Ένα νέο ανέβασμα της ιδιαίτερα επιτυχημένης παράστασης QED ή Τι απέδειξε ο κ. Φάυνμαν του Πήτερ Παρνέλ επιχειρούν οι Σαλτιμπάγκοι και ο Γιώργος Κοτανίδης στη Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Έτους Αστρονομίας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Μια κορυφαία μορφή της επιστήμης, ο Νομπελίστας φυσικός Ρίτσαρντ Φάυνμαν (1918 – 1988) θα ξαναζωντανέψει στη σκηνή.

Βραβευμένος με Νόμπελ Φυσικής το 1965 για τη δουλειά του πάνω στην κβαντική ηλεκτροδυναμική (Quantum Electo-Dynamics), από τα αρχικά του οποίου προκύπτει ο τίτλος του έργου QED, ο Φάυνμαν ήταν μια πολύπτυχη μαγευτική προσωπικότητα που άγγιξε πολλούς τομείς της επιστημονικής δημιουργίας, της τέχνης και της κοινωνίας.

Ένας άνθρωπος που στάθηκε γενναίος απέναντι στη ζωή, στην επιστήμη, την τέχνη και τις γυναίκες. Γενναίος  απέναντι στην εξουσία και απέναντι στον θάνατο.

Το καινούργιο ανέβασμα θα είναι εμπλουτισμένο με εικόνες του σύμπαντος και ψηφιακές αναπαραστάσεις της κίνησης των ηλεκτρονίων και των πλανητών που θα προβάλλονται στη Θόλο κατά τη διάρκεια της παράστασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που θα παιχτεί θεατρική παράσταση στη Θόλο, το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του Ελληνικού Κόσμου.

Μετάφραση: Γιάννης Μήλιος και Γιώργος Κοτανίδης, Σκηνοθεσία: Ιωσήφ Βαρδάκης, Σκηνικά – Κοστούμια: Μαγιού Τρικεριώτη, Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης, Μουσική Επιμέλεια:  Θάνος Αμοργινός, Ψηφιακό περιβάλλον: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Παίζουν: Γιώργος Κοτανίδης, Ελευθερία Γεροφωκά.