Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Το βλέμμα του χρόνου. Ιστορίες εικόνων

Το βλέμμα του χρόνου. Ιστορίες εικόνων
Το Μουσείο Μπενάκη θα φιλοξενεί μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου την έκθεση Το βλέμμα του χρόνου. Ιστορίες εικόνων, η οποία παρουσιάζει πίνακες από τη Συλλογή του Σωτήρη Φέλιου, με έργα των Στέφανου Δασκαλάκη , Τάσου Μαντζαβίνου, Χρήστου Μποκόρου, Κώστα Παπανικολάου, Γιώργου Ρόρρη και Εδουάρδου Σακαγιάν.

Πρόκειται για χαρακτηριστικά έργα των καλλιτεχν\'ων, τα οποία έχουν φιλοτεχνηθεί από το 1990 και μετά.

Οι εκατό περίπου πίνακες της έκθεσης δηλώνουν τις νεο-παραστατικές τάσεις των δημιουργών τους, οι οποίοι εστιάζουν κυρίως στη σκιαγράφηση της ανθρώπινης μορφής και του σύγχρονου τοπίου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν συναντήσεις του κοινού με τους καλλιτέχνες στο χώρο της έκθεσης και συζήτηση για το έργο τους:

Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 12:00 : Χρήστος Μποκόρος και Εδουάρδος Σακαγιάν
Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 12:00 : Τάσος Μαντζαβίνος και Κώστας Παπανικολάου
Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 12:00 : Στέφανος Δασκαλάκης και Γιώργος Ρόρρης

Σχετικές ειδήσεις
Happy Birthday: έκθεση γλυπτών του Γιώργου Λάππα στο Μουσείο Μπενάκη
16.09.2016 10:58
Το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζει στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου μία έκθεση ˗ φόρο τιμής στο έργο του Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Λάππα, με τίτλο «Happy Birthday».
«Εννέα Ρωσικές Ιστορίες» για το καλοκαίρι ...στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
15.07.2016 11:36
Εννέα σύγχρονοι Ρώσοι καλλιτέχνες, με εννέα δικές τους εικαστικές ιστορίες θα φιλοξενούνται για όλο το καλοκαίρι στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
Έκθεση απτικών εικόνων από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών
01.07.2016 13:56
Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, σε συνεργασία με την Πανουκρανική Φιλανθρωπική Οργάνωση «Face to the Truth», με την ευκαιρία του εορτασμού των χιλίων ετών του Ρώσικου Μοναστηριού στο Άγιο Όρος, διοργανώνει έκθεση απτικών εικόνων για άτομα με τύφλωση και αναπηρία στην όραση.
Αθύρματα Εικόνων: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
13.04.2016 13:43
Η Γκαλερί Έρση την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 7.00 μμ εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση Ζωγραφικής - Γλυπτικής με τίτλο Αθύρματα Εικόνων.
Αrticulations: έκθεση του Χρήστου Παπλωματά στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
23.03.2016 11:19
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων Αναζητήσεις στην Ύλη φιλοξενεί την έκθεση του Χρήστου Παπλωματά, με τίτλο “Articulations”. Οι εκθέσεις αυτές οργανώνονται και φιλοξενούνται στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, με στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.