Ο Νίκος Παπακώστας το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου θα εμφανιστεί στον ΙΑΝΟ, για μια ξεχωριστή παράσταση, με τίτλο Ανατολικό Τόξο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία ανθολογία του συνθέτη από τους δίσκους του Βαλκαν, Ταξιδια και όνειρα, Μυστικός Εσπερινός και Οι Δρόμοι του Διονυσου.

Ο Νίκος Παπακώστας έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με πολλούς έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως η Χάρις Αλέξιου, η Ελένη Βιτάλη, η Άννα Βίσση, ο Γιώργος Ζωγράφος, η Γιώτα Λύδια, ο Μιχάλης Δημητριάδης, η Νάντια Καραγιάννη, ο Αλέξανδρος Χατζής, η Μαρία Σουλτάτου, η Καλλιόπη Βέττα , ο Μπάμπης Στόκας, ο Franco Simone, η Iva Zannichi και οι Nomadi από την Ιταλία, o Αlex Busanel από τη Γαλλία, οι Africa Moyo από το Κογκό, οι Guaragniaum και η Maria Moramarco από τα ελληνόφωνα χώρια της Κάτω Ιταλίας κ.α.

Η μουσική του κινείται μεταξύ παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, τζαζ και μπλουζ, ενώ χαρακτηριστικό του είναι το εντελώς διαφορετικό ύφος και χρώμα σε κάθε νέα του δουλειά. Έχει γράψει μουσική για θεατρικά έργα, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, ενώ έχει δώσει συναυλίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Είναι μέλος της Ένωσης Συνθετών και Στιχουργών της Γαλλίας και της Ιταλίας, καθώς και πολλών οργανώσεων της παγκόσμιας ανεξάρτητης μουσικής σκηνής. Για πολλά χρόνια ήταν υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Παραγωγών Δισκογραφίας ( F . I . P . I .) για όλο τον κόσμο , ενώ  τώρα είναι γενικός Γραμματέας της Ένωσης  Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας, (ΕΜΣΕ).

Ερμηνεύουν: Ο Βασίλης Λέκκας, η Μαρία Σουλτάτου, το κουαρτέτο και η μικτή χορωδία KODALY, στο πιάνο ο Νίκος Βογιατζής. Παραδοσιακά όργανα: ο Γιώργος Κοντογιάννης. Συμμετέχουν φιλικά: ο Δημήτρης Κοντογιάννης, η Καίτη Κουλλιά, η Μαρία Μπερή και ο Γιάννης Λεκόπουλος.