Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

A Delirium of Lyricism

A Delirium of Lyricism
Η Ομάδα Χορού του Κώστα Τσιούκα, συνεχίζει την ανατρεπτική της πορεία και στη φετινή της παραγωγή αναζητά τα όρια του λυρισμού! Η παράσταση χορού A Delirium of Lyricism θα παρουσιαστεί στο θέατρο Δίπυλο από τις 17 έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Πώς αντιλαμβανόμαστε στην εποχή μας το λυρισμό; Μπορούμε να τον ορίσουμε; Υπάρχει λυρισμός σήμερα; Υπάρχει χορός που να τολμάει τη λυρική έκφραση; Στο χορό το λυρικό στοιχείο ταυτίζεται με το μπαλέτο; Ποια η σχέση του λυρισμού με την επιθυμία και την πραγματικότητα;

Με άξονα το χορό, τη μουσική –που δημιουργήθηκε ειδικά για το έργο- καθώς και επιλογές τραγουδιών και αφηγήσεων, η ομάδα συνθέτει ένα θέαμα που ταξιδεύει το θεατή σε εικόνες λυρισμού, κάνοντάς τον να αναμετρηθεί με στερεότυπα, σε ένα σκηνικό περιβάλλον που αλλάζει διαρκώς.

Ο Κώστας Τσιούκας γεννήθηκε στους Σοφάδες Θεσσαλίας και από νωρίς έδειξε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τους παραδοσιακούς χορούς. Παράλληλα με τις σπουδές Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σπούδασε στην  Κρατική Σχολή Χορού από όπου αποφοίτησε το 2003.
Το  2006 δημιούργησε τη δική του ομάδα με έδρα την Αθήνα.

Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με τους : Αγγελική Στελλάτου, Άντζελα Μπρούσκου, Annie Vigier-Frank Apertet, Αντώνη Φωνιαδάκη,  Αποστολία Παπαδαμάκη,  Κωνσταντίνο Μίχο.

Στην Κρατική Σχολή Χορού συνεργάστηκε με τους: Κωνσταντίνο Ρήγο, Charles  Linehan, Wim Vandekeybus, Μιχάλη Ναλμπάντη ,Χάρη Μανταφούνη, Αναστασία Λύρα, Σοφία Σπυράτου.

Ως βοηθός Χορογράφου έχει εργαστεί για την Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, 2004, την Όπερα του Ρήνου στο Στρασβούργο, 2005, και την Εθνική Λυρική Σκηνή , 2006. 

Στην παράσταση ερμηνεύουν οι: Λένα Μοσχά, Γεωργία Τέγου, Βαγγέλης Τελώνης, Κώστας Τσιούκας,  Μαρία Φουντούλη,  Τάνια Λαταρζέτ.      

Σχετικές ειδήσεις
H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν: έξτρα παράσταση στη Β’ σκηνή του Θεάτρο Οδού Κεφαλληνίας
30.12.2016 10:13
Η παράσταση Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν υποδέχεται το νέο έτος με μία επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου στις 18.30. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως και τις 10 Ιανουαρίου.
Ημερολόγια Αλληλεγγύης: Μια παράσταση για τους πρόσφυγες στο Θέατρο Τέχνης
06.06.2016 12:57
Το Θέατρο Τέχνης μας προσκαλεί στην παράσταση Ημερολόγια Αλληλεγγύης, μια παράσταση για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Μυτιλήνη μέσα από τα ημερολόγια των Χρηστού Αγγελάκου και Γιώργου Τυρίκου-Εργά.
Παράταση για δύο παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης
03.06.2016 16:52
Το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η παράσταση «Άσμα Ασμάτων – Μία Νύχτα κάτω από τ’ άστρα» της Όλιας Λαζαρίδου παρατείνεται για δύο επιπλέον βράδια στο Υπόγειο (Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Ιουνίου) και η παράσταση «Noir» της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.
Διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο, της Ιόλης Ανδρεάδη
17.03.2016 13:41
Το Πολιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη, «διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο», βασισμένη σε πρόταση του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ.
Η παράσταση Other Side ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το φεστιβάλ
09.03.2016 13:41
Η παράσταση «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski και σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στις 10 Μαρτίου 2016 στο Βελιγράδι για μία και μοναδική παράσταση ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.