Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Μουσικά πρωινά στο Μουσείο

Μουσικά πρωινά στο Μουσείο
Στο μυαλό των περισσότερων ο χώρος ενός μουσείου είναι ταυτισμένος με εντελώς διαφορετικά πράγματα από τη μουσική . Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, αλλάζει τα δεδομένα, φιλοξενώντας τζαζ και μάλιστα με ελληνικό χρώμα.

Σύγχρονη τζαζ με ελληνικό χρώμα, παρουσιάζει την Κυριακή, 2 Μαρτίου το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την πανελλήνια πρεμιέρα του τρίο Grix σε μουσικό Matinee. Τρεις διεθνώς καταξιωμένοι Θεσσαλονικείς καλλιτέχνες: ο Αντώνης Ανισέγκος (πιάνο), ο Φλώρος Φλωρίδης (σαξόφωνο, κλαρινέτο) και ο Γιώργος Δημητριάδης (ντραμς, κρουστά)αυτοσχεδιάζουν πάνω στην ελληνική μουσική παράδοση.

Οι τρεις καλλιτέχνες αφού συνεργάστηκαν σε διαφορετικά μουσικά συγκροτήματα τα τελευταία 15 χρόνια, αποφάσισαν το 2006 να ιδρύσουν στο Βερολίνο, όπου έχουν τη βάση τους, ένα συγκρότημα σύγχρονης τζαζ.

Η μουσική τους είναι μια ανοιχτή και σύγχρονη προσέγγιση στις μελωδίες, τα ηχοχρώματα και τους ρυθμούς της ελληνικής μουσικής, με κοινό άξονα τις εμπειρίες τους από τον ευρύτερο χώρο της δημιουργικής τζαζ.

Στη σύντομη διαδρομή του, το Τρίο GRIX έχει εμφανιστεί με επιτυχία στη Γερμανία. Η παρουσία του στο Μ.Μ.Σ.Τ. είναι η πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα.

info
Κυριακή, 2 Μαρτίου 2008, ώρα 11.45
στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ).
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ, για φοιτητές-σπουδαστές: 5 ευρώ
ΖΜ, Προξένου Κορομηλά 1, ώρες καταστημάτων
Είσοδο του ΜΜΣΤ πριν από την εκδήλωση

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στην ταράτσα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
14.06.2016 16:41
Με μια συναυλία αφιερωμένη στην σύγχρονη όπερα και μουσική του 20ου και του 21ου αιώνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην βεράντα του 4ου ορόφου στο νέο κτήριο του Μουσείου, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, στις 21.30.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για έναν μουσικό
01.12.2015 15:59
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην πρώτη συναυλία μουσικής δωματίου της δράσης Μουσικοί Περίπατοι στα Μουσεία. Η δράση αυτή που ξεκινά από το πρώτο Μουσείο της χώρας, φιλοδοξεί να συνδέσει αρμονικά τη μουσική με την αριστουργηματική τέχνη της αρχαιότητας.
Transcendence: Το Tania Giannouli Ensemble στην Οικία-Μουσείο Α. & Λ. Κατακουζηνού
26.11.2015 12:42
Ο φιλόξενος χώρος της περίφημης Οικίας-Μουσείου Α. & Λ. Κατακουζηνού ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται για μία μοναδική συναυλία το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:30 το μουσικό σχήμα Tania Giannouli Ensemble, που πρόκειται να παρουσιάσει το έργο "Transcendence", μία σουίτα για το χρόνο, τη ζωή και τη δημιουργία, με στοιχεία σύγχρονης jazz και μουσικής δωματίου.
Μουσική Παντού: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε Μουσικά Σχολεία της Β. Ελλάδας
02.11.2015 10:47
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πλούσιο εκπαιδευτικό της έργο με μία σειρά τριήμερων μουσικών εργαστηρίων σε οχτώ (8) Μουσικά Σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Μουσική Παντού’ που πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.