα και Vangjel Nina στο βιολοντσέλο, και η υψίφωνος Μαριάννα Μανσόλα, σολίστ στην Εθνική Λυρική Σκηνή , στην Ό.Δ.Α. και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο μουσικός ιμπρεσιονισμός που εκδηλώθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στη Γαλλία, γύρω απο το έργο του εμπνευστή της νέας αυτής μουσικής τάσης, Claude Debussy (1862-1918), έχει ώς στόχο να ξεφύγει απο τους αυστηρούς κανόνες του κλασικισμού. Απελευθερωμένη απο τους κανόνες που βάρυναν τους μουσικούς της εποχής, η ομάδα των ιμπρεσιονιστών συνθετών δέχεται μόνο την επιρροή των συναισθημάτων και της αρμονίας.

Σχετικές ειδήσεις
Angélique Ionatos Trio live στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου
15.06.2016 12:27
Το Γαλλικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί στην ταράτσα του σε μία συναυλια με το Angélique Ionatos Trio.
Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος στο θέατρο Λιθογραφείον
30.05.2016 12:13
Ο ταλαντούχος πιανίστας και συνθέτης Ανδρέας Κατερινόπουλος συνεργάζεται με μουσικούς της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Πατρών και παρουσιάζει στα πλαίσια της πειραματικής πλατφόρμας maydayz ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Λιθογραφείον στην Πάτρα, σε μία και μοναδική συναυλία την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 21:30.
Η όπερα δωματίου «Μήδεια» από το μουσικό σύνολο Guillotinas στο Θέατρο Πόρτα
07.12.2015 10:49
H Μήδεια από το μουσικό σύνολο Guillotinas είναι μια σύγχρονη όπερα δωματίου του Άγγελου Τριανταφύλλου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Θέατρο Πόρτα την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, στα πλαίσια του κύκλου μουσικών παραστάσεων Τρίτες Παράλληλες.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για έναν μουσικό
01.12.2015 15:59
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην πρώτη συναυλία μουσικής δωματίου της δράσης Μουσικοί Περίπατοι στα Μουσεία. Η δράση αυτή που ξεκινά από το πρώτο Μουσείο της χώρας, φιλοδοξεί να συνδέσει αρμονικά τη μουσική με την αριστουργηματική τέχνη της αρχαιότητας.
Transcendence: Το Tania Giannouli Ensemble στην Οικία-Μουσείο Α. & Λ. Κατακουζηνού
26.11.2015 12:42
Ο φιλόξενος χώρος της περίφημης Οικίας-Μουσείου Α. & Λ. Κατακουζηνού ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται για μία μοναδική συναυλία το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:30 το μουσικό σχήμα Tania Giannouli Ensemble, που πρόκειται να παρουσιάσει το έργο "Transcendence", μία σουίτα για το χρόνο, τη ζωή και τη δημιουργία, με στοιχεία σύγχρονης jazz και μουσικής δωματίου.