Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το μικρόβιο του έρωτα

Το μικρόβιο του έρωτα
Με ένα αφιέρωμα στον Κώστα Γιαννίδη (Γιάννη Κωνσταντινίδη), κορυφαίο συνθέτη του μουσικού θεάτρου την εποχή του Μεσοπολέμου, και στις κοσμαγάπητες επιτυχίες του ανοίγει την αυλαία του το Θέατρο Ακροπόλ , το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009.

Κύριο άξονα της παραγωγής αποτελεί η οπερέτα του συνθέτη Το μικρόβιο του έρωτα, με έντονα στοιχεία τζαζ, που ανέβηκε στο Βερολίνο το 1927 (την περίοδο που, μαζί με τον Νίκο Σκαλκώτα, ήταν μαθητές του Κουρτ Βάιλ) και που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η παράσταση παρακολουθεί την πορεία του συνθέτη από το κοσμοπολίτικο μουσικό περιβάλλον της Σμύρνης στη μουσική πρωτοπορία και στα καμπαρέ του Βερολίνου, για να καταλήξει στα μουσικά θέατρα της Αθήνας, όπου ο Γιαννίδης έγραψε τα υπέροχα τραγούδια του, που έγιναν μεγάλες επιτυχίες με τις φωνές της Σοφίας Βέμπο, της Δανάης και του Νίκου Γούναρη.

Την ιστορική, μουσική έρευνα, το κείμενο και τη διασκευή των κειμένων έχει αναλάβει ο Λάμπρος Λιάβας. Τη μουσική επεξεργασία και ενορχήστρωση ο Βασίλης Τενίδης. Την απόδοση των γερμανικών στίχων ο Γιάννης Ξανθούλης.

Την ορχήστρα του Θεάτρου Ακροπόλ θα διευθύνουν οι : Χρύσανθος Αλισάφης, Παύλος Σεργίου, Γιώργος Αραβίδης. Σκηνοθετούν οι Σοφία Σπυράτου και ο Λάμπρος Λιάβας. Σκηνικά – Κοστούμια Γιάννης Μετζικώφ. Το μπαλέτο του Θεάτρου Ακροπόλ χορογραφεί η Σοφία Σπυράτου. Φωτισμοί Ελευθερία Ντεκώ. Διεύθυνση: Χορωδίας Κώστας Δρακάκης.

Στον ρόλο του Κώστα Γιαννίδη οι Γιώργος Κέντρος και Νίκος Αρβανίτης.

Σχετικές ειδήσεις
Δεν υπάρχει κράτος, μαντάμ!, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
03.01.2017 10:20
Ο Παντελής Αμπαζής και ο Γεράσιμος Γεννατάς λένε Δεν υπάρχει κράτος, μαντάμ!, στη Βανέσσα Αδαμοπούλου από τη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου!
Ο Σανκάρα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
07.11.2016 11:54
Ο διάσημος showman Σανκάρα, επιστρέφει στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου για να παρουσιάσει το καινούριο show του, "Απόδραση από τη λογική".
Ας ερχόσουν για λίγο, του Δημήτρη Μαλισσόβα: 2ος χρόνος στο θέατρο Ακροπόλ
23.09.2016 16:28
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης σεζόν η αγαπημένη μουσικοθεατρική παράσταση «Ας ερχόσουν για λίγο», μεταφέρεται από το «ΘΕΑΤΡΟΝ» στην καταπληκτική σκηνή του θεάτρου «ΑΚΡΟΠΟΛ», από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016.
Γυναικών... συνύπαρξη τον χειμώνα που έρχεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!
26.07.2016 13:00
Τρεις κυρίες με διαφορετικές καταβολές, αλλά παράλληλες κι αξιόλογες πορείες στο χώρο της μουσικής και του θεάτρου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Αναστασία Μουτσάτσου και Μυρτώ Αλικάκη, τον χειμώνα που έρχεται θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, σε μια παράσταση - έκπληξη που θα συζητηθεί. Την παράσταση σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα, πάνω σε ιδέα και κείμενο της Αναστασίας Μουτσάτσου.
Pierrot Lunaire, του Arnold Schonberg στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
18.03.2016 13:49
Το διασημότερο έργο του Άρνολντ Σένμπεργκ και ένα από τα πλέον εμβληματικά του μουσικού μοντερνισμού, ο Φεγγαρίσιος Πιερότος, γίνεται παράσταση μουσικού θεάτρου μέσα από τη σύμπραξη του dissonArt ensemble, του συνθέτη Δημήτρη Μαρωνίδη και του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Ευκλείδη.