Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν;

Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν;
Ένα νέο ανέβασμα της ιδιαίτερα επιτυχημένης παράστασης QED ή Τι απέδειξε ο κ. Φάυνμαν του Πήτερ Παρνέλ επιχειρούν οι Σαλτιμπάγκοι και ο Γιώργος Κοτανίδης στη Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Έτους Αστρονομίας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Μια κορυφαία μορφή της επιστήμης, ο Νομπελίστας φυσικός Ρίτσαρντ Φάυνμαν (1918 – 1988) θα ξαναζωντανέψει στη σκηνή .

Βραβευμένος με Νόμπελ Φυσικής το 1965 για τη δουλειά του πάνω στην κβαντική ηλεκτροδυναμική (Quantum Electo-Dynamics), από τα αρχικά του οποίου προκύπτει ο τίτλος του έργου QED, ο Φάυνμαν ήταν μια πολύπτυχη μαγευτική προσωπικότητα που άγγιξε πολλούς τομείς της επιστημονικής δημιουργίας, της τέχνης και της κοινωνίας.

Ένας άνθρωπος που στάθηκε γενναίος απέναντι στη ζωή, στην επιστήμη, την τέχνη και τις γυναίκες. Γενναίος  απέναντι στην εξουσία και απέναντι στον θάνατο.

Το καινούργιο ανέβασμα θα είναι εμπλουτισμένο με εικόνες του σύμπαντος και ψηφιακές αναπαραστάσεις της κίνησης των ηλεκτρονίων και των πλανητών που θα προβάλλονται στη Θόλο κατά τη διάρκεια της παράστασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που θα παιχτεί θεατρική παράσταση στη Θόλο, το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του Ελληνικού Κόσμου.

Μετάφραση: Γιάννης Μήλιος και Γιώργος Κοτανίδης, Σκηνοθεσία: Ιωσήφ Βαρδάκης, Σκηνικά – Κοστούμια: Μαγιού Τρικεριώτη, Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης, Μουσική Επιμέλεια:  Θάνος Αμοργινός, Ψηφιακό περιβάλλον: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Παίζουν: Γιώργος Κοτανίδης, Ελευθερία Γεροφωκά.


Σχετικές ειδήσεις
Ομπίντα: Οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη, του Γιώργου Κοτανίδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
01.11.2016 17:02
Ένα πολιτικό έργο με ήρωα τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη μπροστά στο θάνατο, έγραψε και θα παρουσιάζει από τις 21 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, ο Γιώργος Κοτανίδης.
Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από τον Γ. Κιμούλη στο Ηρώδειο
19.08.2016 12:18
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στο Ηρώδειο οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος».
Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από τον Γ. Κιμούλη στη Νέα Μάκρη
18.08.2016 12:44
Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 στο Αμφιθέατρο Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου, στη Νέα Μάκρη οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος».
Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από τον Γ. Κιμούλη στο 2ο Φεστιβάλ Δάσους
04.08.2016 11:57
Την Τετάρτη 31 Αυγούστου και την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Δάσους οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος».
Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη σε περιοδεία
12.05.2016 15:27
Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και κατόπιν σε περιοδεία σε όλη τη χώρα, οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης. Παίζουν επίσης ο Τάσος Γιαννόπουλος και ο Αλμπέρτο Φάϊς, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος». Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.