Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μουσικά πρωινά στο Μουσείο

Μουσικά πρωινά στο Μουσείο
Στο μυαλό των περισσότερων ο χώρος ενός μουσείου είναι ταυτισμένος με εντελώς διαφορετικά πράγματα από τη μουσική . Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, αλλάζει τα δεδομένα, φιλοξενώντας τζαζ και μάλιστα με ελληνικό χρώμα.

Σύγχρονη τζαζ με ελληνικό χρώμα, παρουσιάζει την Κυριακή, 2 Μαρτίου το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την πανελλήνια πρεμιέρα του τρίο Grix σε μουσικό Matinee. Τρεις διεθνώς καταξιωμένοι Θεσσαλονικείς καλλιτέχνες: ο Αντώνης Ανισέγκος (πιάνο), ο Φλώρος Φλωρίδης (σαξόφωνο, κλαρινέτο) και ο Γιώργος Δημητριάδης (ντραμς, κρουστά)αυτοσχεδιάζουν πάνω στην ελληνική μουσική παράδοση.

Οι τρεις καλλιτέχνες αφού συνεργάστηκαν σε διαφορετικά μουσικά συγκροτήματα τα τελευταία 15 χρόνια, αποφάσισαν το 2006 να ιδρύσουν στο Βερολίνο, όπου έχουν τη βάση τους, ένα συγκρότημα σύγχρονης τζαζ.

Η μουσική τους είναι μια ανοιχτή και σύγχρονη προσέγγιση στις μελωδίες, τα ηχοχρώματα και τους ρυθμούς της ελληνικής μουσικής, με κοινό άξονα τις εμπειρίες τους από τον ευρύτερο χώρο της δημιουργικής τζαζ.

Στη σύντομη διαδρομή του, το Τρίο GRIX έχει εμφανιστεί με επιτυχία στη Γερμανία. Η παρουσία του στο Μ.Μ.Σ.Τ. είναι η πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα.

info
Κυριακή, 2 Μαρτίου 2008, ώρα 11.45
στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ).
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ, για φοιτητές-σπουδαστές: 5 ευρώ
ΖΜ, Προξένου Κορομηλά 1, ώρες καταστημάτων
Είσοδο του ΜΜΣΤ πριν από την εκδήλωση

 

Σχετικές ειδήσεις
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
Μουσική, Επανάσταση, Χρώμα στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
22.09.2016 12:59
Έργα των Prokoffief, Shostakovich, Tchaikovsky και Rakhmaninoff μεταξύ άλλων σημαντικών Ρώσων συνθετών των αρχών του 20ού αι. από το μουσικό σχήμα Transcription Ensemble (Χρήστος Γρίμπας-Βιολοντσέλο, Νίκος Ζαφρανάς-Πιάνο, Γιώργος Κανδυλίδης-Βιολί), τη Γαρυφούλα Τσομάκου (Πιάνο) και την Ξένια Τσαβκοπούλου (Σοπράνο) θα πλαισιώσουν τα έργα Ρώσων εικαστικών της ίδιας εποχής που φιλοξενούνται στην έκθεση «Η Επανάσταση του χρώματος. Ρωσική Πρωτοπορία. Έργα της συλλογής Κωστάκη», στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 19:30.
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στην ταράτσα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
14.06.2016 16:41
Με μια συναυλία αφιερωμένη στην σύγχρονη όπερα και μουσική του 20ου και του 21ου αιώνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην βεράντα του 4ου ορόφου στο νέο κτήριο του Μουσείου, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, στις 21.30.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.