Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Ρώσικες Νύχτες στο θέατρο του Ήλιου

Ρώσικες Νύχτες στο θέατρο του Ήλιου

Η Grand Babushka είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που στόχο της έχει την προώθηση του πολιτισμού μέσω καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Ιδρύθηκε το 2009 και έχει τις Ρώσικες Νύχτες ως τον πρώτο θεατρικό της στόχο, που θα παρουσιαστεί στο θέατρο του Ήλιου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μποσταντζόγλου.

Σε  ένα σκοτεινό σπίτι στην εξοχή έξι παράξενοι χαρακτήρες, καταδικασμένοι από την αρρώστια, θα παίξουν ένα ρώσικο παιχνίδι κάτω από τις οδηγίες της αιμοδιψούς ιδιοκτήτριας.

Σκοπός του η λύτρωση και νικητής ο νεκρός. Τι γίνεται όμως όταν ένας από αυτούς δεν αισθάνεται πια τόσο μελλοθάνατος; Θα καταφέρει άραγε να φυγαδεύσει τη ναρκοληπτική του αγαπημένη πριν τον πάρουν οι σφαίρες;

Μια μουσική παράσταση  με πολύ χορό γραμμένη από τη Βιργινία Διακάκη και τη Ράσμι Σούκουλη, που θα ανέβει στην Ελληνική θεατρική σκηνή για πρώτη φορά στις 8 Ιανουαρίου του 2010.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Λούσα Μαρσέλλου, Θοδωρής Μπουζικάκος, Δέσποινα Νικητίδου, Γιώργος Παπασίνος, Ράσμι Σούκουλη, Στέλιος Τράκας και Κωνσταντίνα Ψωμά.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Μουσική: Αλέξης Ρέτσης, Σκηνικά – Κοστούμια: Βιργινία Διακάκη, Φωτισμοί: Δημήτρης Θεοδωρίδης, Επιμέλεια κίνησης - Χορογραφίες: Σοφία Θανοπούλου, Μακιγιάζ: Ισιδώρα  Γεωργαλή, Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντιγόνη Ρόζα , Βοηθός Παραγωγής: Εύη Μανωλάκου, Φωτογράφος: Νίκος  Στεργίου, Οπτική Επικοινωνία: Εβίτα Παρασκευοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Το Μυρολόγι της Φώκιας – το Καμίνι, σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη στο Θέατρο της Α.Σ.Κ.Τ
30.09.2016 13:34
Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, τη τελευταία του θεατρική δουλειά «Το Μυρολόγι της Φώκιας – Το Καμίνι». Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Α. Σ. Κ. Τ., στο οποίο θα στεγασθεί για 2 χρόνια το θεατρικό ρεπερτόριο του σκηνοθέτη, με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Θεάτρου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
«Είμαι σαν εσάς, Λατρεύω τα μήλα» της Theresia Walser στο θέατρο Αυλαία
20.09.2016 14:59
«Eίμαι σαν εσάς, λατρεύω τα μήλα» («Ich bin wie ihr, ich liebe Äpfel») ονομάζεται το θεατρικό έργο της Θηρεσίας Βάλζερ (Theresia Walser), που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Αυλαία από τις 23 έως 28 Σεπτεμβρίου 2016.
Ο χορός του θανάτου, του Α. Στρίντμπεργκ από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας
05.05.2016 10:39
Η δεύτερη παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας για το 2016 είναι το έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, Ο χορός του θανάτου, το οποίο παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” στο Κρανίδι Ερμιονίδας.
Μια ελληνική ερευνητική ομάδα διαπρέπει στο εξωτερικό
24.11.2015 15:10
Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας ανακήρυξε προσφάτως το θεατρικό αρχείο της Socìetas Raffaello Sanzio «ιδιαιτέρως σημαντικού ιστορικού ενδιαφέροντος», του οποίου τα διατηρητέα τεκμήρια μαρτυρούν τη δραστηριότητα ενός από τους πιο σημαντικούς θιάσους της διεθνούς καλλιτεχνικής πρωτοπορίας.
Τα παιδιά του ήλιου, του Μαξίμ Γκόργκι στο Θέατρο Τέχνης
05.11.2015 10:12
Το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν παρουσιάζει από τις 14 Νοεμβρίου 2015 το έργο του Μαξίμ Γκόργκι, Τα παιδιά του ήλιου, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.