Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Philip Glass Leonard Cohen:The Book of Longing

Philip Glass Leonard Cohen:The Book of Longing
Tο \"Τhe Book of Longing\" είναι το νέο έργο του Philip Glass βασισμένο στην ποίηση, στα σχέδια και τις ζωγραφιές του Leonard Cohen που θα παρουσιαστεί από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου στο Θέατρο Badminton.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία και συνύπαρξη της περασμένης χρονιάς που θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα, αφήνοντας το στίγμα της στις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του ερχόμενου καλοκαιριού.

Ο Philip Glass και ο Leonard Cohen είναι δύο κορυφαία ονόματα από το διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα και ιδιαίτερα αγαπητοί στο ελληνικό κοινό. Πριν από τη συνεργασία του ακολούθησαν δυο ξεχωριστές μουσικές πορείες στο τραγούδι, την ποίηση και τη μουσική σύνθεση . Η συνύπαρξη τους είναι όντως μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για το κοινό που θα την παρακολουθήσει.

Μια βραδιά μουσικών αναζητήσεων και ποιητικών διαλογισμών με φόντο τις εικαστικές δημιουργίες του μελαγχολικού Καναδού τροβαδούρου. Σκίτσα με αυτοπροσωπογραφίες, τοπία, πορτρέτα αγαπημένων προσώπων, κυρίως γυναικών προβάλλονται στο πίσω μέρος της σκηνής με ειδικούς φωτισμούς.

Πηγή της έμπνευσης για το \"Book Of Longing\", στάθηκε το βιβλίο του πόθου και της νοσταλγίας, μια συλλογή 167 ποιημάτων και περίπου 40 σκίτσων του Cohen συγκεντρωμένα στην πάροδο των τελευταίων 20 χρόνων.

Επιλέγοντας 22 από αυτά τα ποιήματα ο Philip Glass συνθέτει ένα κονσέρτο που συνδυάζει μουσικά σύνολα σόλο ερμηνείες, λέξεις και ζωγραφική.

Τα ποιήματα του Cohen είναι ερωτικές μπαλάντες, αυτοβιογραφικά ντοκουμέντα, κομμάτια υπερβατικού διαλογισμού ή ακόμα και μικρά σατιρικά ποιήματα που ακούγονται μαγνητοφωνημένα στη διάρκεια της παράστασης, από τη βραχνή μπάσα φωνή του 72χρονου πια Cohen.

info
8-12 Ιουλίου 2008
Θέατρο Badminton, Aλσος Στρατού, Γουδή
Εναρξη προπώλησης: 1 Μαρτίου 2008
Για μέλη προπώληση από 18 Φεβρουαρίου 2008
Εισιτήρια: Α ζώνη 85, Β ζώνη 75, Γ ζώνη 60, Δ ζώνη 45, Ε ζώνη 30 ευρώ, φοιτητικό 20.

Σχετικές ειδήσεις
Trouble in Tahiti: Όπερα σε 7 σκηνές του Leonard Bernstein στο Θέατρο Σημείο
07.11.2016 13:44
H ομάδα όπερας «The Medium Project» παρουσιάζει στο Θέατρο Σημείο το μουσικό αριστούργημα «Trouble in Tahiti» του Leonard Bernstein, από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα στις 20.30.
Η Athena featured artist στον νέο δίσκο του Leonard Cohen
19.10.2016 11:54
Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα για την ανερχόμενη νεαρή μουσικό Athena (Αθηνά Ανδρεάδη). το ίνδαλμα της, ο Leonard Cohen, την επέλεξε ως featured artist για να ερμηνεύσει ένα από τα τραγούδια του νέου του άλμπουμ “You want it darker”.
You Want It Darker, το νέο άλμπουμ του Leonard Cohen
09.09.2016 13:30
O Leonard Cohen στα 82 του χρόνια κυκλοφορεί ένα άλμπουμ με νέα τραγούδια. Το άλμπουμ έχει τον τίτλο “You Want It Darker” και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Ιάννης Ξενάκης: Μουσική | Αρχιτεκτονική, μια ημερίδα και μια συναυλία στο Μέγαρο
11.04.2016 12:28
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και η Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ συνδιοργανώνουν το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, σε συνεργασία με το Megaron Plus, την ημερίδα ΙΑΝNΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ | ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ.