Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Μεταλλικά κοσμήματα της Ιωάννας Κραουνάκη

Μεταλλικά κοσμήματα της Ιωάννας Κραουνάκη
Η Ιωάννα Κραουνάκη παρουσιάζει τις καινούργιες της δημιουργίες στην Brasserie, από τις 17 Δεκεμβρίου. Στη νέα σειρά πρωταγωνιστούν μεταλλικά κοσμήματα, με αρχαία αίσθηση, βυζαντινή μνήμη και μεταμοντέρνα αισιοδοξία.

Η νέα σειρά κοσμημάτων της  υπόσχεται την μελλοντική κατασκευή τους από χρυσό, ασήμι και ημιπολύτιμους λίθους, ενώ τα ίδια λειτουργούν σαν μοντέλα.

Εμμένοντας στην επιλογή μεταλλικών εξαρτημάτων βιομηχανικής χρήσης (βίδες, παξιμάδια, υδραυλικούς σωλήνες,  σχάρες αποστράγγισης) καθώς και υλικών προς ανακύκλωση (καπάκια αναψυκτικών, διαλυμένα κοσμήματα σε δεύτερη χρήση), προσθέτει έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο της καρδιάς το πάθος και το τυρκουάζτης θάλασσας και του ουρανού το βάθος.

Η ιδέα των πλαστικοποιημένων μενταγιόν παίρνει θέματα από ζωγράφους του 20ου αιώνα, εικόνες βυζαντινές και ροζ αγγέλους σε παλιές χαλκομανίες.

Συνολικά παρουσιάζονται επτά ενότητες με τρία έως τέσσερα  κοσμήματα η κάθε μία, ενώ θα διατίθενται κοσμήματα και από την προηγούμενη της δουλειά σε φιλικές τιμές.

Με μια σειρά από πρωτότυπα γούρια και μπρελόκ δίνει τις ευχές της για τις γιορτές με τους συμβολισμούς των φερόντων στοιχείων που χρησιμοποιεί επιλεκτικά, συνδυασμένα με τα υλικά των κοσμημάτων της.

Σχετικές ειδήσεις
Vintage Camelias: έκθεση με κοσμήματα υψηλής ραπτικής στο ApArt
09.11.2016 15:07
Στο νέο χώρο τέχνης και φιλοξενίας ApArt πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα έκθεση πολύτιμων και σπάνιων κοσμημάτων από οίκους μόδας υψηλής ραπτικής σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης Γαλλίδα γκαλερίστ Soraya Bouvier Feder από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016.
27 Εικαστικοί & 27 Σχεδιαστές Κοσμημάτων στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ
22.07.2016 16:18
Από 30 Ιουλίου 2016 θα φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ έκθεση με εικαστικά κοσμήματα 27 σχεδιαστών από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε συνομιλία με ζωγραφικά έργα τέχνης μικρής κλίμακας 27 εικαστικών.
Before my very eyes: Έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
01.07.2016 11:04
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων «ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ» φιλοξενεί την έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου, με τίτλο "Before my very eyes", η οποία συμμετέχει στο φεστιβάλ ATHENS JEWELRY WEEK.
Όνειρα και Σύμβολα: έκθεση της Ιωάννας Ράλλη στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
25.01.2016 12:17
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ιωάννας Ράλλη με τίτλο «Όνειρα και Σύμβολα». Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 20 Φεβρουαρίου 2016.
Νέα Εδάφη: Νέα περιοδική έκθεση στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη
18.01.2016 14:58
Καλλιτεχνικά μοναδικά και πρωτοεμφανιζόμενα τα κοσμήματα που κατασκεύασαν 50 έλληνες καλλιτέχνες φιλοξενούνται από τις 3 Φεβρουαρίου 2016 στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη στη νέα περιοδική έκθεση «Νέα Εδάφη».