Μετά την επιτυχία της περασμένης χρονιάς, ο Ριγολέττος, μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του Βέρντι, αποτελεί την πρόταση της Ε.Λ.Σ. για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η όπερα θα ανέβει στο θέατρο Ολύμπια στις 15, 17, 18, 20, 22, 26 και 30 Δεκεμβρίου, καθώς και στις 2, 3 και 6 Ιανουαρίου.

Ο Ριγολέττος, αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του Βέρντι και τις μελωδικότερες όπερες του λυρικού ρεπερτορίου, ενώ το ποιητικό κείμενο, εμπνευσμένο από το θεατρικό Ο βασιλιάς διασκεδάζει του Βίκτωρα Ουγκώ, είναι γεμάτο έντονα συναισθήματα.

Μετά την μεγάλη επιτυχία της περασμένης χρονιάς θα απολαύσουμε την όπερα με την αισθητική ενός φιλμ νουάρ σε σκηνοθεσία του Νίκου Σ. Πετρόπουλου που τοποθετεί τη δράση στην Ιταλία κατά την περίοδο του φασισμού.

Την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνει ο Ηλίας Βουδούρης.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα απολαύσουμε διεθνούς φήμης καλλιτέχνες που έχουν μετακληθεί για την παραγωγή αλλά και νέας γενιάς Έλληνες καλλιτέχνες που με το ταλέντο τους έχουν ήδη διαγράψει πορεία στις διεθνείς σκηνές όπερας.