Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ορφέας και Ευρυδίκη, μόνο για παιδιά!

Ορφέας και Ευρυδίκη, μόνο για παιδιά!
Οι παραστάσεις του παιδικού θεατρικού έργου Ορφέας και Ευρυδίκη ξεκίνησαν και φέτος στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη. Η παράσταση , που την περασμένη χρονιά παρακολούθησαν 15.000 μαθητές, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το θέατρο Αθήναιον με νέα καλλιτεχνική διεύθυνση αποτελεί έναν πολυχώρο Πολιτισμού όπου φιλοξενούνται αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Το προσφάτως ανακαινισμένο θέατρο Αθήναιον διαθέτει μία κεντρική σκηνή , 380 θέσεων, και μία  μικρή σκηνή, 150 θέσεων  καθώς και δύο φουαγιέ . Στον χώρο επίσης θα λειτουργήσει το παράρτημα του θεατρικού και εικαστικού εργαστηρίου Art Academy Νεφέλες

Φέτος, για δεύτερη χρονιά, ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης ζωντανεύει μέσα από την ερμηνεία ταλαντούχων νεαρών ηθοποιών και οδηγεί τους μικρούς θεατές σε μία περιπέτεια που φτάνει ως την άκρη του κόσμου.

Θεοί και ήρωες αναμετριούνται σε ένα πρωτοποριακό θέαμα που φέρνει τη σύγχρονη τεχνολογία στην αρχαία μυθολογία, δημιουργώντας αξέχαστες συγκινήσεις.

Κείμενο: Μαρία Αλβανού – Σκηνοθεσία: Παντελής Καραγιάννης – Σκηνικά: Νίκος Καλαϊτζίδης – Παραγωγή Video : Γιάννης Αγγελάκης - Κοστούμια :Σοφία Σκουλίδη – Μουσική: Γιώργος Χούχος – Χορογραφίες : Τατιάνα Μύρκου – Τραγούδι : Κατερίνα Γιαμαλή.

Σχετικές ειδήσεις
Μια μέρα ξύπνησα, η παράσταση στο Passport Κεραμεικός
08.02.2017 15:22
Το Passport Κεραμεικός φιλοξενεί την Ευρυδίκη, την Κατερίνα Τσαβάλου, τον Κωνσταντίνο Φρίγγα - Ματοσύκα, και την παράσταση Μια μέρα ξύπνησα, σε κείμενα και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλίσσοβα.
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά»: Δεύτερη παράταση στο Θησείον
10.01.2017 14:28
Μετά τη θετική ανταπόκριση του κοινού, η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, παρατείνεται για δεύτερη φορά έως τις 11 Φεβρουαρίου 2017 προσθέτοντας 10 ακόμα παραστάσεις στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.
08.11.2016 10:21
Η παράσταση "Μια Απλή Ερωτική Ιστορία" των Ειρήνη Πατσούρου και Αχιλλέα Ψαλτόπουλου ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη.
Ο μικρός Χίτλερ, του Arnold Bernfeld στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
20.09.2016 13:52
Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου η παράσταση Ο μικρός Χίτλερ, αυτή τη φορά στην Κεντρική Σκηνή, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Το όνειρο της Κίκι, του Δημήτρη Οικονόμου στο Θέατρο Αθήναιον
09.03.2016 10:27
Το Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί, μόνο για τρεις παραστάσεις, το έργο του Δημήτρη Οικονόμου, Το όνειρο της Κίκι.