Η Studio II Records παρουσιαζει τον νέο δίσκο των Down & Out, με τίτλο Tres Weirdos, ένα αμάλγαμα από μπλουζ, Voodoo ψυχεδελοσοουλ πειραματισμούς και φυσικά… τόνους από Boogie Rock n Roll στην κλασσική Τεξανή παράδοση των Down & Out!

Από το 2003 που εμφανιστηκαν στην σκηνη, οι Down & Out εγιναν γνωστοι για τις συχνες εκρηκτικες ζωντανες εμφανισεις τους στην Αθηνα και την υπολοιπη Ελλαδα. Μοιραστηκαν την σκηνη με καλλιτεχνες όπως οι Johnny Winter, Gary Moore και Beasts Of Bourbon ενώ την άνοιξη του 2009 για την προωθηση του πρωτου τους single ξεφυγαν από τα Ελληνικα συνορα.

Η ηχογραφηση, μιξη και το τελικο mastering εγινε στα Studio II από τον Παναγιωτη Φαροπουλο και τους Down & Out. Και τα 10 τραγουδια του δισκου είναι original υλικο γραμμενο και ενορχηστρωμενο από την μπαντα.

Για την προώθηση του Tres Weirdos, οι Down & Out βγηκαν τον Οκτωβριο και Νοεμβριο του 2009 σε Ευρωπαικη περιοδεια η οποια τους βρηκε να ανοιγουν για τους θρυλικους ZZ Top στην Σοφια και στα Σκοπια, οπως και να κανουν σειρα εμφανισεων σε αξιοσεβαστα Ευρωπαικα φεστιβαλ όπως το μακροβιεστατο Torun Blues Meeting στην Πολωνια και το Guinness CorkJazz στην Ιρλανδια μαζι με καλιτεχνες όπως οι Peter Green, Sun Ra Arkestra, Isis, Buzzcocks, Fun Lovin\’ Criminals κ.α.

Επισης εχουν προγραμματισει σειρα εμφανισεων στην Ελλαδα για το υπολοιπο του χρονου και τις αρχες του επομενου ειτε μονοι τους ειτε ανοιγοντας για ξενα σχηματα, καθως και μια εκτεταμενη Ευρωπαικη περιοδεια για την άνοιξη του 2010.