Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Mεγάλη αναδρομική έκθεση του Νίκου Στεφάνου

Mεγάλη αναδρομική έκθεση του Νίκου Στεφάνου
Mεγάλη αναδρομική έκθεση του ζωγράφου και σκηνογράφου, Νίκου Στεφάνου θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη , στην οποία παρουσιάζονται έργα από όλες τις φάσεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας του, από τα πρώτα έργα της δεκαετίας του 1950 έως σήμερα.

Στον εκθεσιακό χώρο δεσπόζουν τα έργα με θέματα από το εργοστάσιο του Γκαζιού, εμπνευσμένα από τις παιδικές του μνήμες και τις επισκέψεις του εκεί, όπου εργαζόταν ο πατέρας του. Παρουσιάζονται επίσης οι Αλογάνθρωποι, οι Νεκρές Φύσεις, τα Αρχαία Δωμάτια, οι Αρχαιότητες και τα πιο πρόσφατα Φανταστικά Τοπία, που εμφανίζονται από το 1995 και μετά.

Παράλληλα με τα ζωγραφικά έργα, στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται σκηνικά, κατασκευές και άλλα αντικείμενα από την πολύχρονη εργασία του στο θέατρο. Επίσης παρουσιάζονται γλυπτά και σχέδια, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη.

Τα έργα προέρχονται από Μουσεία, ιδιωτικές συλλογές και από την προσωπική συλλογή του δημιουργού. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Νίκος Στεφάνου σε συνεργασία με τον Διονύση Φωτόπουλο.

Την πλήρως τεκμηριωμένη έκδοση που συνοδεύει την έκθεση επιμελήθηκε και σχεδίασε με ιδιαίτερη ευαισθησία ο Αλέξης Βερούκας και περιλαμβάνει κείμενα των: Ελένης Βακαλό, Άγγελου Δεληβορριά, Χάρη Καμπουρίδη, Ίριδας Κρητικού, Γιάννη Μιγάδη, Γιάννη Μόραλη, Γιώργου Μπαχά, Αλέξιου Σαββάκη, Βασίλη Σπεράντζα, Νίκου Στεφάνου, Αθηνάς Σχινά, Αλέκου Φασιανού.

Σχετικές ειδήσεις
Τάξη στο Χάος - Ordo ab Chao, αναδρομική έκθεση της 'Οπυς Ζούνη στο Μουσείο Μπενάκη
06.12.2016 13:49
Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ., στο κτήριο της οδού Πειραιώς, εγκαινιάζεται η αναδρομική έκθεση της εικαστικού Όπυς Ζούνη με τίτλο Τάξη στο Χάος - Ordo ab Chao,η οποία θα διαρκέσει έως τις 26 Φεβρουαρίου 2017.
Διαδρομή στο χρώμα και στο όνειρο: αναδρομική έκθεση του Γιώργου Ανεμογιάννη από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη
21.11.2016 15:55
Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη τιμά τον ιδρυτή του, Γιώργο Ανεμογιάννη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη γέννησή του.
Αναδρομική έκθεση του Τάσου Αριδά στη Γκαλερί Βουρκαριάνη
23.06.2016 12:53
Η Γκαλερί Βουρκαριάνη στην Κέα παρουσιάζει από τις 2 Ιουλίου 2016 την αναδρομική έκθεση του Τάσου Αριδά.
Αναδρομική έκθεση για τον Γιώργο Ζογγολόπουλο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου
15.04.2016 12:36
Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή οργανώνει στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου γι’ αυτό το καλοκαίρι μια αναδρομική έκθεση στο έργο του διακεκριμένου γλύπτη, Γιώργου Ζογγολόπουλου, με τίτλο "Η ασίγαστη πλησμονή στο αχανές της αφαίρεσης".
Η τέχνη της εικονογράφησης: Αναδρομική έκθεση του Νικόλα Ανδρικόπουλου στο Μουσείο Καζαντζάκη
11.04.2016 15:07
Το Μουσείο Καζαντζάκη (ΜΝΚ) διοργανώνει Αναδρομική Έκθεση έργων του γνωστού και βραβευμένου εικονογράφου παιδικών βιβλίων Νικόλα Ανδρικόπουλου από 1 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2016.