Το συναρπαστικό έργο Ο Αμπιγιέρ του Ρόναλντ Χάργουντ ανεβαίνει στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Ο συγγραφέας εμπνεύστηκε το έργο από την εμπειρία του ως Αμπιγιέρ δίπλα τον κορυφαίο Άγγλο ηθοποιό Σερ Ντόναλντ Γούλφιτ.

Το έργο παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Λονδίνο στις 6 Μαρτίου 1980 με τον Freddie Jones, στο ρόλο του Σερ και τον Tom Courtenay στο ρόλο του Νόρμαν.

Είναι ένα  έργο χαρακτήρων που περιγράφει την ιδιόμορφη συναισθηματική σχέση μεταξύ ενός βετεράνου διάσημου σαιξπηρικού ηθοποιού και του αφοσιωμένου Αμπιγιέρ του.

Ο ηθοποιός (Σερ) είναι ένας δύστροπος και τυραννικός άνθρωπος, που ηγείται σε περιοδεύοντα θίασο στην Αγγλία  κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Ο Αμπιγιέρ (Νόρμαν) είναι ο αφοσιωμένος βοηθός του, που για 16 χρόνια τον φροντίζει και προσπαθεί να πραγματοποιήσει όλες  τις απαιτήσεις του.

Λίγο πριν από την 227η παράσταση του Βασιλιά Ληρ, ο Σερ καταρρέει ψυχολογικά και σωματικά. Βλέπει τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν και  κυριεύεται από τις ανασφάλειες του. Ο μοναδικός  άνθρωπος στον οποίο μπορεί να βασιστεί, είναι ο Αμπιγιέρ του.

Ο Νόρμαν προσπαθεί απεγνωσμένα να τον εμψυχώσει και να του τονώσει την αυτοπεποίθηση, ώστε να μη ματαιωθεί η παράσταση.

Παρακολουθούμε τον κόσμο του θεάτρου μέσα από την σχέση εξάρτησης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, στηρίζεται στον άλλον. Γινόμαστε μάρτυρες καταστάσεων που κατακλύζονται  από έντονα και τόσο οικεία συναισθήματα. Αφοσίωση, εγωισμός, αχαριστία, απόρριψη, εγκατάλειψη, μοναξιά…

Η γραφή του  Ρόναλντ Χάργουντ και  η εμπνευσμένη σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη, δίνουν τη δυνατότητα στους ηθοποιούς, να αναμετρηθούν με ανθρώπινους και αληθινούς  χαρακτήρες.  Ο Γιώργος Κωνσταντίνου (Σερ) επανέρχεται στο θέατρο Κάππα μετά από 11 χρόνια για έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους της ζωής του. Στο ρόλου του Αμπιγιέρ  ο Χρήστος Στέργιογλου. Μαζί τους οι, Υβόννη Μαλτέζου, Γιώτα Φέστα, Φώτης Θωμαϊδης, Δημήτρης Λιόλιος και Ερατώ Πίσση.