Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Οι Dustbowl με νέο άλμπουμ στο Closer

Οι Dustbowl με νέο άλμπουμ στο Closer

Οι Dustbowl παρουσιάζουν το Σάββατο 21 Νοεμβρίου το νέο τους album, με τίτλο Goin’ Down, στο Closer. Στα decks θα βρίσκονται οι Drink Syndicate (Παναγιώτης Γαβρίλης, Θωμάς Μαχαίρας), μαζί με τους resident DJs Δημήτρη Ταμπάκη και Βαγγελιώ Βαϊακοπούλου.

Το album κυκλοφορεί επίσημα τη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, από την Fuzz Overdose Records. Όσοι το έχουν ακούσει μιλούν για μία από τις καλύτερες δουλειές της χρονιάς. Οι συμβολισμοί των στίχων τους, οι εμμονές με το μεγάλο μαύρο τραίνο και την έρημο και ο ιδιότυπος ήχος τους, ένας συνδυασμός  Αμερικάνικου Rock, Alternative Country και στοιχειωμένης Folk παραμένουν τα βασικά χαρακτηριστικά τους, όπως τα γνωρίσαμε και στο πρώτο τους album Troublebound & Lonesome, το 2008.

Στις πολλές ζωντανές εμφανίσεις που ακολούθησαν την κυκλοφορία εκείνου του δίσκου, έγινε προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με  μια μπάντα που αποπνέει μια παράδοξη αυθεντικότητα, τουλάχιστον για τα δεδομένα μιας σκηνής που βρίσκεται μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την βασική πηγή απ’ όπου οι Dustbowl αντλούν την έμπνευσή τους.

Εξίσου φανερή ήταν – και, μάλλον, παραμένει – η διάθεσή τους να πειραματιστούν, προχωρώντας τον ήχο τους λίγο παραπέρα. Το αρχέγονο Country-Train στυλ, από ένα σημείο και μετά, πέρασε σε δεύτερο πλάνο, παραχωρώντας τη θέση του σε ένα πρωτότυπο κράμα από Desert Rock και Alternative Country που, πλέον, δίνει μια νέα Rock’n’Roll ταυτότητα στο group.

Αυτήν ακριβώς τη νέα στροφή στη μουσική τους φιλοδοξούν να καταδείξουν με το Goin’ Down, στο οποίο συμμετέχουν ο Alex K (The Last Drive / The Earthbound), o Phil Shoenfelt (Southern Cross / Fatal Shore) και ο Jeremy Gluck (The Barracudas).

Σχετικές ειδήσεις
Οι Dustbowl live στο Faust
01.02.2017 15:16
Οι Dustbowl, η μπάντα με τον χαρακτηριστικό «σκονισμένο» Mother Earth Rock ήχο, κουβαλώντας πλέον το βάρος του «THE GREAT FANDANGO», ενός από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς που μας πέρασε, θα εμφανιστούν στην σκηνή του Faust την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.
The Notorious Cosmic Sessions Vol.1 στο An Club
04.01.2017 12:36
Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου το An Club υποδέχεται το 2017 με το πολυαναμενόμενο «The Notorious Cosmic Sessions Vol.1». Μία μοναδική συνύπαρξη επί σκηνής των Dustbowl, των Social End Products και των Robert Sin & The Huckleberries στο πρώτο «κοσμικό» live της χρονιάς.
10 Years Anniversary Show: The Great Fandango από τους Dustbowl στο Ίλιον Plus
02.09.2016 16:27
Το Merlin’s Music Box μας καλεί στο live – γιορτή που διοργανώνει για τα 10 χρόνια της ύπαρξής των Dustbowl αποδίδοντας «φόρο τιμής» στο νέο άλμπουμ – σταθμό της μπάντας: The Great Fandango, αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν Mother Earth Rock!
The Great Fandango presentation: Οι Dustbowl live στο Ίλιον plus
05.04.2016 12:45
Το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 η Urban Sounds και οι Dustbowl παρουσιάζουν ζωντανά το νέο άλμπουμ: «The Great Fandango» στο ΙΛΙΟΝ plus.
Οι Dustbowl live στο Tiki
01.03.2016 15:48
Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 το Tiki Bar Athens υποδέχεται τους Dustbowl!