Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Αργος, ο σκύλος του Οδυσσέα

Αργος, ο σκύλος του Οδυσσέα
Ο Κ. Βήτα μας χαρίζει ταξίδια μουσικά και προσωπικά μέσα από την τελευταία του δουλειά. Στόχος να φτάσει στον σκύλο του Οδυσσέα, τον Αργος, για να μας δείξει ότι κάθε περιπλάνηση παρόλο που έχει και το τίμημα της, μας δίνει την πίστη και την υπομονή που χρειαζόμαστε.

Το τελευταίο και όγδοο κατά σειρά σόλο άλμπουμ του Κ. Βήτα δανείστηκε το όνομα του πιστού συντρόφου του Οδυσσέα. Ο Αργος, ο υπομονετικός σκύλος του Οδυσσέα, αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό στην περιπλάνηση του Κ. Βήτα.

Τον δανείστηκε από την Οδύσσεια του Ομήρου για να υπογραμμίσει ότι σ\' αυτήν τη ζωή κανείς δεν βγαίνει αλώβητος μέσα από τη δική του περιπέτεια, από τη δική του περιπλάνηση.

Από την εποχή των Στέρεο Νόβα και τη χρονιά που τους άφησε πίσω του για να πορευθεί μόνος του, ο Κ. Βήτα μόνο εκπληκτικά project είχε να μας παρουσιάσει.

Ο Κωνσταντίνος Βήτα, αρχικά με τους Στέρεο Νόβα στη δεκαετία του \'90, και στη συνέχεια στη σόλο πορεία του, κατάφερε να αλλάξει τη σύγχρονη μουσική στην Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που μας έφερε την ηλεκτρονική μουσική στο προσκήνιο και δημιούργησε μια νέα κατάσταση, μια νέα ματιά που μέλει να συνεχίζεται και να εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία και ιδέες για πολύ ακόμα.

Το νέο άλμπουμ του, Αργος, αποτελείται από δύο cd εγγραφής high definition. Πρόκειται για το απόλυτο ηλεκτροακουστικό άλμπουμ και ταυτόχρονα για μια συναρπαστική εμπειρία ήχου.

Το πρώτο cd αποτελείται από τα νέα του τραγούδια, τα οποία διακατέχονται από μια σύγχρονη αστική ποιητική διάθεση, ενώ με το δεύτερο ο εκφραστικός κόσμος του Κ. Βήτα ολοκληρώνεται, με καθαρά ορχηστρικά κομμάτια, φολκ στοιχεία και απομονωμένα πεδία πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.kbhta.com/

Σχετικές ειδήσεις
“K.I.D.”: Νέο άλμπουμ των Menta
22.11.2016 11:00
Μετά το τελευταίο τους άλμπουμ "Téléphérique" με το οποίο εγκαινίασαν το νέο ήχο τους, οι ΜΕΝΤΑ παρουσιάζουν ένα νέο ορχηστρικό κύκλο συνθέσεων.
Ο Δημήτρης Νέγκας live στη σκηνή του Γυάλινου - Up Stage
07.11.2016 10:06
Με αφορμή τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Ταξίδι στο Άγνωστο Παρόν» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την 14 Music, ο Δημήτρης Νέγκας θα μας ταξιδέψει μουσικά με ένα μοναδικό live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, που θα συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα καινούρια τραγούδια του νέου του άλμπουμ.
O Ανδαλουσιανός Σκύλος του Luis Buñuel σε μία συναυλία στο ΚΕΤ
01.11.2016 14:48
Η σουρεαλιστική ταινία Ανδαλουσιανός Σκύλος (1929) του Luis Buñuel, σε σενάριο Buñuel και Salvador Dali, παρουσιάζεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων με τη ζωντανή μουσική επένδυση τεσσάρων σύγχρονων μουσικών.
Ακύρωση - Ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας του Οδυσσέα Ελύτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
19.10.2016 12:13
Ένα ταξίδι στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη με οδηγό την μουσική του Γιώργου Κουρουπού, θα λάβει χώρα την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ένα πρόγραμμα λόγου και μουσικής που παρουσιάζει κυρίαρχες όψεις του έργου του Οδυσσέα Ελύτη, μέσα από την ποίηση και τα πεζά του, μέσα από τα μελοποιημένα ποιήματα-τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού. - Η συναυλία ακυρώνεται
Ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας, του Ελύτη σε μουσική Γιώργου Κουρουπού στο Βασιλικό Θέατρο
15.03.2016 11:36
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη με οδηγό τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, στο πλαίσιο της έκθεσης “Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και ζωγραφική”, που διοργανώνεται στο Τελλόγλειο από τις 18 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2016.