Το Αμάρτημα της Μητρός μου, μετά την τεράστια επιτυχία στο Θέατρο Τέχνης, ανεβαίνει στο Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και παραγωγή της θεατρικής εταιρείας ΩΔΗ, με τους Ηλία Λογοθέτη και Μαρία Ζαχαρή στους κεντρικούς ρόλους.

Το αυτοβιογραφικό διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού δραματοποιείται χωρίς καμμία απολύτως αλλαγή στη γλώσσα ή περικοπή του κειμένου. Η παράσταση είναι μια ποιητική θεατρική αφήγηση, που παράλληλα με την εξέλιξη της πλοκής, επιχειρεί να αναδείξει τη γοητεία της γλώσσας, τη λεπτότητα των αισθημάτων και τις αποχρώσεις των χαρακτήρων του Βιζυηνού, και αποτελεί μια σύγχρονη πρόταση χρήσης εικαστικού και μουσικού περιβάλλοντος.

Ο Γεώργιος Βιζυηνός αυτοσυστήνεται στο Αμάρτημα της Μητρός μου με τον παροιμιώδη ιλιγγιώδη τρόπο του και ο συνταρακτικά γραμμένος μύθος του ομώνυμου διηγήματος ζωντανεύει γλαφυρά επί σκηνής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τραγούδια που ακούγονται είναι ποιήματα του Γεωργίου Βιζυηνού που μελοποιήθηκαν ειδικά για την παράσταση αυτή.

Οι ερμηνείες του Ηλία Λογοθέτη στο ρόλο του Συγγραφέα, της Μαρίας Ζαχαρή στο ρόλο της Μητρός και η σκηνοθετική ματιά του Κωστή Καπελώνη, προτείνουν μια συγκλονιστική θεατρική αφήγηση του αριστουργήματος του μεγάλου συγγραφέα.