Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ρώσικες Νύχτες στο θέατρο του Ήλιου

Ρώσικες Νύχτες στο θέατρο του Ήλιου

Η Grand Babushka είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που στόχο της έχει την προώθηση του πολιτισμού μέσω καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Ιδρύθηκε το 2009 και έχει τις Ρώσικες Νύχτες ως τον πρώτο θεατρικό της στόχο, που θα παρουσιαστεί στο θέατρο του Ήλιου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μποσταντζόγλου.

Σε  ένα σκοτεινό σπίτι στην εξοχή έξι παράξενοι χαρακτήρες, καταδικασμένοι από την αρρώστια, θα παίξουν ένα ρώσικο παιχνίδι κάτω από τις οδηγίες της αιμοδιψούς ιδιοκτήτριας.

Σκοπός του η λύτρωση και νικητής ο νεκρός. Τι γίνεται όμως όταν ένας από αυτούς δεν αισθάνεται πια τόσο μελλοθάνατος; Θα καταφέρει άραγε να φυγαδεύσει τη ναρκοληπτική του αγαπημένη πριν τον πάρουν οι σφαίρες;

Μια μουσική παράσταση  με πολύ χορό γραμμένη από τη Βιργινία Διακάκη και τη Ράσμι Σούκουλη, που θα ανέβει στην Ελληνική θεατρική σκηνή για πρώτη φορά στις 8 Ιανουαρίου του 2010.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Λούσα Μαρσέλλου, Θοδωρής Μπουζικάκος, Δέσποινα Νικητίδου, Γιώργος Παπασίνος, Ράσμι Σούκουλη, Στέλιος Τράκας και Κωνσταντίνα Ψωμά.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Μουσική: Αλέξης Ρέτσης, Σκηνικά – Κοστούμια: Βιργινία Διακάκη, Φωτισμοί: Δημήτρης Θεοδωρίδης, Επιμέλεια κίνησης - Χορογραφίες: Σοφία Θανοπούλου, Μακιγιάζ: Ισιδώρα  Γεωργαλή, Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντιγόνη Ρόζα , Βοηθός Παραγωγής: Εύη Μανωλάκου, Φωτογράφος: Νίκος  Στεργίου, Οπτική Επικοινωνία: Εβίτα Παρασκευοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Άμλετ Vs Τέλμα στο Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις»
26.01.2017 12:52
Το σημαντικότερο ίσως από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα William Shakespeare πρόκειται να παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις» από την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.
Lacrimosa ή το απέπρωτο, του Θανάση Τριαρίδη στο θησείον - ένα θέατρο για τις τέχνες
16.11.2016 15:40
Τρία χρόνια μετά το La ultima noche ή οι Καρχαρίες, το πρώτο θεατρικό έργο του Θανάση Τριαρίδη, ο Δημήτρης Γιαμλόγλου επιστρέφει στον ιδιαίτερο κόσμο του συγγραφέα, σκηνοθετώντας το τελευταίο μιας άτυπης δωδεκαλογίας, το οποίο θα παρουσιαστεί στο θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες, από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016.
Το Μυρολόγι της Φώκιας – το Καμίνι, σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη στο Θέατρο της Α.Σ.Κ.Τ
30.09.2016 13:34
Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, τη τελευταία του θεατρική δουλειά «Το Μυρολόγι της Φώκιας – Το Καμίνι». Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Α. Σ. Κ. Τ., στο οποίο θα στεγασθεί για 2 χρόνια το θεατρικό ρεπερτόριο του σκηνοθέτη, με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Θεάτρου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
«Είμαι σαν εσάς, Λατρεύω τα μήλα» της Theresia Walser στο θέατρο Αυλαία
20.09.2016 14:59
«Eίμαι σαν εσάς, λατρεύω τα μήλα» («Ich bin wie ihr, ich liebe Äpfel») ονομάζεται το θεατρικό έργο της Θηρεσίας Βάλζερ (Theresia Walser), που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Αυλαία από τις 23 έως 28 Σεπτεμβρίου 2016.
Ο χορός του θανάτου, του Α. Στρίντμπεργκ από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας
05.05.2016 10:39
Η δεύτερη παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας για το 2016 είναι το έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, Ο χορός του θανάτου, το οποίο παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” στο Κρανίδι Ερμιονίδας.