Εμπνεόμενος από την ξεχωριστή αύρα της Οικίας Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, που ανακαινισμένη από το Σεπτέμβριο του 2008 λειτουργεί ως Σπίτι-Μουσείο, ο Μάριος Βουτσινάς παρουσιάζει την πιο πρόσφατη δουλειά του, καλώντας μας σε ένα πρωτότυπο, τελετουργικό Τσάι στης Κυρίας Κατακουζηνού…

Η έκθεση, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στον ιδανικό «μικρόκοσμο» του θαυμαστού σύμπαντος του διακεκριμένου ψυχίατρου Άγγελου και της συγγραφέως -θρυλικής καλλονής- γυναίκας του Λητώς Κατακουζηνού, περιλαμβάνει κοσμήματα και πρωτότυπα αντικείμενα που παρουσιάζονται σε διαφορετικούς χώρους του ανακαινισμένου ιστορικού αστικού διαμερίσματος.

Έχοντας ζήσει μια ταραχώδη και ταυτόχρονα συναρπαστική παιδική ηλικία, και ενσκύπτοντας στη συνέχεια με πάθος τόσο στην διακόσμηση όσο και στο κόσμημα, ο Μάριος Βουτσινάς εξακολουθεί ως σήμερα να ακροβατεί με περισσή χάρη και επαγγελματική συνέπεια ανάμεσα στους δύο αυτούς φαινομενικά αυτοτελείς και ελαφρώς ασύνδετους κόσμους.

Δαντέλες που τρέπονται σε ένα αβάσταχτης ελαφρότητας βαρύτιμο μεταλλικό πλέγμα, τρυφερά φιλντισένια κουμπιά και εύθραυστες πορσελάνες, ασημένιοι και μπρούτζινοι φιόγκοι που διατηρούν ακέραιη την ανάμνηση του υφασμάτινού τους θροΐσματος, περίτεχνα ξυλόγλυπτα μέλη από φρουτόδεντρο και θαμπά δάκρυα από παλιό κρύσταλλο, συνθέτουν τον αναγνωρίσιμο δημιουργικό κόσμο του Βουτσινά με την ιδιότυπη θεατρική αύρα. 
  
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού. Οργάνωση: Ίδρυμα Ά. & Λ. Κατακουζηνού – Μάριος Βουτσινάς. Συντονισμός για την Οικία Ά. & Λ. Κατακουζηνού: Γιώργος Μαγγίνης-Σοφία Πελοποννησίου-Βασιλάκου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα κυκλοφορήσει ομότιτλο λεύκωμα-ημερολόγιο από τις εκδόσεις GEMA. Μέρος των εσόδων της έκθεσης θα διατεθεί για τους σκοπούς του Ιδρύματος Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού.