Το έργο Ο Κυνηγός, σε θεατρική μεταφορά της κινηματογραφικής ταινίας The Woodsman, σε σκηνοθεσία Βασίλη Χριστοφιλάκη, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Πορεία, για λίγες μόνο παραστάσεις.

Το ευαίσθητο θέμα που αναδεικνύεται στην παράσταση και προσεγγίζεται με λεπτούς χειρισμούς είναι η παιδοφιλία.

Ο Ουόλτερ, ένας σαραντάρης άντρας, επιστρέφει στην πόλη που μεγάλωσε, ύστερα από 12 χρόνια που πέρασε στη φυλακή με την κατηγορία της ασέλγειας εις βάρος ανήλικων κοριτσιών. Ο ήρωας θεωρεί ότι έφταιξε και πλήρωσε για την πράξη του.

Έχει όμως και η κοινωνία την ίδια άποψη; Πιάνει δουλειά σε ένα ξυλουργικό εργοστάσιο. Προσπαθεί να είναι ήσυχος και αγωνίζεται να στήσει μια νέα ζωή. Όπως είναι φυσικό, τα εμπόδια δεν αργούν να φανούν. Ο Ουόλτερ γνωρίζει ξανά τον ενήλικο έρωτα.

Η σχέση του όμως με την ασυμβίβαστη Βίκυ και το ασυνήθιστα χαμηλό προφίλ του, ανασύρουν στην επιφάνεια το μυστικό του. Η κοινωνία μόλις μαθαίνει το παρελθόν του, τον κατατρέχει.

Ωστόσο, τον Ουόλτερ, περισσότερο από την κοινωνία, τον απασχολεί ο ίδιος ο εαυτός του. Εκεί θέλει να δώσει τη μάχη. Και θέλει να βγει νικητής. Θέλει να ξεριζώσει από μέσα του την επιθυμία. Θέλει να γίνει φυσιολογικός και, κάθε μέρα περπατά σ\’ ένα τεντωμένο σκοινί…

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Βασίλης Χριστοφιλάκης, Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου, Φωτισμοί: Γιώργος Φακούρας, Φωτογραφίες: Πέτρος Αλατζάς, Χριστίνα Γεωργιάδου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Τσαπάρα, Μουσική Επιμέλεια: Βασίλης Χριστοφιλάκης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Καζανάς, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Σταύρος Σιούλης, Νάντια Περιστεροπούλου.