Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Νίκος Παπακώστας στον ΙΑΝΟ

Ο Νίκος Παπακώστας στον ΙΑΝΟ
Ο Νίκος Παπακώστας το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου θα εμφανιστεί στον ΙΑΝΟ, για μια ξεχωριστή παράσταση , με τίτλο Ανατολικό Τόξο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία ανθολογία του συνθέτη από τους δίσκους του Βαλκαν, Ταξιδια και όνειρα, Μυστικός Εσπερινός και Οι Δρόμοι του Διονυσου.

Ο Νίκος Παπακώστας έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με πολλούς έλληνες και ξένους καλλιτέχνες , όπως η Χάρις Αλέξιου, η Ελένη Βιτάλη, η Άννα Βίσση, ο Γιώργος Ζωγράφος, η Γιώτα Λύδια , ο Μιχάλης Δημητριάδης , η Νάντια Καραγιάννη, ο Αλέξανδρος Χατζής , η Μαρία Σουλτάτου, η Καλλιόπη Βέττα , ο Μπάμπης Στόκας, ο Franco Simone, η Iva Zannichi και οι Nomadi από την Ιταλία, o Αlex Busanel από τη Γαλλία, οι Africa Moyo από το Κογκό, οι Guaragniaum και η Maria Moramarco από τα ελληνόφωνα χώρια της Κάτω Ιταλίας κ.α.

Η μουσική του κινείται μεταξύ παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, τζαζ και μπλουζ, ενώ χαρακτηριστικό του είναι το εντελώς διαφορετικό ύφος και χρώμα σε κάθε νέα του δουλειά. Έχει γράψει μουσική για θεατρικά έργα, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ , ενώ έχει δώσει συναυλίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Είναι μέλος της Ένωσης Συνθετών και Στιχουργών της Γαλλίας και της Ιταλίας, καθώς και πολλών οργανώσεων της παγκόσμιας ανεξάρτητης μουσικής σκηνής. Για πολλά χρόνια ήταν υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Παραγωγών Δισκογραφίας ( F . I . P . I .) για όλο τον κόσμο , ενώ  τώρα είναι γενικός Γραμματέας της Ένωσης  Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας, (ΕΜΣΕ).

Ερμηνεύουν: Ο Βασίλης Λέκκας, η Μαρία Σουλτάτου, το κουαρτέτο και η μικτή χορωδία KODALY, στο πιάνο ο Νίκος Βογιατζής . Παραδοσιακά όργανα: ο Γιώργος Κοντογιάννης. Συμμετέχουν φιλικά: ο Δημήτρης Κοντογιάννης, η Καίτη Κουλλιά, η Μαρία Μπερή και ο Γιάννης Λεκόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις
Η Σοφία Παπάζογλου στον Ιανό
09.01.2017 13:44
Η Σοφία Παπάζογλου θα εμφανιστεί στον Ιανό, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, για μία μουσική βραδιά με τίτλο «Οι δικές μας ξένες».
Ο Μανώλης Λιδάκης για δύο βραδιές στον Ιανό
31.10.2016 15:28
Ο Μανώλης Λιδάκης θα εμφανιστεί για δύο βραδιές, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στον Ιανό για να παρουσιάσει το "Ρεσιτάλ".
Επτά τραγούδια βγήκαν βόλτα μες τη νύχτα: Ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Ιανό
28.04.2016 14:51
Δύο ξεχωριστές μουσικές βραδιές θα μας χαρίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στον ΙΑΝΟ, στις 21 και 28 Μαΐου 2016.
Songs & Poems: Yiorgos Psihoyios & Andre Maia live στον Ιανό
23.03.2016 12:28
Ο μοναδικός σολίστας αυτοσχεδιαστής Γιώργος Ψυχογιός θα βρεθεί επί σκηνής, μαζί με τον εντυπωσιακό πορτογάλο ερμηνευτή Andre Maia, στον αγαπημένο χώρο του Ιανού, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, σε μια ξεχωριστή παράσταση, γεμάτη μουσική, τραγούδια και ποίηση.
Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης ζωντανά στο Σταυρό του Νότου Plus
15.03.2016 15:07
Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης φέρνουν στο Σταυρό του Νότου το Σάββατο 2 και το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 την ουσία της κρητικής μουσικής: απλότητα, δεξιοτεχνία και μια αγάπη που προκύπτει από μια σχέση ζωής.