Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Αφιέρωμα στο Δημήτρη Φάμπα

Αφιέρωμα στο Δημήτρη Φάμπα
Το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, σας προσκαλεί σε μια γιορτή για την κιθάρα και τη μουσική δημιουργία, αφιερωμένη στο Δημήτρη Φάμπα, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου.
Ο Δημήτρης Φάμπας ήταν σολίστας της κλασικής κιθάρας και συνθέτης μουσικής. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαρίστες, με συμβολή στη δημιουργία κιθαριστικής παράδοσης στην Ελλάδα αλλά και με επιτυχημένη διεθνή πορεία.

Είκοσι τρεις συνθέτες από δέκα διαφορετικές χώρες του κόσμου ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην ανοιχτή πρόσκληση σύνθεσης έργων για κιθάρα, αφιερωμένων στη μνήμη του εξαίρετου Έλληνα κιθαρίστα και συνθέτη Δημήτρη Φάμπα. Τα έργα που θα ερμηνευτούν είναι αποτέλεσμα της πρόσκλησης αυτής και παρουσιάζονται σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Παράλληλα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό και δύο έργα του ίδιου του Δ. Φάμπα. 

Συγκεκριμένα θα ερμηνευτούν έργα των Δημήτρη Φάμπα, Luc Vanneschi, Carlos Peron Cano , Maurizio Opazo Muñoz, Νίκου Χαριζάνου, Eduardo Morales Caso, Jose Antonio Guerrero Ortiz, Καζάκης Ηρακλής, Βησσαρίων Μπαλατσούκας, Απόστολος Ντάρλας, Fernando Schulmeier.

Συμμετέχουν οι κιθαριστές: Εύα Φάμπα, Δημήτρης Κασφίκης, Άγγελος Αγκυρανόπουλος, Άρης Μπαλατσούκας, Σταύρος Ξύνδας. 
Σχετικές ειδήσεις
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης σε ύλη Δημήτρη Μαραμή στο Beton 7
03.02.2017 16:27
Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής και ο ερμηνευτής Θοδωρής Βουτσικάκης συναντιούνται στο θεατρικό χώρο του Beton7 για ένα ρεσιτάλ ερμηνειών πάνω σε μουσικές του συνθέτη.
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
24.01.2017 10:30
Μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο έργο του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής στην αίθουσα Τριάντη, με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από το θάνατο του.
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στις Συναντήσεις Με Μουσικούς στο cafe του ΙΑΝΟΥ
06.12.2016 16:35
Η Τασούλα Επτακοίλη συνομιλεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, με τον γνωστό συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου. Μια συζήτηση για την μουσική, την τέχνη, τη ζωή και τον πολιτισμό.
Αυγουστιάτικη πανσέληνος με τον Δημήτρη Βασιλάκη στη Βραυρώνα
16.08.2016 13:03
Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, συνδιοργανώνουν συναυλία του διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα, τραγουδιστή και συνθέτη Δημήτρη Βασιλάκη και σας προσκαλούν την Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 και ώρα 9:00 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας, για να απολαύσουμε μαζί μία εξαιρετικά ατμοσφαιρική τζαζ συναυλία, με στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής και φόντο την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο!
Ο Συνθέτης επιλέγει: Ο Δημήτρης Καμαρωτός στο Θέατρο Πόρτα
11.03.2016 11:14
Στις Τρίτες Παράλληλες στο θέατρο Πόρτα εχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον καταξιωμένο συνθέτη και σκηνοθέτη ήχου Δημήτρη Καμαρωτό σε μια σπάνια συναυλία για το κοινό στις 15 Μαρτίου και ώρα 21.15, πλαισιωμένο απο μια ομάδα επιλέκτων μουσικών ο καθένας με την δική του μοναδική μουσική πορεία.