Το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, σας προσκαλεί σε μια γιορτή για την κιθάρα και τη μουσική δημιουργία, αφιερωμένη στο Δημήτρη Φάμπα, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου.
Ο Δημήτρης Φάμπας ήταν σολίστας της κλασικής κιθάρας και συνθέτης μουσικής. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαρίστες, με συμβολή στη δημιουργία κιθαριστικής παράδοσης στην Ελλάδα αλλά και με επιτυχημένη διεθνή πορεία.

Είκοσι τρεις συνθέτες από δέκα διαφορετικές χώρες του κόσμου ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην ανοιχτή πρόσκληση σύνθεσης έργων για κιθάρα, αφιερωμένων στη μνήμη του εξαίρετου Έλληνα κιθαρίστα και συνθέτη Δημήτρη Φάμπα. Τα έργα που θα ερμηνευτούν είναι αποτέλεσμα της πρόσκλησης αυτής και παρουσιάζονται σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Παράλληλα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό και δύο έργα του ίδιου του Δ. Φάμπα. 

Συγκεκριμένα θα ερμηνευτούν έργα των Δημήτρη Φάμπα, Luc Vanneschi, Carlos Peron Cano , Maurizio Opazo Muñoz, Νίκου Χαριζάνου, Eduardo Morales Caso, Jose Antonio Guerrero Ortiz, Καζάκης Ηρακλής, Βησσαρίων Μπαλατσούκας, Απόστολος Ντάρλας, Fernando Schulmeier.

Συμμετέχουν οι κιθαριστές: Εύα Φάμπα, Δημήτρης Κασφίκης, Άγγελος Αγκυρανόπουλος, Άρης Μπαλατσούκας, Σταύρος Ξύνδας.