Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Επανάσταση χρωμάτων

Επανάσταση χρωμάτων
Με τίτλο Επανάσταση χρωμάτων, καλλιτέχνες από τη Δομινικανή Δημοκρατία παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα έργα τους στην έκθεση που διοργανώνει η on line γκαλερί τέχνης Las Flores Art Collection με την υποστήριξη της Τεχνόπολις και του πολιτιστικού περιοδικού Sol Latino.

Οι φιλότεχνοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωγραφικούς πίνακες με ποικίλα και πρωτότυπα θέματα, διαφορετικές αισθητικές τάσεις (από τον πριμιτιβισμό στην πιο αυτόχθονη έκφρασή του, έως το σουρεαλισμό, το ρεαλισμό και τον ιμπρεσιονισμό) και εντυπωσιακά χρώματα, που προέρχονται από το νησί της Καραϊβικής.

Δέκα καταξιωμένοι σύγχρονοι καλλιτέχνες, δημιουργοί σαράντα έργων τέχνης, όπως οι: Κανδίδο Μπίδο, (διάσημος για τις γαλάζιες και πορτοκαλί αποχρώσεις του), Διονίσιο Μπλάνκο, Χοσέ Φέλιξ Μόγια, Γουίλι Πέρες, Μελάνιο Γκουσμάν, Πέδρο Πάβλο Μέντες, Χοσέ Περδόμο, Λουίτζι Χιμένες, Χουάν Ανδούχαρ και Φερνάντο Ταμπουρίνι, προσφέρουν μια νέα οπτική σε σχέση με το τι παράγεται σήμερα στον κόσμο των εικαστικών τεχνών στην Λατινική Αμερική.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Διαπολιτισμικό Κέντρο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ).

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί στο ΕΛΕΠΑΠ, για την υποστήριξη του προγράμματος Υιοθεσία Παιδιών Σε Ανάγκη.


Σχετικές ειδήσεις
02.11.2016 10:27
Οι… «Ψίθυροι», ή αλλιώς, οι καλλιτεχνικοί ψίθυροι 24 γυναικών καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και ενός άνδρα καλλιτέχνη θα φιλοξενηθούν στη νέα έκθεση που διοργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με τον ομώνυμο τίτλο, από τις 4 Νοεμβρίου 2016 έως τις 7 Ιανουαρίου 2017 (Εγκαίνια: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, 21:30).
Η επανάσταση του χρώματος: νέα έκθεση με έργα της Συλλογής Κωστάκη στο ΚΜΣΤ
07.09.2016 11:38
«Η Επανάσταση του χρώματος», είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης-παραγωγής του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, η οποία θα φιλοξενηθεί στη Μονή Λαζαριστών από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2016, σε επιμέλεια της Αγγελικής Χαριστού.
Άθως, τα Χρώματα της Πίστης: η έκθεση του Στράτου Καλαφάτη στη Ρώμη
26.04.2016 15:19
Η Πρεσβεία της Ελλάδας και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας, στο πλαίσιο της διαρκούς, ουσιαστικής, εποικοδομητικής και αποτελεσματικής συνεργασίας τους, με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν στη Ρώμη τη φωτογραφική έκθεση του Στράτου Καλαφάτη με τίτλο «Άθως, τα Χρώματα της Πίστης», από 6 έως 22 Μαΐου 2016, στον εκθεσιακό χώρο της Ακαδημίας της Ρουμανίας.
100 Χρόνια Χοσέ Γουαδαλούπε Ποσάδα: έκθεση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
22.02.2016 10:43

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού και την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών του Μεξικού, της Μεξικάνικης Υπηρεσίας Διεθνούς Συνεργασίας για την Ανάπτυξη και του Ιδρύματος Posada, παρουσιάζουν την έκθεση 100 Χρόνια Χοσέ Γουαδαλούπε Ποσάδα (1852 – 1913) σε επιμέλεια του Ντένη Ζαχαρόπουλου.
Energy Athens 2016 στο Contemporary Space Athens
12.01.2016 14:34
Το Chicago Athenaeum, museum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζουν για 6η συνεχή χρονιά τριάντα δύο καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα .