Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Οι Παραλλαγές του Goldberg στο Μέγαρο Μουσικής

Οι Παραλλαγές του Goldberg στο Μέγαρο Μουσικής
Το πιανιστικό αριστούργημα του Μπαχ, Παραλλαγές του Goldberg, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον διάσημο Ελβετό χορογράφο Χάιντς Σπαίρλι. Τη δημιουργία του ερμηνεύουν οι κορυφαίοι χορευτές του Μπαλέτου της Όπερας της Ζυρίχης, από τις 3 έως τις 6 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το αριστούργημα του Μπαχ ερμηνεύει ο πιανίστας Αλεξέι Μποτβίνοφ, μόνιμος συνεργάτης του Μπαλέτου. Οι εμφανίσεις του Μπαλέτου της Όπερας της Ζυρίχης εντάσσονται στο δημοφιλή Κύκλο Χορός στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι Παραλλαγές Goldberg είναι μια από τις κορυφαίες χορογραφικές στιγμές του Ελβετού χορογράφου, Χάιντς Σπαίρλι, στα χέρια του οποίου το Μπαλέτο της Όπερας της Ζυρίχης μεταμορφώθηκε σε μια από τις πιο ονομαστές και αρτιότερες ομάδες της Ευρώπης και του κόσμου.

Οι 40 χορευτές του, που προέρχονται από κάθε γωνιά της γης, σαγηνεύουν το κοινό στις αμέτρητες εμφανίζεις τους στην Ελβετία, αλλά και στο εξωτερικό και προκαλούν το θαυμασμό των κριτικών. Είναι η πιο περιζήτητη και η πιο πολυταξιδεμένη ομάδα μπαλέτου της Ευρώπης.

Σχετικές ειδήσεις
Η Χάρις Αλεξίου με το Χειρόγραφο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
06.10.2016 16:26
Μετά τη συγκινητική υποδοχή από κοινό και κριτικούς στην Αθήνα, η Χάρις Αλεξίου έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από 4 Νοεμβρίου και για 8 μόνο παραστάσεις, για να διηγηθεί και να τραγουδήσει στιγμές από την ζωή της που η ίδια έγραψε, στη μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης.
Hangmen, του Martin McDonagh από το NT Live σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής
25.02.2016 17:08
Μετά τη θεαματική επιτυχία που σημείωσε στο Royal Court Theatre του Λονδίνου, το έργο Hangmen [Δήμιοι], η νέα κωμωδία του βραβευμένου με όσκαρ Martin McDonagh [Μάρτιν Μακ Ντόνα], μεταφέρεται στο Wyndham’s Theatre του West End και μεταδίδεται ζωντανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 9:00 το βράδυ (με αγγλικούς υπότιτλους).
Όπως σας αρέσει, του Σαίξπηρ από το Νational Theatre Live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.02.2016 11:38
Η απολαυστική κωμωδία Όπως σας αρέσει του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ επιστρέφει ύστερα από 30 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και μεταδίδεται σε μαγνητοσκόπηση από το Olivier Theatre του Λονδίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 9:00 το βράδυ (με ελληνικούς υπότιτλους σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ).
Globe to Globe Hamlet από το Θέατρο Globe του Λονδίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.02.2016 15:20
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί την παράσταση του Θεάτρο Globe του Λονδίνου, με τίτλό Globe to Globe Hamlet, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016.
Νational Theatre Live: Τζέιν Έυρ της Σαρλότ Μπροντέ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.12.2015 11:24
Τo ελληνικό κοινό, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τζέιν Έυρ [Jane Eyre] της Σαρλότ Μπροντέ από το National Theatre Live.