Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γύρος της ημέρας σε 80 κόσμους

Ο Γύρος της ημέρας σε 80 κόσμους
Ο Θίασος \'81 επανέρχεται ανανεωμένος και εμπλουτισμένος με νέες ιδέες, και με μία 23ετή ιστορική πορεία του στο χώρο του Θεάτρου για παιδιά, με την παράσταση Ο Γύρος της ημέρας σε 80 κόσμους στο Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης.

Ο θίασος σηματοδοτεί εκ νέου την παρουσία του στο χώρο του παιδικού θεάτρου με την παράσταση O γύρος της ημέρας σε 80 κόσμους, σε κείμενο και σκηνοθεσία της ιδρύτριάς του Νανάς Νικολάου , που επιστρέφει δριμύτερη μετά τη θητεία της ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Ο Γύρος της μέρας… είναι ένα σύγχρονο, διαδραστικό θέαμα με χρήση πολυμέσων και Κινηματογράφου. Είναι μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, που θα κάνουν ηθοποιοί, ράπερ και χορευτές με συμπρωταγωνιστές τα παιδιά-θεατές.

Μαζί θα αντιμετωπίσουν τα θέματα που μας απασχολούν καθημερινά: περιβάλλον , ανακύκλωση, ρατσισμός, αλήθειες και ψέματα. Μαζί θα παρακολουθήσουν στην οθόνη σκηνές-ντοκουμέντα για τη φύση, τα ζώα, τα παιδιά όλου του κόσμου σε μια πολυπολιτισμική Ελλάδα, αλλά και κιν/μένες σκηνές των ηρώων στην εξέλιξη του έργου. Μαζί θα παίξουν μουσική με αντικείμενα καθημερινής χρήσης : σκούπες, μπάλες, σακούλες και εφημερίδες, σκουπιδοτενεκέδες, βαρέλια και κουτιά, γίνονται πρωτότυπα μουσικά όργανα

Παίζουν, χορεύουν, αυτοσχεδιάζουν, τραγουδούν οι: Μαρία Χατζηιωαννίδου, Πελαγία Αγγελίδου, Οδυσσέας Κιοσέογλου, Ηλίας Χατζηγεωργίου.

Σχετικές ειδήσεις
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», της Γεωργίας Μαυραγάνη στο Θέατρο Θησείον
13.09.2016 11:00
Η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, μετά από μια σειρά παρουσιάσεων με μεγάλη αποδοχή σε Αγρίνιο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επανέρχεται στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, από τις 07 Οκτωβρίου και για λίγες παραστάσεις μόνο.
Εις το φως της ημέρας από την ομάδα προΤΑΣΗ στο Κάστρο της Άρτας
22.07.2016 16:40
Η 33η δράση της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ εστιάζει στο καβαφικό έργο και παρουσιάζει επί σκηνής και οθόνης το αφήγημα «Εις το φως της ημέρας» στο Κάστρο της Άρτας, την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016.
Ο Caveman σε καλοκαιρινή περιοδεία
27.06.2016 11:08
Ο «Caveman» ανανεωμένος όσο ποτέ, ετοιμάζει τη βαλίτσα του με σκοπό να ταξιδέψει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ελλάδας για να συναντήσει για μια ακόμη χρονιά τους πολυάριθμους θαυμαστές του!
Αυτός και το πανταλόνι του, με τον Κώστα Αρζόγλου στο Underground
26.04.2016 15:36
Από το Σάββατο 4 Ιουνίου θα παρουσιάζεται στο Underground, τον καινούργιο θεατρικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, η παράσταση «Αυτός και το πανταλόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, καθημερινά για 12 μόνο παραστάσεις.
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2016
23.03.2016 10:19
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα.