Οι Dustbowl παρουσιάζουν το Σάββατο 21 Νοεμβρίου το νέο τους album, με τίτλο Goin’ Down, στο Closer. Στα decks θα βρίσκονται οι Drink Syndicate (Παναγιώτης Γαβρίλης, Θωμάς Μαχαίρας), μαζί με τους resident DJs Δημήτρη Ταμπάκη και Βαγγελιώ Βαϊακοπούλου.

Το album κυκλοφορεί επίσημα τη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, από την Fuzz Overdose Records. Όσοι το έχουν ακούσει μιλούν για μία από τις καλύτερες δουλειές της χρονιάς. Οι συμβολισμοί των στίχων τους, οι εμμονές με το μεγάλο μαύρο τραίνο και την έρημο και ο ιδιότυπος ήχος τους, ένας συνδυασμός  Αμερικάνικου Rock, Alternative Country και στοιχειωμένης Folk παραμένουν τα βασικά χαρακτηριστικά τους, όπως τα γνωρίσαμε και στο πρώτο τους album Troublebound & Lonesome, το 2008.

Στις πολλές ζωντανές εμφανίσεις που ακολούθησαν την κυκλοφορία εκείνου του δίσκου, έγινε προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με  μια μπάντα που αποπνέει μια παράδοξη αυθεντικότητα, τουλάχιστον για τα δεδομένα μιας σκηνής που βρίσκεται μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την βασική πηγή απ’ όπου οι Dustbowl αντλούν την έμπνευσή τους.

Εξίσου φανερή ήταν – και, μάλλον, παραμένει – η διάθεσή τους να πειραματιστούν, προχωρώντας τον ήχο τους λίγο παραπέρα. Το αρχέγονο Country-Train στυλ, από ένα σημείο και μετά, πέρασε σε δεύτερο πλάνο, παραχωρώντας τη θέση του σε ένα πρωτότυπο κράμα από Desert Rock και Alternative Country που, πλέον, δίνει μια νέα Rock’n’Roll ταυτότητα στο group.

Αυτήν ακριβώς τη νέα στροφή στη μουσική τους φιλοδοξούν να καταδείξουν με το Goin’ Down, στο οποίο συμμετέχουν ο Alex K (The Last Drive / The Earthbound), o Phil Shoenfelt (Southern Cross / Fatal Shore) και ο Jeremy Gluck (The Barracudas).