Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

2010. Έτος φτώχειας

2010. Έτος φτώχειας
To Σπίτι Ασυνάρτητων Υποθέσεων Τέχνης - Ash In Art παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση 2010 Έτος  φτώχειας, με έργα ζωγραφικής, κολλάζ, φωτογραφίας και κατασκευών, μέσα από τα οποία οι καλλιτέχνες κάνουν μία αναφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έως σήμερα στο θέμα της φτώχειας.

Σε πολλές γωνιές του κόσμου συνεχίζεται και σήμερα η ίδια κατάσταση που επικρατούσε κατά την προηγούμενη δεκαετία.

Παιδιά που δεν θα είχαν πεθάνει αν υπήρχαν εμβόλια, φτωχοί-άμαχοι που είναι θύματα του ρατσισμού, διαφθοράς, πείνας, πολέμων και εχθροπραξιών, εκμετάλλευση και αποδυνάμωση της εργατικής τάξης και των φορέων της, μεταλλαγμένα που ακόμα κι αυτά δεν φτάνουν ποτέ στις πολύ φτωχές χώρες, αποθέματα που από τον Σεπτέμβριο του \'08 δεν φτάνουν να ταΐσουν τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό του πλανήτη, με τις πλούσιες χώρες στην ουσία να αδιαφορούν και να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ρίχνοντας στάχτη στα μάτια μέσα από διάφορα προγράμματα σωτηρίας, περιβαλλοντική ευαισθησία και μη κυβερνητικές πρωτοβουλίες...

Το έργο των καλλιτεχνών αναφέρεται στην κατάσταση όπως διαμορφώνεται σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, εκεί που η εικαστική ματιά, η εικόνα μπορεί να εστιάσει. Στο συναίσθημα, που γίνεται δυνατό βρίσκοντας νέους τρόπους παρουσίασης του εικαστικού έργου και που είναι πάντα ζητούμενο.

Η έκθεση στο σύνολό της φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει, να αναδείξει νέες πτυχές, να εμπνεύσει μία νέα στάση ζωής και επιβίωσης να μπει στο βαθύ συναισθηματικό τοπίο των σκέψεών μας και να βγει καταγγελτική, αισιόδοξη, πάνω απ\' όλα εναλλακτική και αισθητοποιημένη.

Συμμετέχουν: JEAN LOUIS P, ΓΑΓΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚOΝΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΛΑΜΕ ΓΚΕΝΤΙΑΝ, ΛΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΛΟΙΖΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΜΑΣΤΡΑΚΑ ΦΛΩΡΑ, ΜΕΝΕΜΕΝΟΓΛΟΥ ΤΑΣΟΣ, ΜΙΧΑΛΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ,   ΜΙΧΟΥ ΕΛΛΗ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΜΑΛΙΑ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ, ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,   ΡΙΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΟΜΑΔΑ TERMINAL, ΤΖΙΑΜΟΥΡΑΝΗ ΕΛΕΝΗ, ΤΟΠΑΛΗΣ ΑΚΗΣ, ΤΣΙΤΣΕΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ,   ΤΣΙΤΣΙΓΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΤΣΙΩΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.

Σχετικές ειδήσεις
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
Βlue Line: Ομαδική Έκθεση στην Skoufa Gallery Mykonos
12.07.2016 15:06
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Blue line” στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.
Spaced Out: ομαδική έκθεση στη Enia Gallery
12.05.2016 10:06
Η ΕΝΙΑ GALLERY αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει τη σύγχρονη διεθνή εικαστική σκηνή, μέσω της προβολής του εικαστικού έργου αξιόλογων νέων όσο και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.