Η Walt Disney Studios, ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ και ο σκηνοθέτης Τζον Τέρτλταουμπ, οι δημιουργοί των National Treasure, παρουσιάζουν την ταινία The Sorcerer\’s Apprentice μια πρωτοποριακή και επική κωμική περιπέτεια με θέμα έναν μάγο και τον ανεπίδεκτο μαθητή του.

Ο Μπαλτάζαρ Μπλέικ (Νίκολας Κέιτζ) είναι ο αρχι-μάγος στο σημερινό Μανχάταν και προσπαθεί να προστατεύσει την πόλη από τη νέμεσή του, τον Μάξιμ Χόρβαθ (Αλφρεντ Μολίνα). Ο Μπαλτάζαρ δεν μπορεί να τα καταφέρει ολομόναχος, κι έτσι παίρνει υπό την προστασία του τον Ντέιβ Στάτλερ (Τζέι Μπαρουσέλ), ένα φαινομενικά ασήμαντο νεαρό που μοιάζει να έχει κρυφά ταλέντα.

Ο μάγος προσφέρει στον διστακτικό μαθητή του ένα εντατικό σεμινάριο στην τέχνη και την επιστήμη της μαγείας και μαζί, αυτοί οι δύο αταίριαστοι συνεργάτες αγωνίζονται να σταματήσουν τις σκοτεινές δυνάμεις. Ο Ντέιβ θα επιστρατεύσει όλο του το κουράγιο για να επιβιώσει στα μαθήματα, να σώσει την πόλη και να κερδίσει και το κορίτσι!

Η ταινία The Sorcerer’s Apprentice αποτελεί την έβδομη συνεργασία του Νίκολας Κέιτζ με τον Τζέρι Μπρουκχάιμερ, μετά τις ταινίες The Rock, Con Air, Gone in 60 Seconds, National Treasure, National Treasure: Book of Secrets και G-Force.

Η ταινία θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες το καλοκαίρι του 2010 από την Audio Visual.