Με κεντρικό μήνυμα Πάρε – Φόρα – Εξετάσου! και φέτος, η καμπάνια Πρώτα Ρώτα της PRAKSIS, εστιάζει με δυναμικό τρόπο, τόσο στην απαραίτητη χρήση του προφυλακτικού, όσο και στην εξέταση του γενικού πληθυσμού σε τακτά χρονικά διαστήματα, αναδεικνύοντας την σημασία της ατομικής ευθύνης του καθενός ξεχωριστά στον περιορισμό της λοίμωξης.

Την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009, στις 12.00, στο PUBLIC Συντάγματος θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου, που θα σκιαγραφήσει την κατάσταση γύρω από τον Hiv στην Ελλάδα και θα εκθέσει τα καθημερινά πολλαπλά ζητήματα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την λοίμωξη (τόσο σε επιδημιολογικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο).

Ομιλητές θα είναι: Τζανέτος Αντύπας, Πρόεδρος ΔΣ της ΜΚΟ PRAKSIS, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Συντονιστής της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου για το AIDS, Ευαγγελία Βλάμη, Μέλος της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας (ΟΛΚΕ) Ελλάδας, Λεωνίδας Βακερλής, Εκπρόσωπος του Κέντρου Ζωής, Μαριανέλλα Κλώκα, Μέλος της MKO Be Positive, Παναγιώτης Δαμάσκος, Κοινωνιολόγος Υγείας, Γιάννης Πάλμπας, Μέλος της ΜΚΟ Θετική Φωνή.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα. Μετά την Συνέντευξη Τύπου θα ακολουθήσει το δρώμενο FREE HUGS (ελεύθερες αγκαλιές), κατά το οποίο αναγνωρίσιμοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, θα αγκαλιάζουν περαστικούς μεταδίδοντας μηνύματα κατά του στιγματισμού των οροθετικών με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο και αισιόδοξο τρόπο.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία των εθελοντών της PRAKSIS όπου θα διανείμουν προφυλακτικά και ενημερωτικό υλικό διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.