Οι εκπρόσωποι του new wave και του punk rock, επιστρέφουν στη χώρα μας, μετά από αρκετά χρόνια, για μια τριήμερη περιοδεία στην Πάτρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στις 21, 22 και 23 Ιανουαρίου, αντίστοιχα.

Με 23 τραγούδια και 17 δίσκους τους στο top40 της Μεγάλης Βρετανίας σε μια τεράστια καριέρα τεσσάρων δεκαετιών, το πολυαγαπημένο και στην Ελλάδα συγκρότημα είναι, σύμφωνα με όλα τα κριτήρια (ποιότητα, αναγνώριση, διάρκεια) ένα από τα σημαντικά κεφάλαια στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής.

Το όνομα Stranglers είναι συνώνυμο της μουσικής που δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί: μη μπορώντας να περιχαρακώσουν τη μουσική τους στο punk που σάρωνε τα πάντα στα μέσα των 70ς, ήταν αυτοί που δημιούργησαν το punk-rock ιδιώμα για να συνδυάσουν την αντιδραστική ιδιοσυγκρασία τους με τον ψαγμένο στίχο της ποιοτικής ποπ.

Παρ\’ότι γνώρισαν μεγάλη επιτυχία ήδη απο το ντεμπούτο τους με τον ύμνο “No More Heroes”, δεν βολεύτηκαν.

Στην πλούσια καριέρα τους πειραματίστηκαν διαρκώς με πολλά από τα είδη της μουσικής που βρίσκονταν κατά καιρούς στην επικαιρότητα, είτε ήταν το new wave, η καθαρή πόπ, είτε ακόμα και το gothic rock!

Το πέρασμα του χρόνου έχει δικαιώσει τους Stranglers και όχι μόνο με όρους charts και πωλήσεων: πέρα από κάθε μόδα της στιγμής, η μουσική τους παραμένει ζωντανή και επικαιρή, γιατί είναι αληθινή.