Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Το Κινητήρας studio γιορτάζει με ένα σεμινάριο!

Το Κινητήρας studio γιορτάζει με ένα σεμινάριο!
Το κινητήρας studio γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια με το σεμινάριο Little Red Riding hood joint Sex Pistols του χορευτή των Rosas, Matej Kejzar, που εγκαινίασε πέρσι το Κινητήρας studio, για μια ακόμη αξέχαστη εμπειρία!

Το workshop αυτό απευθύνεται σε μεγάλο εύρος καλλιτεχνών, από επαγγελματίες χορευτές, ηθοποιούς, ερασιτέχνες, τραγουδιστές, pop-stars, καθώς και σε ενθουσιώδεις καλλιτέχνες οι οποίοι ψάχνουν να κάνουν δουλειές που δεν έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν.

To πρώτο μέρος αποτελείται από ζέσταμα το οποίο συνδυάζει τεχνικές κατανόησης του σώματός μας . Κινούμενοι από το πάτωμα  σε όρθια θέση, βασιζόμενοι στις αρχές Klein και Alexander, με σύγχρονες μεθόδους απελευθέρωσης του σώματος και με δουλειά που εστιάζει στην επαφή με άλλα σώματα, μαθαίνουμε να εξισορροπούμε και να έχουμε πλήρη αίσθηση του εαυτού μας και των άλλων σωμάτων σε κάθε δεδομένη στιγμή.

Το σεμινάριο αυτό θα μας βοηθήσει σημαντικά να αναγνωρίζουμε αυτές τις ξεχωριστές στιγμές, όταν το πιο απίθανο πράγμα μπορεί να συμβεί αλλά γίνεται μέσα σε μία δομημένη σύνθεση . Η σύνθεση θα συμπεριλαμβάνει πολλά μέσα έκφρασης, όπως το τραγούδι μαζί με χορό και θεατρικό κείμενο , ωστόσο η έμφαση θα δοθεί στο σώμα μας το ίδιο με όλες τις εκφάνσεις της εκφραστικότητάς του.

Ο Matej Kejzar, αποφοίτησε απο το SNDO στο Amsterdam το 1998 και ήταν μέλος του  The X Group, μεταπτυχιακού προγράμματος στο P.A.R.T.S. Από τότε δουλεύει ως χορευτής, δάσκαλος και χορογράφος. Έχει δημιουργήσει σειρά χορογραφιών συνεργαζόμενος με διάφορα θέατρα κια οργανισμούς μεταξύ των οποίων PTL, Emanat, SEAD, Cankarjev Dom, Exodos, Makska, etc. Συγκεκριμένα οι χορογραφίες του, solo Senser, duet At senses at the times, solo for two Burlesque, έχουν παρουσιαστέισ ε πλειάδα φεστιβάλ ανα τον κόσμο. Διδάσκει στο P.A.R.T.S., SNDO, SEAD, PTL, TQA, TUNNA, Rosas, Ultima Vez etc. Αυτή την περίοδο δουλεύει με τους M. Delak and Anna Teresa de Keersmaeker, Rosas στη παραγωγή  The Song την οποία απολαύσαμε νωρίτερα το 2009 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις
Το
13.02.2017 11:53
Δέκα χρόνια πορείας στο ελληνικό θέατρο γιορτάζει φέτος το καλοκαίρι η «5η Εποχή Τέχνης», ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα με την παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του 2016.
 Σκηνοθέτησε μας! Τhe Revenge: από τους Felizol στο Studio 29A
21.10.2016 11:36
Οι Felizol επιστρέφουν με την αυτοσχεδιαστική παράσταση Σκηνοθέτησέ μας! στο Studio 29A, στη Θεσσαλονίκη.
Gazi comedy summer fiesta στο Θέατρο 104
31.05.2016 11:56
Η κωμωδία γιορτάζει σε ένα 4ημερο εκδηλώσεων με τις καλύτερες, τις πιο πολύχρωμες, τις πιο αστείες και καλοκαιρινές προτάσεις! Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Θεάτρου 104, που θα μοιάζει με… εξωτικό νησί, με φλαμίγκο, φοινικόδεντρα, ανανάδες και σομπρέρο θα απολαύσετε ένα τετραήμερο γεμάτο… γέλιο: με παραστάσεις και κωμικούς που έχετε ήδη δει,με πρεμιέρες και φυσικά με ξένους καλεσμένους! Από τις 12 έως και τις 16 Ιουνίου στο πλαίσιο της πιο κεφάτης γιορτής, της Gazi Comedy Summer Fiesta!
20 Χρόνια Stand Up: Ο Σίλας Σεραφείμ γιορτάζει στο Fix Factory of Sound
09.05.2016 11:54
Μετά τις συνεχόμενες sold out εμφανίσεις του, ο Σίλας Σεραφείμ επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη και το Fix Factory of Sound τη Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 για να γιορτάσει 20 χρόνια Stand Up Comedy.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.