Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Μεταλλικά κοσμήματα της Ιωάννας Κραουνάκη

Μεταλλικά κοσμήματα της Ιωάννας Κραουνάκη
Η Ιωάννα Κραουνάκη παρουσιάζει τις καινούργιες της δημιουργίες στην Brasserie, από τις 17 Δεκεμβρίου. Στη νέα σειρά πρωταγωνιστούν μεταλλικά κοσμήματα, με αρχαία αίσθηση, βυζαντινή μνήμη και μεταμοντέρνα αισιοδοξία.

Η νέα σειρά κοσμημάτων της  υπόσχεται την μελλοντική κατασκευή τους από χρυσό, ασήμι και ημιπολύτιμους λίθους, ενώ τα ίδια λειτουργούν σαν μοντέλα.

Εμμένοντας στην επιλογή μεταλλικών εξαρτημάτων βιομηχανικής χρήσης (βίδες, παξιμάδια, υδραυλικούς σωλήνες,  σχάρες αποστράγγισης) καθώς και υλικών προς ανακύκλωση (καπάκια αναψυκτικών, διαλυμένα κοσμήματα σε δεύτερη χρήση), προσθέτει έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο της καρδιάς το πάθος και το τυρκουάζτης θάλασσας και του ουρανού το βάθος.

Η ιδέα των πλαστικοποιημένων μενταγιόν παίρνει θέματα από ζωγράφους του 20ου αιώνα, εικόνες βυζαντινές και ροζ αγγέλους σε παλιές χαλκομανίες.

Συνολικά παρουσιάζονται επτά ενότητες με τρία έως τέσσερα  κοσμήματα η κάθε μία, ενώ θα διατίθενται κοσμήματα και από την προηγούμενη της δουλειά σε φιλικές τιμές.

Με μια σειρά από πρωτότυπα γούρια και μπρελόκ δίνει τις ευχές της για τις γιορτές με τους συμβολισμούς των φερόντων στοιχείων που χρησιμοποιεί επιλεκτικά, συνδυασμένα με τα υλικά των κοσμημάτων της.

Σχετικές ειδήσεις
27 Εικαστικοί & 27 Σχεδιαστές Κοσμημάτων στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ
22.07.2016 16:18
Από 30 Ιουλίου 2016 θα φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ έκθεση με εικαστικά κοσμήματα 27 σχεδιαστών από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε συνομιλία με ζωγραφικά έργα τέχνης μικρής κλίμακας 27 εικαστικών.
Before my very eyes: Έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
01.07.2016 11:04
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων «ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ» φιλοξενεί την έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου, με τίτλο "Before my very eyes", η οποία συμμετέχει στο φεστιβάλ ATHENS JEWELRY WEEK.
Dichotomy: έκθεση της Iωάννας Χρονοπούλου στη γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki
16.05.2016 12:35
Η γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki, συνεχίζει την έρευνα και παρουσίαση καινοτόμων καλλιτεχνικών πρακτικών στη φωτογραφία κι εγκαινιάζει το project με τίτλο Dichotomy της νέας φωτογράφου Ιωάννας Χρονοπούλου.
Όνειρα και Σύμβολα: έκθεση της Ιωάννας Ράλλη στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
25.01.2016 12:17
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ιωάννας Ράλλη με τίτλο «Όνειρα και Σύμβολα». Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 20 Φεβρουαρίου 2016.
Νέα Εδάφη: Νέα περιοδική έκθεση στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη
18.01.2016 14:58
Καλλιτεχνικά μοναδικά και πρωτοεμφανιζόμενα τα κοσμήματα που κατασκεύασαν 50 έλληνες καλλιτέχνες φιλοξενούνται από τις 3 Φεβρουαρίου 2016 στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη στη νέα περιοδική έκθεση «Νέα Εδάφη».