Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Της Μουσικής τα Νήματα στο θέατρο Επί Κολωνώ

Της Μουσικής τα Νήματα στο θέατρο Επί Κολωνώ
To εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ, μετά την περσινή επιτυχία με το έργο Ο Γαργαληστής, ανεβάζει την νέα κουκλοθεατρική παράστασή της με τίτλο Της Μουσικής τα Νήματα από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ.

Το έργο είναι μια κωμική παράσταση αποτελούμενη από ξεχωριστά σκετς με 11 μαριονέτες σε ρόλους μουσικών από διάφορα μέρη του κόσμου και δύο κουκλοπαίκτες που συμμετέχουν από την μια πλευρά σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου και από την άλλη σε μια παράσταση παντομίμας με πρωταγωνιστές τους ίδιους.

Ένας απρόβλεπτος διάλογος (χωρίς λόγια) μεταξύ τόσο των κουκλοπαικτών όσο και των μαριονετών που λόγω του ιδιόμορφου χαρακτήρα τους δημιουργούνται κάποια προβληματάκια. επί σκηνής.
Ένας λαϊκός κρουστός με μια ανατολίτισσα χορεύτρια belli dance , ένας ακκορντεονίστας με μια τσιγγάνα τραγουδίστρια, ένας παραδοσιακός ουτίστας με 3 κλασσικούς βιολιστές , ένας κιθαρίστας με ένα ντράμερ του Rock συγκροτήματος << The Strings >> και ένας μικρός βιολιστής είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης.

Πρόκειται για συνδυασμό θεάτρου μαριονέτας και παντομίμας. Οι χορογραφίες , το χιούμορ, οι ανατροπές , ο ρυθμός και η ανυπαρξία κειμένου είναι στοιχεία που συντελούν στο ότι η παράσταση παρακολουθείται εξίσου ευχάριστα απ\' όλες τις ηλικίες, ενώ έχει ταξιδέψει σε διεθνή φεστιβάλ σε Ελλάδα , Ιταλία, Κύπρο και Τενερίφη(Κανάριοι νήσοι). Οι μαριονέτες, κατασκευασμένες από ξύλο και χαρτοπολτό, κινούνται με πολύπλοκους μηχανισμούς, όπου ο χειρισμός απαιτεί συγχρονισμό και ακρίβεια.

Σκηνοθεσία, κατασκευή κούκλας, επιμέλεια μουσικής και σκηνικών: ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ. Εμψυχωτές: Νίκος Τόμπρος, Ελένη Παναγιώτου.

Σχετικές ειδήσεις
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της παράστασης «Μιά πέτρα λάθος» στο Θέατρο Τέχνης!
13.10.2016 10:06
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πέτρα λάθος». Το Θέατρο Τέχνης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της παράστασης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 9.15, προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Το τσίμπημα της σφήκας από την ομάδα Rapel στο Θέατρο Επί Κολωνώ
30.09.2016 14:58
Σε συνέχεια των παραστάσεων που δόθηκαν στο πλαίσιο του Off-Off Athens Festival και έπειτα από τη διάκρισή της, η παράσταση «Το τσίμπημα της σφήκας» της ομάδας Rapel, σε σκηνοθεσία Ισμήνης Πρωίου, επιστρέφει στο BlackBox του Θεάτρου Επί Κολωνώ από τις 14 Οκτωβρίου.
Επί Κολωνώ - Σύγχρονο Θέατρο: Μία νέα καλλιτεχνική σύμπραξη ξεκινά!
27.09.2016 17:29
Στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου κατηφόρισε η Ομάδα Νάμα και το θέατρο Επί Κολωνώ το βράδυ της Δευτέρας (26/9) στο Γκάζι για να παρουσιάσουν από κοινού τα προγράμματα της σεζόν 2016-2017.
Blessed Breasts από την Ομάδα Arigato στο Off off Athens 8 του Επί Κολωνώ
22.06.2016 17:09
Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ Off-off που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, η ομάδα Arigato παρουσιάζει την παράσταση «Blessed Breasts». Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».
Δέκα λεπτά διάσημοι: παράσταση σπουδαστών του Studio NAMA στο Θέατρο Επί Κολωνώ
14.06.2016 15:49
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFF OFF ATHENS, oι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν στις 17 και 18 Ιουνίου και στις 24 και 25 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο «Δέκα λεπτά διάσημοι» στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.