Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία με θέμα τον μουσικό ιμπρεσιονισμό

Συναυλία με θέμα τον μουσικό ιμπρεσιονισμό
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και η Όπερα Δωματίου Αθηνών παρουσιάζουν σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών, την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, στο Αuditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου, μία συναυλία με θέμα τον μουσικό ιμπρεσιονισμό.

Η συναυλία αυτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της έκθεσης της πλήρους συλλογής γλυπτών του E. Degas στο Μουσείο Ηρακλειδών και αποτελεί αφιέρωμα στον Αρχιμουσικό Λευτέρη Χαλκιαδάκη.

Η πολυβραβευμένη πιανίστρια Φιόνα Μαρί Μάτο και η επίσης βραβευμένη βιολονστελίστρια Λουκία Λουλάκη ερμηνεύουν έργα των Debussy, Henri Duparc, Camille Saint-Saens, Jules Massenet, Eric Satie...

Συμμετέχουν το Piano Quarteto ANIMA της Όπερας Δωματίου Αθηνών, με τους ταλαντούχους μουσικούς Miegen Mato στο πιάνο , Alexander Mato στο βιολί , Lindita Nina στη βιόλα και Vangjel Nina στο βιολοντσέλο, και η υψίφωνος Μαριάννα Μανσόλα, σολίστ στην Εθνική Λυρική Σκηνή , στην Ό.Δ.Α. και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο μουσικός ιμπρεσιονισμός που εκδηλώθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στη Γαλλία, γύρω απο το έργο του εμπνευστή της νέας αυτής μουσικής τάσης, Claude Debussy (1862-1918), έχει ώς στόχο να ξεφύγει απο τους αυστηρούς κανόνες του κλασικισμού. Απελευθερωμένη απο τους κανόνες που βάρυναν τους μουσικούς της εποχής, η ομάδα των ιμπρεσιονιστών συνθετών δέχεται μόνο την επιρροή των συναισθημάτων και της αρμονίας.

Σχετικές ειδήσεις
Μπετόβεν - Τσαλαχούρης: Ένας συναρπαστικός μουσικός διάλογος στο Μέγαρο Μουσικής
17.01.2017 14:26
Ένας μουσικός διάλογος ανάμεσα στο χτες και το σήμερα με τους μουσικούς της διάσημης πλέον Καμεράτα-ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη.
Οι αυλοί του βασιλιά: Συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.11.2016 13:44
Με τίτλο «Οι αυλοί του βασιλιά» η συναυλία που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, είναι αφιερωμένη στο μεγαλοπρεπές εκκλησιαστικό όργανο και σε τρία εμβληματικά έργα γραμμένα γι αυτό.
Angélique Ionatos Trio live στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου
15.06.2016 12:27
Το Γαλλικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί στην ταράτσα του σε μία συναυλια με το Angélique Ionatos Trio.
Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος στο θέατρο Λιθογραφείον
30.05.2016 12:13
Ο ταλαντούχος πιανίστας και συνθέτης Ανδρέας Κατερινόπουλος συνεργάζεται με μουσικούς της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Πατρών και παρουσιάζει στα πλαίσια της πειραματικής πλατφόρμας maydayz ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Λιθογραφείον στην Πάτρα, σε μία και μοναδική συναυλία την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 21:30.
Η ΚΟΑ για τέσσερις συναυλίες στο Μουσείο Μπενάκη
15.03.2016 15:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει με το φετινό θεματικό της κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία» στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας τη πολυετή τους συνεργασία.