Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος

Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος
Μία από τις πιο αγαπημένες παραστάσεις μικρών και μεγάλων, Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, σηκώνει αυλαία το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009 στο Θέατρο Badminton, για να μας θυμίσει τις παραδοσιακές αξίες του θεάματος.

Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει όσους θεατές επιλέξουν να παρακολουθήσουν τη βραδινή παράσταση του Σαββάτου! Μισή ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης, στις 18.30, ο Παντελής Θαλασσινός θα ταξιδέψει μελωδικά από σκηνής τους θεατές στη μαγεία του Καραγκιόζη, ερμηνεύοντας με μοναδικό τρόπο τα τραγούδια του έργου.

Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος είναι παράσταση που συνδυάζει τη μαγεία του κλασικού θεάτρου με τη γοητεία του θεάτρου σκιών, «δένοντας» αρμονικά την παράδοση με σύγχρονα εκφραστικά μέσα. Σκιές, ηθοποιοί και φιγούρες ανθρώπινων διαστάσεων είναι οι αφηγητές των συναρπαστικών περιπετειών του Καραγκιόζη, στη μοναδική παιδική παράσταση όπου η μουσική παίζεται ζωντανά επί σκηνής, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα για όλη την οικογένεια.

Οι παραστάσεις του πολύ ξεχωριστού αυτού έργου, σε συμπαραγωγή της εταιρείας Attract Productions και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου, θα συνεχιστούν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιούνται καθημερινά (εκτός της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου).

Σχετικές ειδήσεις
Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη, του Δήμου Αβδελιώδη στο Θέατρο της ΑΣΚΤ
07.12.2016 14:56
Η συγκλονιστική παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, που ξεκίνησε από πέρσι σαν παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και καθήλωσε χιλιάδες θεατές μετά από sold out παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην Ρουμανία, στην Κύπρο και το Βιετνάμ, όπου αποθεώθηκε από το Διεθνές Διπλωματικό Σώμα 27 Πρεσβειών στην ιστορική Όπερα του Ανόι και έγινε παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός αναδεικνύοντας την αρχαία ελληνική γλώσσα, σε ζωντανή γλώσσα, πρώτη φορά ύστερα από δυόμιση χιλιάδες χρόνια, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, για 15 μόνο παραστάσεις, κάθε Παρασκεύη, Σάββατο και Κυριακή από 16 Δεκεμβρίου 2016.
Όνειρο στο κύμα - Έρως Ήρως, από τον Δήμο Αβδελιώδη στην ΑΣΚΤ
22.11.2016 17:33
Το «Όνειρο στο κύμα & Έρως Ήρως» είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας, αφιερώματος του Δ.Αβδελιώδη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και παρουσιάζεται στο θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη του Δήμου Αβδελιώδη στο Κηποθέατρο Παπάγου
07.09.2016 11:06
Το 22ο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού θα υποδεχτεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 την παράσταση «Απολογία Σωκράτη» του Πλάτωνα σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, στο Κηποθέατρο Παπάγου.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη του Δήμου Αβδελιώδη στο Santorini Arts Factory
11.08.2016 15:12
Το Santorini Arts Factory θα υποδεχτεί στις 16 Αυγούστου 2016 την παράσταση «Απολογία Σωκράτη» του Πλάτωνα σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.
Ο Δράκος του Ευγκένι Σβαρτς στο Black Box
11.04.2016 13:37
Το θέατρο εΦ παρουσιάζει στο Black Box στη Θεσσαλονίκη το έργο του Ευγκένι Σβαρτς, Ο Δράκος, για δύο μόνο παραστάσεις στις 18 και 19 Απριλίου 2016.