Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Jazz Masters στο Παλλάς

Jazz Masters στο Παλλάς
Για τρίτη χρονιά στον επιτυχημένο κύκλο Jazz Masters στο Παλλάς, η Ελληνική Θεαμάτων παρουσιάζει τον Νοέμβριο τον Branford Marsalis, τους Bela Fleck & The original Flecktones μαζί με τους Corea και τους Clarke + White σε μια διπλή συναυλία - την οποία ιδιαιτέρως σας επισημαίνουμε - και τον Kurt Elling.

Ο κύκλος ξεκίνησε στις 3 του Νοέμβρη με τον Branford Marsalis, τον μεγαλύτερο των αδελφών Marsalis και μία τεράστια μουσική προσωπικότητα της σύγχρονης εποχής και της τζαζ, με 3 Grammy στο ενεργητικό  του ως συνθέτης και σαξοφωνίστας.

Στις 9 Νοεμβρίου είχαμε δύο συναυλίες , η μία των Bela Fleck & The original Flecktones feat. Victor Lamont Wooten, Futureman & Howard Levy, και η άλλη των Corea και των Clarke + White.

Στις 16 Νοεμβρίου για την τελευταία συναυλία στη σκηνή θα ανέβει ο Kurt Elling, ένας κορυφαίος ερμηνευτής της τζαζ, που έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα! Ο Kurt Elling  και το υπέροχο τρίο του με τον master τενόρο σαξοφωνίστα Ernie Watts θα μας δείξει στο Παλλάς πώς αλλάζει– σύμφωνα με γραπτά κορυφαίας αγγλικής εφημερίδας – «στο μέσο ακροατή το τρόπο, τον σκοπό και τη διάσταση που αντιλαμβάνεται στην τζαζ ερμηνεία»!

Σχετικές ειδήσεις
Andreas Polyzogopoulos Quartet live στο Faust
03.01.2017 11:16
Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και το κουαρτέτο του θα εμφανιστούν στο Faust για μία βραδιά με original psychedelic jazz.
Oregon, το μυθικό συγκρότημα της world jazz live στο Half Note
01.11.2016 17:14
Ιστορικό γκρουπ, πρωτοπόρο στην ανάπτυξη της διεθνικής jazz, με κλασικές μείξεις και διαρκώς ανοιχτούς καλλιτεχνικούς ορίζοντες. Οι Oregon έπαιξαν πρώτη φορά στη χώρα μας με την original σύνθεσή τους (Ralph Towner, Paul McCandless, Glen Moore, Collin Walcott) σε μια αξέχαστη συναυλία στο θέατρο του Λυκαβηττού το 1984.
Tribute to the Masters Eddie Harris & Grover Washington: Ο Γιάννης Κασέτας στο Τρένο στο Ρουφ
06.05.2016 12:58
O γνωστός σαξοφωνίστας Γιάννης Κασέτας επιστρέφει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στο Τρένο στο Ρουφ για ένα ακόμη αφιέρωμα σε μεγάλες μορφές της τζαζ.
Ο John Abercrombie και ο Rudy Linka live στο Gazarte
08.03.2016 13:57
Δύο "guitar masters" στη σκηνή του GAZARTE! John Abercrombie and Rudy Linka. Δύο μεγάλοι δεξιοτέχνες της κιθάρας στη σκηνή του GAZARTE. Ο λυρικός ήχος του Rudy Linka συναντά τον ηλεκτρικό ήχο του John Abercrombie και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον μοναδικό! Με ιδιαίτερη αδυναμία στον αυτοσχεδιασμό, μας καλούν σε ένα ευφυές «παιχνίδι» όπου η Jazz αποκτά νέα χροιά!
Ο Γιάννης Κασέτας live στο Jazz Point
24.02.2016 11:30
Δεύτερο αφιέρωμα στη σειρά από τον Γιάννη Κασέτα μετά την μεγάλη επιτυχία του Tribute to the Masters of the ‘60s (W. Shorter, J. Henderson, D. Gordon) στο Θεατρικό Βαγόνι στο «Το Τρένο στο Ρουφ», αυτή τη φορά στο Jazz Point!