Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Αφιέρωμα στον Luciano Berio

Αφιέρωμα στον Luciano Berio
Το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, μας προσκαλεί σε μια συναυλία-αφιέρωμα σε έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συνθέτες, το Luciano Berio, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.
Κεντρικό έργο της βραδιάς, τα Folk Songs (για επτά όργανα και μέτζο σοπράνο), συλλογή λαϊκών μελωδιών από πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου, αναδημιουργημένη με το βλέμμα του συνθέτη.

Πρόκειται στην ουσία για μια σειρά κομματιών για σόλο όργανα που πολλές φορές ωθούν τους εκτελεστές στα όρια της τεχνικής τους. Μέσα από αυτά τα έργα και τις αντιθέσεις που δημιουργούν, το ARTéfacts ensemble επιχειρεί να συστήσει στο κοινό έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες του περασμένου αιώνα. 

Το ARTéfacts ensemble επιδιώκει να ανακαλύπτει και να ερμηνεύει το σύγχρονο ρεπερτόριο, προσφέροντας παράλληλα μια νέα οπτική στην παρουσίαση του, διευρύνοντας την έννοια της μουσικής συναυλίας και εξερευνώντας τις εκφραστικές δυνατότητες της σημερινής multi-media παράστασης.

To ρεπερτόριο του συνόλου περιλαμβάνει έργα σημαντικών συνθετών σύγχρονης μουσικής όπως Woflgang Rihm, Steve Reich, Frank Zappa, Terry Riley, John Adams, κ.ά, καθώς και παραγγελίες έργων ειδικά για το σύνολο. 
Σχετικές ειδήσεις
Focus on Mozart, από τη Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών στον
16.01.2017 10:25
Τα μουσικά σαλόνια ...στη σκηνή, με Focus on Mozart από τη Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, στο Θέατρο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.
Signal / No Signal από το ARTéfacts Ensemble και τους Unsample στο ΚΕΤ
23.11.2016 16:33
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μια παράσταση με βίντεο και μουσική από το μουσικό σύνολο ARTéfacts Ensemble και το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής Unsample, με τίτλο Signal / No Signal.
Requiem Aeternam: Εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
18.04.2016 14:03
Η Orion Productions παρουσιάζει την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 20:00, στην ιστορική κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός μια ξεχωριστή εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής στο πνεύμα των ημερών με τίτλο “Requiem Aeternam”.
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.
This is my life: Η Όλγα Βενέτη live στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
30.03.2016 12:06
Στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ", ενός φιλολογικού συλλόγου με θεμελιώδη ρόλο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου, η Όλγα Βενέτη θα μας ταξιδέψει την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στις 20:30 σε κοσμοπολίτικες μελωδίες των Bart Howard, Michel Legrand, Pink Martini καθώς και σε τραγούδια Ελλήνων συνθετών μιας άλλης νοσταλγικής εποχής.