Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία θεάτρου χορού και άλλων τεχνών DameΒlanche, παρουσιάζει την παράσταση Ιουδίθ- αποχωρισμός από το σώμα του Howard Barker σε μετάφραση Έλσης Σακελλαρίδου και σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη.

Η παράσταση αποτελεί μια work in progress παρουσίαση του έργου που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική γκαλερί Skouze3 της Εύας Μαραθάκη.

Το έργο καθιστά επίκαιρο το ιδεολόγημα της πίστης/ πράξης που αποσυντίθεται. Οι ηθοποιοί (ρόλοι) εναλλάσσονται συνεχώς έτσι ώστε το ζητούμενο να μην είναι η ταύτιση, δίνοντας έμφαση σε μια άλλη θεατρικότητα που είναι μέρος της έρευνας μας.

Τη διάλυση του χώρου και του χρόνου θα διεγείρει η συνθήκη εικαστικής εγκατάστασης σε μια διάθεση μετάβασης από την εσωστρέφεια στην εξωστρέφεια. Τίθεται πάντα το ερώτημα και την ίδια στιγμή αμφισβητείται το ιδεολόγημα ενός έθνους, ενός κατακερματισμένου λαού σε μια κοινωνία παγκοσμιοποίησης όπου αμφισβητούνται τα πάντα.

Δραματουργική Επεξεργασία:  Χρύσα Καψούλη, Αλέξανδρος Μιστριώτης, Εγκατάσταση:  Αντώνης Βολανάκης, Αλέξανδρος Μιστριώτης, Κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης.

Ερμηνευτές: Υπηρέτρια: Michele Valley, Ολοφέρνης: Απόστολος Φράγκος, Ιουδίθ: Χρύσα Καψούλη.