Τον Ιανουάριο το θέατρο Παλλάς υποδέχεται την Όπερα της Πεντάρας, το σπουδαιότερο έργο των Berthold Brecht και Kurt Weil, για τέσσερις μόνο παραστάσεις, σε μια παραγωγή 80 ατόμων, από την ομάδα Berliner Ensemble της Γερμανίας.

Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος σκηνοθέτης και πρωτοστάτης του πειραματικού θεάτρου, Robert Wilson δημιουργεί μία παράσταση άψογα σχεδιασμένων σκηνών σε κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Η μινιμαλιστική και σαφής προσέγγιση του σκηνοθέτη είναι εκθαμβωτική. 

Η πολυπρόσωπη αυτή παραγωγή από την ομάδα Berliner Ensemble, του ιστορικού θεάτρου της Γερμανίας και δημιούργημα του ιδίου του Brecht, αποτελεί ένα μοναδικό θεατρικό γεγονός.

Η παράσταση ανέβηκε αρχικά το Σεπτέμβριο του 2007 στο Theater am Schiffbauerdamm και έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από το Διεθνή Τύπο. Ενώ, μετά τη sold out εμφάνισή τους στο Theatre de la Ville το Σεπτέμβριο 2009, οι παραστάσεις θα επαναληφθούν στο Αμπές τον Απρίλιο του 2010.

Οι Art – Deco φωτισμοί, κομμάτι του δυναμικού οράματος του Robert Wilson και η ανυπέρβλητη ομάδα Berliner Ensemble, μας χαρίζουν μία νέα οπτική της Όπερας της Πεντάρας η οποία εντυπωσιάζει.

Οι χαρακτήρες του έργου βιώνουν μία ιστορία έρωτα και προδοσίας και από το 1928, όταν το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, έχουν καταφέρει να κερδίσουν το παγκόσμιο κοινό σε 18 διαφορετικές γλώσσες. Το έργο αυτό, το οποίο έχει ανέβει 10.000 φορές σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, αποτελεί αναμφισβήτητα ορόσημο του 20ου αιώνα.