Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κυνηγός, στο θέατρο Πορεία

Ο Κυνηγός, στο θέατρο Πορεία

Το έργο Ο Κυνηγός, σε θεατρική μεταφορά της κινηματογραφικής ταινίας The Woodsman, σε σκηνοθεσία Βασίλη Χριστοφιλάκη, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Πορεία, για λίγες μόνο παραστάσεις.


Το ευαίσθητο θέμα που αναδεικνύεται στην παράσταση και προσεγγίζεται με λεπτούς χειρισμούς είναι η παιδοφιλία.

Ο Ουόλτερ, ένας σαραντάρης άντρας, επιστρέφει στην πόλη που μεγάλωσε, ύστερα από 12 χρόνια που πέρασε στη φυλακή με την κατηγορία της ασέλγειας εις βάρος ανήλικων κοριτσιών. Ο ήρωας θεωρεί ότι έφταιξε και πλήρωσε για την πράξη του.

Έχει όμως και η κοινωνία την ίδια άποψη; Πιάνει δουλειά σε ένα ξυλουργικό εργοστάσιο. Προσπαθεί να είναι ήσυχος και αγωνίζεται να στήσει μια νέα ζωή. Όπως είναι φυσικό, τα εμπόδια δεν αργούν να φανούν. Ο Ουόλτερ γνωρίζει ξανά τον ενήλικο έρωτα.

Η σχέση του όμως με την ασυμβίβαστη Βίκυ και το ασυνήθιστα χαμηλό προφίλ του, ανασύρουν στην επιφάνεια το μυστικό του. Η κοινωνία μόλις μαθαίνει το παρελθόν του, τον κατατρέχει.

Ωστόσο, τον Ουόλτερ, περισσότερο από την κοινωνία, τον απασχολεί ο ίδιος ο εαυτός του. Εκεί θέλει να δώσει τη μάχη. Και θέλει να βγει νικητής. Θέλει να ξεριζώσει από μέσα του την επιθυμία. Θέλει να γίνει φυσιολογικός και, κάθε μέρα περπατά σ\' ένα τεντωμένο σκοινί...

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Βασίλης Χριστοφιλάκης, Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου, Φωτισμοί: Γιώργος Φακούρας, Φωτογραφίες: Πέτρος Αλατζάς, Χριστίνα Γεωργιάδου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Τσαπάρα, Μουσική Επιμέλεια: Βασίλης Χριστοφιλάκης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Καζανάς, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Σταύρος Σιούλης, Νάντια Περιστεροπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Τρειςευτυχισμένοι στο Θέατρο Πορεία
09.01.2017 13:38
Οι Τρειςευτυχισμένοι έρχονται στο Θέατρο Πορεία, από τις 21 Ιανουαρίου 2017, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.
Ο Φόβος τρώει τα σωθικά, του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ στο Θέατρο Τέχνης
03.01.2017 11:39
Το Θέατρο Τέχνης συμπράττοντας με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, παρουσιάζει από τις 26 Ιανουαρίου στη σκηνή του Υπογείου τη θεατρική μεταφορά του θρυλικού έργου του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Ο φόβος τρώει τα σωθικά» σε διασκευή και σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα, με την Τάνια Τσανακλίδου στο ρόλο της Έμμι.
 Η Σονάτα του Κρόιτσερ, του Λέοντος Τολστόι στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
24.11.2016 14:47
Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν παρουσιάζει από τις 5 Δεκεμβρίου 2016 το έργο του Λέοντος Τολστόι, Η Σονάτα Κρόιτσερ, σε θεατρική μεταφορά του Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία της Μαρίας Ξανθοπουλίδου.
Αστροφεγγιά, του Ι.Μ Παναγιωτόπουλου: τον Οκτώβριο στο Θέατρο Χώρα
19.08.2016 17:33
Η θεατρική μεταφορά της «Αστροφεγγιάς» του Ι.Μ Παναγιωτόπουλου ανεβαίνει, σε μια φιλόδοξη για την εποχή παραγωγή, στο θέατρο ΧΩΡΑ, στις 12 Νοεμβρίου 2016 σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.
Τρεις αδερφές, του Αντόν Τσέχωφ για 2η σεζόν στο Θέατρο Πορεία
23.06.2016 10:42
Οι Τρεις Αδερφές, το τσεχωφικό έργο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου συνεχίζει την επιτυχημένη του Πορεία στο θέατρό μας και την επόμενη σεζόν. Με 15.000 θεατές το πρώτο τρίμηνο και πληθώρα διθυραμβικών κριτικών, η παράσταση θα επανέλθει στη σκηνή του Πορεία, από τις 26 Οκτωβρίου.