Το ντοκιμαντέρ An inconvenient truth (Μια ενοχλητική αλήθεια) του Αλ Γκορ, πρώην Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, θα προβληθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στις 15.00, στο αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων της INTERAMERICAN με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ασφαλιστικής εταιρείας στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας Πράξεις Ζωής INTERAMERICAN, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων της και των πολιτών για το μείζον ζήτημα των κινδύνων που εγκυμονεί η κλιματική αλλαγή.

Η πρόβλεψη και η σωστή εκτίμηση των κινδύνων, κυρίως όμως η ανάγκη της συλλογικής συνειδητοποίησής τους και της συντονισμένης προσπάθειας για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της αγγίζουν ιδιαίτερα την INTERAMERICAN, η οποία στην ασφαλιστική διαχείριση των περιβαλλοντικών κινδύνων είναι πρωτοπόρος σε προτάσεις στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, επισημαίνει ο κ. Γ. Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συμπληρώνοντας ότι η εταιρεία είναι η μόνη ασφαλιστική της αγοράς που έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το περιβάλλον ως μέλος της Περιβαλλοντικής Διακήρυξης UNEP FI και του Global Compact (Οικουμενικού Συμφώνου) του ΟΗΕ.

Η ταινία του Αλ Γκορ αναδεικνύει με συγκλονιστικό τρόπο τις τεράστιες καταστροφικές συνέπειες της αλλαγής του κλίματος με την επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και παραμένει εξαιρετικά επίκαιρη, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κρίσιμης παγκόσμιας διάσκεψης κορυφής της Κοπεγχάγης για το κλίμα.