Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Μ αρέσει να στολίζομαι!

Μ αρέσει να στολίζομαι!
Το Σπίτι της Κύπρου, φιλοξενεί στους χώρους του την έκθεση Μ\' αρέσει να στολίζομαι, ένα homage στην Νίκη Καναγκίνη, που έφυγε από τη ζωή την άνοιξη του 2008. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009 και θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως τις 16 Ιανουαρίου 2010.

Ο τίτλος της έκθεσης προέρχεται από το ομότιτλο έργο της Νίκης Καναγκίνη, το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση μαζί με τα έργα δεκαεννέα καλλιτεχνών.

Το έργο Μ\' αρέσει να στολίζομαι είναι μια αντιπαράθεση-σύνθεση δύο φωτογραφιών, ενός πορτραίτου γυναίκας του Βερονέζε και του μοντέλου Βερούσκα. Παρουσιάστηκε το 2002 στην έκθεση Αναγέννηση-Ανακύκλωση στη Μυτιλήνη στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, κατά την 3η Θερινή Ακαδημία Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μαρία Μαραγκού.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Αντωνίτσης, Ευγενία Αποστόλου , Αντώνης Βολανάκης, Σταμάτης Ζέρβας, Πόλυ Κοκκινιά, Άννη Κωστοπούλου, Μαρία Λοϊζίδου, Μάρω Μιχαλακάκου, Δημήτρης Μπάμπουλης, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Δημήτρης Ντοκατζής, Άγγελος Παπαδημητρίου , Ιωάννα Ράλλη, Πάνος Φαμέλης, Λίνα Φανουράκη, Σωκράτης Φατούρος, Νίκος Χαραλαμπίδης, Γιούλα Χατζηγεωργίου, Αντωνάκης Χριστοδούλου .

Σχετικές ειδήσεις
17.02.2017 10:14
Ο Δημήτρης Μυταράς, ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους της Ελλάδας, αλλά και σπουδαίος δάσκαλος, "έφυγε" από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ λόγω της ασθένειας είχε χάσει και την όραση του.
Mέρος των εσόδων της έκθεσης “Ai Weiwei at Cycladic” στους ΓΧΣ και στη ΜΕΤΑδραση
23.12.2016 10:17
Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπως είχε ανακοινώσει, προσφέρει μέρος των εσόδων της έκθεσης «Ai Weiwei at Cycladic» στις ΜΚΟ Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) και ΜΕΤΑδραση.
Εγκαίνια της έκθεσης για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στη Μόσχα
09.09.2016 14:49
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Μηχανισμός Αντικυθήρων: Ο αρχαιότερος Υπολογιστής και το αρχαιότερο Μηχανικό Σύμπαν-2ος αιώνας π.Χ.» πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, 8 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτά στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής Α.Β. Σούσεφ στη Μόσχα. Την έναρξη της έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας Ρωσίας, κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρ. Δούρου.
1460 Artdays / Artwall  / volume 2: το 2ο μέρος της έκθεσης
29.08.2016 11:38
Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:00 εγκαινιάζεται το 2ο μέρος της επετειακής έκθεσης 1460 Artdays / 4 Years Artwall / Volume 2.
Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης A World Not Ours στη Σάμο
09.08.2016 10:46
Την Πέμπτη 4 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης "A World Not Ours" στο Art Space Pythagorion.