Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Μεταλλικά κοσμήματα της Ιωάννας Κραουνάκη

Μεταλλικά κοσμήματα της Ιωάννας Κραουνάκη
Η Ιωάννα Κραουνάκη παρουσιάζει τις καινούργιες της δημιουργίες στην Brasserie, από τις 17 Δεκεμβρίου. Στη νέα σειρά πρωταγωνιστούν μεταλλικά κοσμήματα, με αρχαία αίσθηση, βυζαντινή μνήμη και μεταμοντέρνα αισιοδοξία.

Η νέα σειρά κοσμημάτων της  υπόσχεται την μελλοντική κατασκευή τους από χρυσό, ασήμι και ημιπολύτιμους λίθους, ενώ τα ίδια λειτουργούν σαν μοντέλα.

Εμμένοντας στην επιλογή μεταλλικών εξαρτημάτων βιομηχανικής χρήσης (βίδες, παξιμάδια, υδραυλικούς σωλήνες,  σχάρες αποστράγγισης) καθώς και υλικών προς ανακύκλωση (καπάκια αναψυκτικών, διαλυμένα κοσμήματα σε δεύτερη χρήση), προσθέτει έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο της καρδιάς το πάθος και το τυρκουάζτης θάλασσας και του ουρανού το βάθος.

Η ιδέα των πλαστικοποιημένων μενταγιόν παίρνει θέματα από ζωγράφους του 20ου αιώνα, εικόνες βυζαντινές και ροζ αγγέλους σε παλιές χαλκομανίες.

Συνολικά παρουσιάζονται επτά ενότητες με τρία έως τέσσερα  κοσμήματα η κάθε μία, ενώ θα διατίθενται κοσμήματα και από την προηγούμενη της δουλειά σε φιλικές τιμές.

Με μια σειρά από πρωτότυπα γούρια και μπρελόκ δίνει τις ευχές της για τις γιορτές με τους συμβολισμούς των φερόντων στοιχείων που χρησιμοποιεί επιλεκτικά, συνδυασμένα με τα υλικά των κοσμημάτων της.

Σχετικές ειδήσεις
Υπαινικτικά τοπία, έκθεση της Ιωάννας Κωνσταντίνου στη Dépôt Art Gallery
13.02.2017 10:20
Η Dépôt Art Gallery εγκαινιάζει την Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 από τις 20:00 έως τις 23:00 την έκθεση της ζωγράφου Ιωάννας Κωνσταντίνου με τίτλο "Υπαινικτικά τοπία".
Vintage Camelias: έκθεση με κοσμήματα υψηλής ραπτικής στο ApArt
09.11.2016 15:07
Στο νέο χώρο τέχνης και φιλοξενίας ApArt πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα έκθεση πολύτιμων και σπάνιων κοσμημάτων από οίκους μόδας υψηλής ραπτικής σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης Γαλλίδα γκαλερίστ Soraya Bouvier Feder από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016.
27 Εικαστικοί & 27 Σχεδιαστές Κοσμημάτων στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ
22.07.2016 16:18
Από 30 Ιουλίου 2016 θα φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ έκθεση με εικαστικά κοσμήματα 27 σχεδιαστών από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε συνομιλία με ζωγραφικά έργα τέχνης μικρής κλίμακας 27 εικαστικών.
Before my very eyes: Έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
01.07.2016 11:04
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων «ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ» φιλοξενεί την έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου, με τίτλο "Before my very eyes", η οποία συμμετέχει στο φεστιβάλ ATHENS JEWELRY WEEK.
Dichotomy: έκθεση της Iωάννας Χρονοπούλου στη γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki
16.05.2016 12:35
Η γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki, συνεχίζει την έρευνα και παρουσίαση καινοτόμων καλλιτεχνικών πρακτικών στη φωτογραφία κι εγκαινιάζει το project με τίτλο Dichotomy της νέας φωτογράφου Ιωάννας Χρονοπούλου.