Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Ο Κυνηγός, στο θέατρο Πορεία

Ο Κυνηγός, στο θέατρο Πορεία

Το έργο Ο Κυνηγός, σε θεατρική μεταφορά της κινηματογραφικής ταινίας The Woodsman, σε σκηνοθεσία Βασίλη Χριστοφιλάκη, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Πορεία, για λίγες μόνο παραστάσεις.


Το ευαίσθητο θέμα που αναδεικνύεται στην παράσταση και προσεγγίζεται με λεπτούς χειρισμούς είναι η παιδοφιλία.

Ο Ουόλτερ, ένας σαραντάρης άντρας, επιστρέφει στην πόλη που μεγάλωσε, ύστερα από 12 χρόνια που πέρασε στη φυλακή με την κατηγορία της ασέλγειας εις βάρος ανήλικων κοριτσιών. Ο ήρωας θεωρεί ότι έφταιξε και πλήρωσε για την πράξη του.

Έχει όμως και η κοινωνία την ίδια άποψη; Πιάνει δουλειά σε ένα ξυλουργικό εργοστάσιο. Προσπαθεί να είναι ήσυχος και αγωνίζεται να στήσει μια νέα ζωή. Όπως είναι φυσικό, τα εμπόδια δεν αργούν να φανούν. Ο Ουόλτερ γνωρίζει ξανά τον ενήλικο έρωτα.

Η σχέση του όμως με την ασυμβίβαστη Βίκυ και το ασυνήθιστα χαμηλό προφίλ του, ανασύρουν στην επιφάνεια το μυστικό του. Η κοινωνία μόλις μαθαίνει το παρελθόν του, τον κατατρέχει.

Ωστόσο, τον Ουόλτερ, περισσότερο από την κοινωνία, τον απασχολεί ο ίδιος ο εαυτός του. Εκεί θέλει να δώσει τη μάχη. Και θέλει να βγει νικητής. Θέλει να ξεριζώσει από μέσα του την επιθυμία. Θέλει να γίνει φυσιολογικός και, κάθε μέρα περπατά σ\' ένα τεντωμένο σκοινί...

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Βασίλης Χριστοφιλάκης, Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου, Φωτισμοί: Γιώργος Φακούρας, Φωτογραφίες: Πέτρος Αλατζάς, Χριστίνα Γεωργιάδου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Τσαπάρα, Μουσική Επιμέλεια: Βασίλης Χριστοφιλάκης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Καζανάς, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Σταύρος Σιούλης, Νάντια Περιστεροπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
 Η Σονάτα του Κρόιτσερ, του Λέοντος Τολστόι στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
24.11.2016 14:47
Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν παρουσιάζει από τις 5 Δεκεμβρίου 2016 το έργο του Λέοντος Τολστόι, Η Σονάτα Κρόιτσερ, σε θεατρική μεταφορά του Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία της Μαρίας Ξανθοπουλίδου.
Αστροφεγγιά, του Ι.Μ Παναγιωτόπουλου: τον Οκτώβριο στο Θέατρο Χώρα
19.08.2016 17:33
Η θεατρική μεταφορά της «Αστροφεγγιάς» του Ι.Μ Παναγιωτόπουλου ανεβαίνει, σε μια φιλόδοξη για την εποχή παραγωγή, στο θέατρο ΧΩΡΑ, στις 12 Νοεμβρίου 2016 σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια
Τρεις αδερφές, του Αντόν Τσέχωφ για 2η σεζόν στο Θέατρο Πορεία
23.06.2016 10:42
Οι Τρεις Αδερφές, το τσεχωφικό έργο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου συνεχίζει την επιτυχημένη του Πορεία στο θέατρό μας και την επόμενη σεζόν. Με 15.000 θεατές το πρώτο τρίμηνο και πληθώρα διθυραμβικών κριτικών, η παράσταση θα επανέλθει στη σκηνή του Πορεία, από τις 26 Οκτωβρίου.
Ασκητική, του Ν. Καζαντζάκη: νέα παράταση στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
18.02.2016 12:42
Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση, Ασκητική, του Ν. Καζαντζάκη, συνεχίζει την πορεία της στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Θέατρο Πορεία: Ανακοίνωση για παραστάσεις
16.12.2015 16:21
Το Θέατρο Πορεία ανακοινώνει παράταση για τη "Μεγάλη Χίμαιρα" του Μ. Καραγάτση, την συνέχεια των παραστάσεων για τη "Μιράντα" του Ο. Κουρσουνόβας με επευφημίες για τους Ιωάννα Παππά & Λαέρτη Μαλκότση, την έναρξη της προπώλησης εισιτηρίων για τις "Τρεις αδελφές" του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Δ. Τάρλοου, καθώς και μία έξτρα παράσταση για τη "Σκακιστική Νουβέλα" του Στ. Τσβάιχ σε σκηνοθεσία Μ. Λαμπροπούλου.