Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο μαγικός Καρυοθραύστης στο Θέατρο Badminton

Ο μαγικός Καρυοθραύστης στο Θέατρο Badminton
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα βήματα του Καρυοθραύστη στη χώρα του παραμυθιού, απολαμβάνοντας μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις όλων των εποχών: το μπαλέτο Καρυοθραύστης, σε μουσική Πιότρ Ι. Τσαϊκόφσκι, που κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Badminton, με τα παγκοσμίου φήμης Universal Ballet της Κορέας.

Η πολυαγαπημένη χριστουγεννιάτικη παράσταση χορού παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Αθήνα από τα Universal Ballet, σε χορογραφία του 1934 από τον Vasily Vainonen, με περαιτέρω προσθήκες από τον Oleg Vinogradov.

Ο Καρυοθραύστης είναι μπαλέτο σε δύο πράξεις κι έχει χορογραφηθεί περισσότερες φορές από κάθε άλλη παράσταση χορού, σε όλο τον κόσμο. Βασίζεται στην ιστορία του Ε.Τ.Α. Hoffman Ο Καρυοθραύστης κι ο Βασιλιάς των Ποντικιών και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1892, σε χορογραφίες του Marius Petipa.

Η πλοκή αναφέρεται στο δώρο που έκανε στη μικρή Clara ο νονός της την παραμονή των Χριστουγέννων, και δεν είναι άλλο από έναν κινούμενο στρατιώτη, που λειτουργεί ως Καρυοθραύστης. Όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, η Clara αποκοιμιέται και ταξιδεύει στη χώρα του παραμυθιού, όπου όλα της τα παιχνίδια, μαζί κι ο Καρυοθραύστης, ζωντανεύουν και πολεμούν με τα μεγάλα ποντίκια που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Τελικά, ο Καρυοθραύστης κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα, ξεκινώντας με την Clara για ένα μαγικό ταξίδι. Όμως, την ημέρα των Χριστουγέννων το μικρό κορίτσι ξυπνά και το μόνο που κρατά στα χέρια της είναι ο Καρυοθραύστης, το παιχνίδι που της δώρισε ο νονός της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπαλέτο «Καρυοθραύστης» παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Christmas Magic World, ενός παραμυθένιου χριστουγεννιάτικου πάρκου ψυχαγωγίας και εκδηλώσεων, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον προαύλιο χώρο του Θεάτρου Badminton, από τις 21 Νοεμβρίου 2009 έως τις 10 Ιανουαρίου 2010, από την Attract Productions και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Με συνολική έκταση 6 στρεμμάτων, το Christmas Magic World θα είναι, από φέτος, ο πιο μαγικός χριστουγεννιάτικος κόσμος, με χριστουγεννιάτικη αγορά όπου θα μπορούμε να προμηθευθούμε δεκάδες προϊόντα σε 50 παραμυθένια σπιτάκια, εργαστήρια δημιουργίας για παιδιά, αλλά κι ένα συναρπαστικό funpark με παγοδρόμιο, carousel, 2 πίστες αναρρίχησης, τραμπολίνο, τρενάκι και το κάστρο των ιπποτών. Από τις 21 Νοεμβρίου και για επτά εβδομάδες, το αστέρι των Χριστουγέννων θα φωτίσει το Christmas Magic World, με πολλά εορταστικά happenings και δώρα για τους χιλιάδες επισκέπτες του!

Σχετικές ειδήσεις
Η Αγγελική, από τους Fly Theatre επιστρέφει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
26.10.2016 14:52
Mετά τη συμμετοχή τους, για πέμπτη φορά, στην παράσταση «Μαγικός Αυλός» του Σάιμον Μακ Μπέρνυ, ιδρυτή της ομάδας Complicite, οι Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) επέστρεψαν από το Λονδίνο στην Αθήνα με το έργο τους “Αγγελική”, το οποίο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δώμα του Θέατρου του Νέου Κόσμου την περσινή χρονιά και επιστρέφει από τις 11 Νοεμβρίου 2016 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στον Κάτω Χώρο του ίδιου Θεάτρου
Η μουσικοθεατρική παράσταση «Στης Πλάκας τις ανηφοριές» σε περιοδεία
20.07.2016 16:48
Μετά από τη μεγάλη επιτυχία και την sold out παρουσίασή της στο Θέατρο Badminton, η μουσική παράσταση της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας με τίτλο «Στης Πλάκας τις ανηφοριές» ταξιδεύει στην Ελλάδα.
Οιδίπους Τύραννος, του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας
07.07.2016 14:54
Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με το φημισμένο Θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Στης Πλάκας τις ανηφοριές: μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Θέατρο Badminton
10.05.2016 10:37
Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας παρουσιάζει στο Θέατρο Badminton τη μουσικοθεατρική παράσταση, Στης Πλάκας τις ανηφοριές, για μία μόνο ημέρα, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.
Αγγελική, από τους Κilling the fly στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
22.03.2016 10:41
Mετά τη συμμετοχή τους για πέμπτη φορά στην παράσταση «Μαγικός Αυλός» του Σάιμον Μακ Μπέρνυ, ιδρυτή της ομάδας Complicite, οι Κilling the fly (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) επιστρέφουν από το Λονδίνο στην Αθήνα με το έργο τους "Αγγελική", το οποίο παρουσιάζεται στο Θέατρο Νέου Κόσμου, έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το περασμένο καλοκαίρι στην Κρήτη.