Το κινητήρας studio γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια με το σεμινάριο Little Red Riding hood joint Sex Pistols του χορευτή των Rosas, Matej Kejzar, που εγκαινίασε πέρσι το Κινητήρας studio, για μια ακόμη αξέχαστη εμπειρία!

Το workshop αυτό απευθύνεται σε μεγάλο εύρος καλλιτεχνών, από επαγγελματίες χορευτές, ηθοποιούς, ερασιτέχνες, τραγουδιστές, pop-stars, καθώς και σε ενθουσιώδεις καλλιτέχνες οι οποίοι ψάχνουν να κάνουν δουλειές που δεν έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν.

To πρώτο μέρος αποτελείται από ζέσταμα το οποίο συνδυάζει τεχνικές κατανόησης του σώματός μας . Κινούμενοι από το πάτωμα  σε όρθια θέση, βασιζόμενοι στις αρχές Klein και Alexander, με σύγχρονες μεθόδους απελευθέρωσης του σώματος και με δουλειά που εστιάζει στην επαφή με άλλα σώματα, μαθαίνουμε να εξισορροπούμε και να έχουμε πλήρη αίσθηση του εαυτού μας και των άλλων σωμάτων σε κάθε δεδομένη στιγμή.

Το σεμινάριο αυτό θα μας βοηθήσει σημαντικά να αναγνωρίζουμε αυτές τις ξεχωριστές στιγμές, όταν το πιο απίθανο πράγμα μπορεί να συμβεί αλλά γίνεται μέσα σε μία δομημένη σύνθεση. Η σύνθεση θα συμπεριλαμβάνει πολλά μέσα έκφρασης, όπως το τραγούδι μαζί με χορό και θεατρικό κείμενο, ωστόσο η έμφαση θα δοθεί στο σώμα μας το ίδιο με όλες τις εκφάνσεις της εκφραστικότητάς του.

Ο Matej Kejzar, αποφοίτησε απο το SNDO στο Amsterdam το 1998 και ήταν μέλος του  The X Group, μεταπτυχιακού προγράμματος στο P.A.R.T.S. Από τότε δουλεύει ως χορευτής, δάσκαλος και χορογράφος. Έχει δημιουργήσει σειρά χορογραφιών συνεργαζόμενος με διάφορα θέατρα κια οργανισμούς μεταξύ των οποίων PTL, Emanat, SEAD, Cankarjev Dom, Exodos, Makska, etc. Συγκεκριμένα οι χορογραφίες του, solo Senser, duet At senses at the times, solo for two Burlesque, έχουν παρουσιαστέισ ε πλειάδα φεστιβάλ ανα τον κόσμο. Διδάσκει στο P.A.R.T.S., SNDO, SEAD, PTL, TQA, TUNNA, Rosas, Ultima Vez etc. Αυτή την περίοδο δουλεύει με τους M. Delak and Anna Teresa de Keersmaeker, Rosas στη παραγωγή  The Song την οποία απολαύσαμε νωρίτερα το 2009 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.