Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και διακοσμητικής με θέμα Η Ανθρώπινη Μορφή στην Τέχνη παρουσιάζουν ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, η Τεχνόπολις και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε.), από τις 21 Δεκεμβρίου σε όλους τους χώρους της Τεχνόπολις.

Πρόκειται για πανελλήνια έκθεση με την συμμετοχή 1200 εικαστικών καλλιτεχνών, παλαιοτέρων και νεοτέρων, ακαδημαϊκών και καθηγητών της ΑΣΚΤ, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχει ως στόχο την ανάδειξη της ιστορικής και διαχρονικής διαδρομής του ΕΕΤΕ, το οποίο γιορτάζει 65 χρόνια λειτουργίας και εικαστικής δημιουργίας των μελών του, την ερχόμενη χρονιά.

Το ιστορικό σκέλος της έκθεσης τεκμηριώνει με εικαστικό τρόπο το γεγονός ότι η ιστορία του ΕΕΤΕ είναι ταυτισμένη με την Ιστορία της Τέχνης στη νεότερη Ελλάδα.

Κεντρικό άξονα της έκθεσης αποτελεί η ανθρώπινη μορφή, θέμα που επιλέχθηκε για δύο λόγους: Πρώτον γιατί  δίνει την δυνατότητα στα μέλη και των τεσσάρων τμημάτων του Ε.Ε.Τ.Ε. να συμμετέχουν, κάτι που δεν θα ήταν εφικτό π.χ. για τους γλύπτες, εάν το θέμα ήταν τοπίο.

Και δεύτερον, γιατί άνθρωπος είναι ο δημιουργός, και άνθρωπος ο αποδέκτης του έργου τέχνης. Η αίσθηση και το συναίσθημα είναι το κοινό, το ενωτικό χαρακτηριστικό, που προσδίδει παγκοσμιότητα στο έργο τέχνης, που κινητοποιεί συναισθηματικά ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών, ετερόκλητης πνευματικής συγκρότησης. Από την άποψη αυτή, η επίσκεψη της έκθεσης στην Τεχνόπολις θα είναι μία ευχάριστη περιήγηση ανάμεσα στα έργα ζωγράφων, γλυπτών, χαρακτών, διακοσμητών, που καλύπτουν χρονικά το διάστημα των 65 χρόνων από τη σύσταση του Επιμελητηρίου έως σήμερα.

Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται παρόμοιας έκτασης διοργάνωση με την παρουσίαση περισσοτέρων από  2000 έργα, μετά το 1987, όταν καταργήθηκε ο θεσμός της Πανελλήνιας Έκθεσης, που διοργάνωνε ανά διετία το Ε.Ε.Τ.Ε  σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν ενδεικτικά έργα των: Νικολάου, Τέτση, Μυταρά, Μπότσογλου, Κεσσανλή, Αρμακόλα, Παπαγιάννη, Σκλάβου, Παππά, Καλαμάρα, Νικολαίδη, Μουστάκα, Απάρτη, Καπράλου, Σώχου, Μπουζιάνη, Παρθένη, Παπαλουκά, Ιακωβίδη, Γουναρόπουλου, Βικάτου, Γαΐτη, Αργυρού, Κοκκινίδη, Γραμματόπουλου, Κεφαλληνού, Κατράκη, Τάσσου, κ.ά.
Επίσης, θα εκτεθούν έργα των Ιακωβίδη και Ροϊλού, που εκπροσωπούν την προϊστορία της κατάκτησης ίδρυσης του Επιμελητηρίου.

Η έκθεση εμπλουτίζεται με υλικό από τα αρχεία του Ε.Ε.Τ.Ε. με ιδιόγραφες αιτήσεις και υπογραφές  των ιδρυτικών μελών του, όπως: Παρθένη, Βικάτου, Σώχου,  κ.λ.π.
 
Για την πραγματοποίηση της έκθεσης δάνεισαν έργα από τις συλλογές τους: η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, το  Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Ίδρυμα Δημήτρη Καλαμάρα, το Εργαστήριο Γιάννη Παππά και οι συλλέκτες Γ. Κωστόπουλος, Μ. Βεντούρης, Π. Βουτσάς, Χ. Λεοντιάδης, Ν. Μαστροπαύλος, Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Ριζόπουλος, I. Θ. Χατζησάββας και
Ι. Χριστοδούλου.