Τέχνες / Νέα

Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρουσιάζουν, από τις 18 έως τις 28 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο …

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρουσιάζουν, από τις 18 έως τις 28 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, την έκθεση έργων Τέχνης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα η οποία περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής.

Μεταξύ των 70 έργων ζωγραφικής είναι και των Αγγελίδου, Αδαμάκη, Ανδρεαδάκη, Βέργη, Βερούκα, Ηλιοπούλου, Καλογεροπούλου, Καρά, Κόττη, Λάμπερτ, Λασηθιωτάκη, Μαδένη, Μακρουλάκη, Μιγάδη, Μιχαλιτσιάνου, Μπότσογλου, Παλλαντζά, Παντελιά, Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Παπανικολάου, Ραζή, Ρήνα, Σάμιου, Χάρου, και των 20 χαρακτικών και γλυπτών των Βασιλείου, Γέρου, Γκόνου, Μόραλη, Μυταρά, Σαρακατσιάνου, Σόρογκα, Τέτση, Τσαρούχη, Φασιανού, Ψυχοπαίδη.

Μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί για το πρόγραμμα του ΚΕΠΑΔ για την προστασία θυμάτων βίας, κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και γυναικών, συμπεριλαμβανομένων και θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ιδρύθηκε το 1998 και είναι κυβερνητική, μη κερδοσκοπική, οργάνωση, από άτομα με γνώσεις και εμπειρία στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με σκοπό την προαγωγή και την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή.

Στόχος του κέντρου είναι επίσης η παροχή βοήθειας σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr

Archive Content / Archive Content

Έκθεση για τα Ανθρώπινα δικαιώματα

Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Σύγχρονο Κόσμο παρουσιάζει η Νεολαία υπέρ
των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το πρακτορείο Reuters στην
ομώνυμη έκθεση φωτογρα

Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Σύγχρονο Κόσμο παρουσιάζει η Νεολαία υπέρ
των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το πρακτορείο Reuters στην
ομώνυμη έκθεση φωτογραφίας. Στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, στην Αίθουσα Κωνσταντίνος Καβάφης, Πειραιώς 100, από τις 11 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου 2008 θα παρουσιαστεί μία σειρά εικόνων από όλο τον κόσμο, όπου οι επισκέπτες  της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να αντικρύσουν μια αλήθεια, που όσο μακρινή κι αν φαίνεται,  στην πραγματικότητα βρίσκεται δίπλα μας.

Παράλληλα, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το βραβευμένο video clip με τίτλο United, ένα πεντάλεπτο μουσικό πολυεθνικό δρώμενο σε 15 γλώσσες, που μεταδίδει τη δύναμη της επίγνωσης  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και 30 spots που απεικονίζουν τα ισάριθμα σημεία της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τα οποία αυτή τη περίοδο προβάλλονται στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. ως κοινωνικό μήνυμα.
   
Στόχος του της έκθεσης είναι  η ενημέρωση της νεολαίας σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ενθάρρυνση της για την προάσπιση τους, ώστε να γίνει πολύτιμος υποστηρικτής της ανοχής στην διαφορετικότητα και της παγκόσμιας ειρήνης.

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr