Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Plessas In New York

Plessas In New York
Plessas in New York είναι η παράσταση που ο Μίμης Πλέσσας παρουσίασε για πρώτη φορά στη αγαπημένη του πόλη, τη Νέα Υόρκη, καλεσμένος από το Lincoln Center και το Dizzy’s Club. Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τη σκηνή του Half Note!
Με τον Μίμη Πλέσσα στο πιάνο , τον Χρήστο Ραφαηλίδη στο βιμπράφωνο και την Εύη Σιαμαντά στο τραγούδι, ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι ξεκινά. 

Οι τρεις φτιάχνουν ομάδα οι οποίοι θα παρουσιάσουν επιλεγμένα κομμάτια από το ρεπερτόριο του πολυγραφότατου συνθέτη μέσα από την πάνω από 50 χρόνια μουσική πορεία του, διασκευασμένα με ένα τζαζ και έθνικ τρόπο, αλλά και κομμάτια από την πρόσφατη δισκογραφική τους συνεργασία «ΗΧΩ- the music of Mimis Plessas» που κυκλοφόρησε από την Emarel Music. 

Η μακρόχρονη καλλιτεχνική και πολιτιστική συμβολή του Μίμη Πλέσσα είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλη ενώ λίγοι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν μουσική υπερβαίνοντας τα καλλιτεχνικά στερεότυπα και να περνούν από γενιά σε γενιά με αυτό τον τρόπο. Άλλωστε δεν έχει τυχαία χαρακτηριστεί ως ο διαχρονικότερος συνθέτης στη χώρα μας.  
Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιώργος Κοντραφούρης καλεσμένος του Alex Drakos Trio στο Bios
03.01.2017 16:19
Το Alex Drakos Trio μας προσκαλεί σε μια μουσική περιπέτεια κάθε Παρασκευή στο Tesla Bar του Bios. Αυτήν την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 καλεσμένος του trio o Γιώργος Κοντραφούρης μοιράζεται τη σκηνή μαζί τους σε μια μοναδική σύμπραξη.
Ένα ταξίδι στη μουσική: Η Ζάκυνθος καλωσορίζει τον Ηλία Ανδριόπουλο
29.07.2016 11:40
Η λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ» διοργανώνει ένα μουσικό αφιέρωμα στο σπουδαίο συνθέτη ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου.
Μέρες του Καλοκαιριού: Ο Μίμης Πλέσσας ζωντανά στον πολυχώρο Αλεξάνδρεια
25.05.2016 14:48
Ο κορυφαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας μαζί με τον επί 20 χρόνια συνεργάτη του Σπύρο Κλείσσα θα βρεθούν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στον πολυχώρο Αλεξάνδρεια και θα μας ταξιδέψουν στις «Μέρες του Καλοκαιριού".
Του έρωτα όλα τα φίλτρα: αφιέρωμα στον έρωτα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
22.03.2016 11:24
Η Αναστασία Έδεν και ο συνθέτης Άρης Βλάχος παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Του Έρωτα όλα τα Φίλτρα», ένα μουσικό υπερθέαμα, αφιερωμένο στον έρωτα, με την υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου, για μία και μοναδική παράσταση, την Τρίτη 19 Απριλίου, στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Ο Συνθέτης επιλέγει: Ο Δημήτρης Καμαρωτός στο Θέατρο Πόρτα
11.03.2016 11:14
Στις Τρίτες Παράλληλες στο θέατρο Πόρτα εχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον καταξιωμένο συνθέτη και σκηνοθέτη ήχου Δημήτρη Καμαρωτό σε μια σπάνια συναυλία για το κοινό στις 15 Μαρτίου και ώρα 21.15, πλαισιωμένο απο μια ομάδα επιλέκτων μουσικών ο καθένας με την δική του μοναδική μουσική πορεία.