Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Τσάι στης κυρίας Κατακουζηνού, Μάριος Βουτσινάς

Τσάι στης κυρίας Κατακουζηνού, Μάριος Βουτσινάς

Εμπνεόμενος από την ξεχωριστή αύρα της Οικίας Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, που ανακαινισμένη από το Σεπτέμβριο του 2008 λειτουργεί ως Σπίτι-Μουσείο, ο Μάριος Βουτσινάς παρουσιάζει την πιο πρόσφατη δουλειά του, καλώντας μας σε ένα πρωτότυπο, τελετουργικό Τσάι στης Κυρίας Κατακουζηνού...

Η έκθεση φιλοξενείται στον ιδανικό «μικρόκοσμο» του θαυμαστού σύμπαντος του διακεκριμένου ψυχίατρου Άγγελου και της συγγραφέως -θρυλικής καλλονής- γυναίκας του Λητώς Κατακουζηνού, περιλαμβάνει κοσμήματα και πρωτότυπα αντικείμενα που παρουσιάζονται σε διαφορετικούς χώρους του ανακαινισμένου ιστορικού αστικού διαμερίσματος.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού. Οργάνωση: Ίδρυμα Ά. & Λ. Κατακουζηνού – Μάριος Βουτσινάς. Συντονισμός για την Οικία Ά. & Λ. Κατακουζηνού: Γιώργος Μαγγίνης-Σοφία Πελοποννησίου-Βασιλάκου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα κυκλοφορήσει ομότιτλο λεύκωμα-ημερολόγιο από τις εκδόσεις GEMA. Μέρος των εσόδων της έκθεσης θα διατεθεί για τους σκοπούς του Ιδρύματος Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού.