Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

7ο καλλιτεχνικό Bazart νέων δημιουργών

7ο καλλιτεχνικό Bazart νέων δημιουργών
Εικοσιένα καλλιτέχνες εκθέτουν φέτος τα έργα τους στο Bazart Athena, κάποιοι μάλιστα για πρώτη φορά. Ανάμεσα στα έργα που διατίθενται προς πώληση υπάρχουν πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά , φωτογραφίες, κοσμήματα, χειροποίητα κεριά, αλλά και  χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα.

Οι δημιουργοί που συμμετέχουν στο φετινό Bazart Athena είναι τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και καλύπτουν μια ευρεία γκάμα καλλιτεχνικής έκφρασης που ξεκινά από την παραδοσιακή ζωγραφική και φτάνει ως την νέα δυναμική τάση του street art περιλαμβάνοντας έργα που υπακούουν μόνο στους δικούς τους κανόνες δημιουργίας.

Η ιδέα για ένα ετήσιο καλλιτεχνικό Bazart γεννήθηκε στην Ευγενία και τον Ανδρέα Μανωλιουδάκη, συνιδρυτών του δημιουργικού γκρουπ της M art Manolioudakis, επτά χρόνια πριν, αρχικά ως μια ευκαιρία να αναδείξουν και να προωθήσουν την δουλειά των συνεργαζόμενων με την εταιρία καλλιτεχνών.

Η επιτυχία της πρώτης πιλοτικής εκείνης διοργάνωσης οδήγησε όπως ήταν φυσικό στο άνοιγμα του Bazart σε καλλιτέχνες και δημιουργούς έξω από τον στενό κύκλο των συνεργατών της M art. Η απήχηση της εκδήλωσης μεγάλωνε χρόνο με τον χρόνο και σύντομα το Bazart καθιερώθηκε σαν ένα ετήσιο ραντεβού με ιδιαίτερη σημασία.

Οι προηγούμενες διοργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα έγιναν σε συνεργασία με ιδρύματα και οργανώσεις όπως το «Κάνε μια Ευχή», τo  «Ελπίδα», το «MDA Hellas» το «Χαρά» και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.  Το 2007 η Μ art δημιούργησε το M art Space,  έναν μόνιμο εκθεσιακό χώρο καθώς κι ένα πωλητήριο τέχνης στην καρδιά της Αθήνας (στον δεύτερο όροφο μιας πολυκατοικίας του Κολωνακίου στην διασταύρωση των Οδών Σόλωνος και Ηρακλείτου) κι έτσι φέτος διοργανώνει εκεί για δεύτερη φορά υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων το Bazart Athena 2009.

Φέτος συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Algemy, Anderson Marianne, Aoyama Mari, Corradini Francesca, Huffy, Messoloras Demetra, Osoprecious, Αλεξοπούλου Όλγα, Αναστασάκος Μανώλης, Βαβάτσης Γιώργος, Βάγια Κατερίνα, Γαϊτάνη Σοφία, Δημητρακοπούλου Στέλλα, Θοδωράκου Μιχαέλα, Κάια Ντέμη, Κάρλου Ευγενία, Λάσκος Σταμάτης, Μανωλιουδάκη Ευγενία, Παπαδήμoς Γιάννης, Παρασκευά Βασιλεία, Συρίγας Γιώργος.

Σχετικές ειδήσεις
Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ
07.11.2016 17:09
Πώς μια συλλογή μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για νέους καλλιτέχνες; Πώς καλλιτέχνες επικοινωνούν μεταξύ τους, ακόμη και αν μεσολαβούν πολλές δεκαετίες; Πώς ορίζεται η έμπνευση και πώς φιλοξενείται και μετουσιώνεται σε έργο τέχνης στη….σοφίτα ενός μουσείου; Αυτό το άκρως δημιουργικό πλαίσιο έρχεται να αναδείξει η νέα έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ», στη Μονή Λαζαριστών, από τις 9 Νοεμβρίου 2016 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2017.
Leftovers of a Landscape: έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη στο Παλαιοπωλείο Μαρτίνος
21.09.2016 10:43
Το παλαιοπωλείο Μαρτίνος με χαρά παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη, με τίτλο «Leftovers of a landscape», στις 20 Οκτωβρίου 2016 με πίνακες ζωγραφικής και κολλάζ.
Έκθεση του 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ στην Artis Causa
06.06.2016 10:15
Καλλιτέχνες - φοιτητές (4ου-5ου έτους) του 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εκθέτουν στη γκαλερί Artis Causa.
Έκθεση ζωγραφικής της Μαργαρίτας Ταλιαδώρου στη Galerie Δημιουργών
24.05.2016 11:59
Η Art way παρουσιάζει το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 την έκθεση ζωγραφικής της Μαργαρίτας Ταλιαδώρου στη Galerie Δημιουργών.
Έκθεση ζωγραφικής της Beba και του Gabriel Grama στο Grecotel Pallas Athena
08.03.2016 14:48
Ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα, κ. Lucian Fatu, εγκαινίασε στο ξενοδοχείο Pallas Athena έκθεση ζωγραφικής με έργα δύο νέων και καταξιωμένων Ρουμάνων καλλιτεχνών, της Beba (aka Maria Nedelcov) και του Gabriel Grama.