Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Τσάι στης Κυρίας Κατακουζηνού...

Τσάι στης Κυρίας Κατακουζηνού...
Εμπνεόμενος από την ξεχωριστή αύρα της Οικίας Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, που ανακαινισμένη από το Σεπτέμβριο του 2008 λειτουργεί ως Σπίτι-Μουσείο, ο Μάριος Βουτσινάς παρουσιάζει την πιο πρόσφατη δουλειά του, καλώντας μας σε ένα πρωτότυπο, τελετουργικό Τσάι στης Κυρίας Κατακουζηνού...

Η έκθεση, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στον ιδανικό «μικρόκοσμο» του θαυμαστού σύμπαντος του διακεκριμένου ψυχίατρου Άγγελου και της συγγραφέως -θρυλικής καλλονής- γυναίκας του Λητώς Κατακουζηνού, περιλαμβάνει κοσμήματα και πρωτότυπα αντικείμενα που παρουσιάζονται σε διαφορετικούς χώρους του ανακαινισμένου ιστορικού αστικού διαμερίσματος.

Έχοντας ζήσει μια ταραχώδη και ταυτόχρονα συναρπαστική παιδική ηλικία, και ενσκύπτοντας στη συνέχεια με πάθος τόσο στην διακόσμηση όσο και στο κόσμημα, ο Μάριος Βουτσινάς εξακολουθεί ως σήμερα να ακροβατεί με περισσή χάρη και επαγγελματική συνέπεια ανάμεσα στους δύο αυτούς φαινομενικά αυτοτελείς και ελαφρώς ασύνδετους κόσμους.

Δαντέλες που τρέπονται σε ένα αβάσταχτης ελαφρότητας βαρύτιμο μεταλλικό πλέγμα, τρυφερά φιλντισένια κουμπιά και εύθραυστες πορσελάνες, ασημένιοι και μπρούτζινοι φιόγκοι που διατηρούν ακέραιη την ανάμνηση του υφασμάτινού τους θροΐσματος, περίτεχνα ξυλόγλυπτα μέλη από φρουτόδεντρο και θαμπά δάκρυα από παλιό κρύσταλλο, συνθέτουν τον αναγνωρίσιμο δημιουργικό κόσμο του Βουτσινά με την ιδιότυπη θεατρική αύρα. 
  
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού. Οργάνωση: Ίδρυμα Ά. & Λ. Κατακουζηνού – Μάριος Βουτσινάς. Συντονισμός για την Οικία Ά. & Λ. Κατακουζηνού: Γιώργος Μαγγίνης-Σοφία Πελοποννησίου-Βασιλάκου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα κυκλοφορήσει ομότιτλο λεύκωμα-ημερολόγιο από τις εκδόσεις GEMA. Μέρος των εσόδων της έκθεσης θα διατεθεί για τους σκοπούς του Ιδρύματος Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού.

Σχετικές ειδήσεις
ALlmost Divine: έκθεση του Άγγελου Μαυραειδή στη Μύκονο
12.08.2016 10:33
Στην ανακαινισμένη Αίθουσα Σ. Συριώτη του Δήμου Μυκόνου θα φιλοξενείται από τις 21 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2016 η 1η ατομική έκθεση ζωγραφικής "ΑLLmost Divine" του Άγγελου Μαυραειδή.
Έκθεση της Justyna Borucka στην Οικία Κατακουζηνού
23.05.2016 16:43
Η Οικία Κατακουζηνού με χαρά εγκαινιάζει την έκθεση της εικαστικής δημιουργού Justyna Borucka, την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στις 20.00.
Καλημέρα κύριε Proust: έκθεση του Άγγελου Σκούρτη στην αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου
21.04.2016 14:33
Η αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 την ατομική έκθεση του Άγγελου Σκούρτη με τίτλο «Καλημέρα κύριε Proust».
UPPER - Contemporary Architecture in Athens: έκθεση του Άγγελου Κωνσταντινίδη στο Booze
08.03.2016 17:04
Το BOOZE μας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “UPPER” Contemporary Architecture in Athens του Άγγελου Κωνσταντινίδη, με την τεχνική Long Exposure [μεγάλος χρόνος έκθεσης με κλειστό διάφραγμα].
Πέθανε η ιδρύτρια της Αίθουσας Τέχνης Αθηνών, Μαριλένα Λιακοπούλου
07.03.2016 11:27
Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών με μεγάλη της λύπη ανακοινώνει το θάνατο της μεγάλης κυρίας της τέχνης και ιδρύτριάς της Μαριλένας Λιακοπούλου.